Stiri despre vitalie marinuta

  81 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ex-ministru al Apărării, despre epopeea MIG-urilor moldoveneşti: Aparatele nu pot fi ridicate în aer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-ministru al Apărării, despre epopeea MIG-urilor moldoveneşti: Aparatele nu pot fi ridicate în aer

  Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuţa, califică drept un fake şi o încercare de a atrage Republica Moldova în conflict, informaţia apărută în presa ucraineană potrivit căreia Kievul ar fi solicitat Chişinăului cele 6 MIG-uri de pe Aeroportul Mărculeşti. Marinuţa spune că aparatele de zbor sunt complet nefuncţionale şi fără o reparaţie capitală nu pot fi ridicate de la sol, notează IPN.

 • Armata dintre Prut şi Nistru - la o rememorare necesară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armata dintre Prut şi Nistru - la o rememorare necesară

  Pe 3 septembrie 2020, în garnizoanele aflate în judeţele dintre Prut şi Nistru, cei ce apără Tricolorul - în arealul geopolitic situat între defensiva NATO, pe graniţa de est a României, şi capul de pod al Federaţiei Ruse, din Transnistria - marchează Ziua Armatei Naţionale, în care ordinele se mai dau în limba lui Mihai Eminescu şi se menţine vie conştiinţa inevitabilităţii reîntregirii, pe cale democratică, cu România.

 • Drapelul de stat al Republicii Moldova este Tricolorul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drapelul de stat al Republicii Moldova este Tricolorul românesc

  În fiecare an, pe 27 aprilie, în stânga Prutului este marcată ziua drapelului naţional al Republicii Moldova, care a fost stabilită de legislativul de la Chişinău, pe 23 iulie 2010, în condiţiile în care, anterior, Tricolorul românesc a fost adoptat ca flamură a actualei entităţi statale europene, din Basarabia istorică, pe 27 aprilie 1990.

 • Aşteptările Armatei Naţionale a Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptările Armatei Naţionale a Republicii Moldova

  Europenii dintre Prut şi Nistru aniversează Ziua Armatei Naţionale a Republicii Moldova. Un eveniment care a prilejuit, la Chişinău - dincolo de ceremoniile oficiale, la care, ca la Bucureşti, preşedintele şi premierul au fost prezenţi, printre militari, în momente diferite - exprimarea unor opinii care vizează nu doar viitorul oastei Basarabiei ciuntite, ci şi modul în care liderii celui de-Al Doilea Stat Românesc văd pericolul din Est.

 • Ex-miniştrii Vitalie Marinuţa şi Adrian Cioroianu salută semnarea Acordului de Asociere cu UE, de Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-miniştrii Vitalie Marinuţa şi Adrian Cioroianu salută semnarea Acordului de Asociere cu UE, de Republica Moldova

  La scurt timp, după ce premierul Iurie Leancă pecetluia, la Bruxelles, prin semnătura sa, calea europeană, pentru viitoarea evoluţie a Republicii Moldova, energicul ex-ministru al apărării, de la Chişinău, Vitalie Marinuţa îmi răspundea la câteva întrebări de interes general. Cu câteva ore înainte, fostul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu se pronunţa în aceeaşi chestiune de interes comun, pentru cele două state româneşti.

 • Ministrul Apărării al Greciei vine în vizită oficială la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Apărării al Greciei vine în vizită oficială la Chişinău

  Ministrul apărării naţionale al Republicii Elene, Dimitris Avramopoulos, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, pe 10-11 februarie, la invitaţia omologului său moldovean, Vitalie Marinuţa, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

 • Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României

  Generalul Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre Române, generalul Lucian Foca a fost numit la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul Dumitru Scarlat este promovat locţiitor al şefului Statului Major General. Iată doar trei înstelaţi cu fire aurii de nisip, rămase din teatrele de război, pe epoleţii meritaţi de general.

 • Republica Moldova - stat ostil României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova - stat ostil României?

  Un conaţional aflat la studii peste Ocean indica două decenii până la reunirea plaiurilor româneşti. Un fost consilier prezidenţial la Chişinău, recompensat de actualul preşedinte, de la Bucureşti, cu un institut... zero substitut, ca să fiu elegant, tot ne învaţă că dincolo de Prut răsăritenii rămân stăpâni. După gafa antologică a lui Iurie leancă, priviţi clepsidra următorilor cinci ani...

 • INTERVIU Vitalie Marinuţa: „La Vilnius s-a scris o pagină nouă în istoria Republicii Moldova”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Vitalie Marinuţa: „La Vilnius s-a scris o pagină nouă în istoria Republicii Moldova”

  În exclusivitate pentru „Adevărul”, ministrul Apărării de la Chişinău, Vitalie Marinuţa, a comentat rezultatele reuniunii de la Vilnius, reiterând convingerile sale europene, cu argumente specifice evoluţiei prezente şi viitoare, a Armatei Naţionale a Republicii Moldova. La 1 Decembrie 2013, ministrul Marinuţa se va afla la Arcul de Triumf, din Bucureşti, lângă omologul său Mircea Duşa, urmărind, în premieră, Parada Militară.

 • Mircea Duşa şi Vitalie Marinuţa, Ştefan Dănilă şi Igor Gorgan - artizanii unui parteneriat vizibil şi la 1 Decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Duşa şi Vitalie Marinuţa, Ştefan Dănilă şi Igor Gorgan - artizanii unui parteneriat vizibil şi la 1 Decembrie

  La momentul când scriu aceste rânduri, la Ministerul Apărării Naţionale al României şi Statul Major General urmează să se decidă asupra invitaţiei dezirabile, necesare, semnificative şi istorice, aşteptate la Chişinău, care va primi, cu siguranţă, un răspuns favorabil de la Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Marele Stat Major al armatei dintre Prut şi Nistru.

 • La
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La "Oastea Moldovei": Trăiască naţia! Sus cu ea!

  Eveniment publicistic, dincolo de Prut. Tocmai a ieşit de sub tipar noul număr al unei reviste tipărită în condiţii grafice excepţionale, probă onestă a unui pod trainic, mediatic, între cele două maluri ale Prutului, la nivelul Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi a Armatei României. Este un semnal deliberat, al unui lider cu convingeri europene clare. Un conaţional care îşi respectă cuvântul dat.

 • De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme

  La 25 Octombrie, militarii activi şi în rezervă salută Drapelele de luptă, onorând astfel Ziua Armatei României, garantul suprem al existenţei statului naţional unitar român. La 24 octombrie am luat legătura la Chişinău, cu liderul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care, prin intermediul cotidianului ADEVĂRUL a transmis un mesaj emoţionant fraţilor de arme, din dreapta Prutului.

 • Mitropolitul Basarabiei şi ministrul armatei de peste Prut - garanţii aducerii moaştelor Sfintei Parascheva la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitropolitul Basarabiei şi ministrul armatei de peste Prut - garanţii aducerii moaştelor Sfintei Parascheva la Chişinău

  Documentarea intensivă şi exhaustivă efectuată, acum o săptămână, la Chişinău a inclus şi ceea ce ar fi putut face, de multă vreme, un emisar oficial de la Bucureşti, după 1989, indiferent de guvernul aflat în exerciţiu, la Palatul Victoria. Dialoguri cu concluzii pragmatice şi medieri necesare, mai ales în viitor. Impuse de interesul naţional.

 • Până la Summitul Parteneriatului Estic, de la Vilnius, Iulia Timoşenko va deveni nu o euroasiatică, ci o europeană liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Până la Summitul Parteneriatului Estic, de la Vilnius, Iulia Timoşenko va deveni nu o euroasiatică, ci o europeană liberă

  Joi 17 octombrie, la o azvârlitură de băţ, de ambasada răsăritenilor imperiali, în clădirea Fundaţiei Europene Titulescu s-a cântat pe patru voci, pe aceeaşi partitură, dedicată dezbaterii intitulate "Parteneriatul estic al Uniunii Europene - ofensivă şi contraofensivă". A fost un show, sub bagheta lui Adrian Năstase, în care au evoluat Adrian Cioroianu şi Adrian Severin. În prezenţa unor diplomaţi, de la Kiev şi Chişinău, ofensivi şi optimişti.

 • Drama căpitanului magistrat Constantin Balosache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drama căpitanului magistrat Constantin Balosache

  Alexandru Poleucă tocmai s-a întors din Ucraina, cu câteva ore înainte ca eu să trec Prutul pentru a poposi la Chişinău, alături de alţi jurnalişti români, din nucleul dinamic al Uniunii Ziariştilor Profesionişti, care vor fi primiţi de Î.P.S. Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, apoi de Vitalie Marinuţa, ministrul Apărării, garantul modernizării Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

Modifică Setările