Stelian Tănase conferenţiază despre avangardă la Muzeul Naţional de Artă

Stelian Tănase conferenţiază despre avangardă la Muzeul Naţional de Artă

M.H. Maxy, "In uzina"

Conferinţa lui Stelian Tănase, "Avangardă şi proletcultism", va avea loc joi, 2 martie, de la ora 18.00, la Muzeul National de Arta al Romaniei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultat al cercetărilor întreprinse în ultimele decenii de scriitorul Stelian Tănase, conferinţa va conţine consideraţii referitoare la avangardismul din primele decenii ale secolului XX şi doctrina proletcultistă, aşa cum a fost ea formulată în Uniunea Sovietică. Totodată va pune în evidenţă felul în care reprezentanţi ai avangardei istorice din România, ca M.H.Maxy sau Jules Perahim, care au militat în perioada interbelică pentru un nou vocabular al artei, non-mimetic şi non-figurativ, au trecut, odată cu instalarea regimului comunism în România, la un nou tip de militantism pus în slujba reprezentării „realităţii concrete” – realismul socialist.

Conferinţa va avea loc în spaţiul adiacent expoziţiei „Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965’’. Intrarea este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările