Ce filme au intrat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF)

Ce filme au intrat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF)

Scen[ din filmul "Autoportretul unei fete cuminţi"

Şase lungmetraje, printre care şi "Autoportretul unei fete cuminţi", de Ana Lungu, au fost selectate în competiţia celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), care se va desfăşura între 20 şi 26 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate titlurile sunt prezentate în premieră absolută şi, cu o singură excepţie, nu vor fi distribuite ulterior în cinematografele din România. Directorul artistic al festivalului, Andrei Creţulescu, a definitivat lista de filme din competiţie, din selecţie nelipsind şocuri, revelaţii şi confirmări, informează un comunicat remis Mediafax.

Astfel, din competiţia festivalului fac parte "Autroportretul unei fete cuminţi", de Ana Lungu, un film independent care este parţial jucat de neprofesionişti, dar beneficiază de apariţia unuia dintre actorii momentului, Emilian Oprea, într-un rol secundar, "Iulie însângerat/ Cold in July", de Jim Mickle, un western modern cu Michael C. Hall, Sam Shepard şi Don Johnson, şi "O fată merge acasă singură în noapte/ A Girl Walks Home Alone at Night", de Ana Lily Amirpour, un formidabil debut alb-negru scris şi jucat într-un dialect farsi, dar filmat în California.

De asemenea, competiţia prezintă lungmetrajul "Hiena/ Hyena", de Gerard Johnson, care pune în scenă una dintre cele mai brutale poveşti de gen contemporane, cu un ochi la Michael Mann şi celălalt la Ben Wheatley, "Kebab şi Horoscop/ Kebab & Horoscope", de Grzegorz Jaroszuk, despre un fost şaormar underground şi un fost prezicător la revista Lumea animalelor care ajung cât ai zice "minimalism" specialişti în marketing la o firmă de vândut covoare, şi "Departe de oameni/ Loin des hommes", cu Viggo Mortensen, un western existenţialist, inspirat de o povestire de Albert Camus şi a cărui muzică originală este semnată Nick Cave şi Warren Ellis.

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti va avea loc între 20 şi 26 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Club Control.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările