Stiri despre valori euroatlantice

  44 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lumea aceasta nu merge, din nefericire, necondusă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea aceasta nu merge, din nefericire, necondusă

  Aflat în deficit major de imagine, în raport cu nemulţumirea germanilor naivi, cei surprinşi de ascultarea telefonului cancelarului Angela Merkel, de structura americană de intelligence, acum, serviciul secret german îşi ia public revanşa, devoalând faptul că Mossadul/HaMossad leModi'in ule Tafkidim Meyuhadim a ascultat convorbirile telefonice ale secretarului de stat al SUA, blândul John Kerry, pe timpul convorbirilor diplomatice din 2013.

 • VIDEO Congresul SUA trebuie convins că este nevoie de o redislocare a unor elemente de infrastructură ale NATO, la frontiera de est a Alianţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Congresul SUA trebuie convins că este nevoie de o redislocare a unor elemente de infrastructură ale NATO, la frontiera de est a Alianţei

  "Tribuna Lituaniei" a publicat un punct de vedere conform căruia succesul Ucrainei - de restabilire, treptată, a autorităţii statului, în regiunea răsăriteană afectată de acţiunile insurgenţilor sprijiniţi de Federaţia Rusă - ameninţă ideea Rusiei, de exclusivitate. Chiar azi, autorităţile de la Kiev au anunţat lichidarea unei blocade realizată de separatişti rusofoni, la un aeroport strategic din estul teritoriului ucrainean.

 • Americanii au un foarte interesant sentiment patriotic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Americanii au un foarte interesant sentiment patriotic

  Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii constituie ocazia de a ne raporta la standardele democratice existente peste Ocean. Din acest motiv am invitat la un brainstorming pe un ex-ministru de externe şi pe un lider informal al comunităţii militare de informaţii, formată din profesionişti activi şi experţi în rezervă.

 • VIDEO Jocul la două capete - la Moscova, în Berlin şi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Jocul la două capete - la Moscova, în Berlin şi la Bucureşti

  A doua lună a verii acestui an vine după ce prima a fost toridă, marcată cu fulgere şi tunete, ploi torenţiale, grindină şi inundaţii inclusiv în arena politică (inter)naţională. Deşi suntem membri în NATO şi UE nu avem candidaţi siguri la preşedinţia ţării. Iar pe doi prezidenţiabili îi bănuim că ne urcă, discret, în barca lui Putin şi Merkel. Unul fiind antrenat deja în ţară, la mersul cu barca pneumatică trasă de gradaţi voinici.

 • VIDEO Ambasadorul polonez Marek Szczygiel: „Rusia priveşte NATO ca pe principalul său inamic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ambasadorul polonez Marek Szczygiel: „Rusia priveşte NATO ca pe principalul său inamic“

  Optimist, ofensiv, iubindu-şi ţara mai presus de orice partizanat politic, cu convingeri euroatlantice inteligent şi convingător argumentate, ambasadorul Poloniei, în România, Excelenţa Sa, Marek Szczygiel este un interlocutor de excepţie, un exemplu de prestanţă diplomatică, demnitate naţională şi viziune constructivă, în veacul ce pare a fi cel al punerii sub semnul întrebării, a frontierelor naţionale.

 • Ce ar trebui să facă viitorul preşedinte al României, în relaţia cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ar trebui să facă viitorul preşedinte al României, în relaţia cu Republica Moldova

  Clepsidra în care curge nisipul electoral autohton indică apropierea unor evenimente inevitabile. Un nou şef de stat, la Palatul Cotroceni. Un posibil alt premier, la Palatul Victoria. Un probabil alt guvern, la finele acestui an, în România. Până atunci, se vrea sau nu, ochii alegătorilor români se îndreaptă şi spre Ucraina, ţară cu un teritoriu amputat, de o putere regională. Şi spre Rusia, unde Vladimir Putin acţionează ca un metronom.

 • De la... „mon colonel“ la „what's up general?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la... „mon colonel“ la „what's up general?“

  Bătălia pentru păstrarea României în spaţiul euroatlantic este mai mare decât îşi poate imagina un simplu cetăţean. Şi aici nu este vorba de simple speculaţii. Ci de prezentarea, comparativă, a două situaţii, pe care numai neatenţii la detalii le pot atribui întâmplării.

 • Putin va avea la Kiev un alt tip de interlocutor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin va avea la Kiev un alt tip de interlocutor

  La Kiev se profilează apariţia unui preşedinte puternic, unul sprijinit de majoritatea cetăţenilor europeni din Ucraina, stat partener al NATO. Rămân a fi confirmate, oficial, estimările iniţiale, conform cărora, în primul tur de scrutin, miliardarul Petro Poroşenko a obţinut victoria decisivă. Dar...

 • Întrebări deloc retorice pentru vicepreşedintele Joe Biden
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebări deloc retorice pentru vicepreşedintele Joe Biden

  După cum se ştie, în această săptămână, numărul 2 în ierarhia administraţiei americane va poposi la Bucureşti, pentru a discuta cu preşedintele şi cu premierul din România, despre situaţia tot mai îngrijorătoare din Ucraina. Anterior, Avril Haines, adjunctul directorului Agenţiei Centrale de Investigaţii l-a informat pe şeful statului român cu privire la posibile evoluţii la est de frontiera răsăriteană a NATO.

 • 9 mai 2014 - moment psihologic dur în confruntarea nu doar propagandistică, dintre Moscova şi Kiev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  9 mai 2014 - moment psihologic dur în confruntarea nu doar propagandistică, dintre Moscova şi Kiev

  Duminică, premierul ucrainean, Arsenîi Iaţeniuk, a acuzat autorităţile de la Moscova de instrumentare a incidentelor derulate la Odessa, unde numărul mare de morţi vorbitori de limbă rusă a deschis practic uşa spre terenul unui nedorit război civil. La Bucureşti se menţine îngrijorarea faţă de evoluţiile deloc paşnice, din Ucraina, chiar dacă punctele de vedere ale preşedintelui, premierului şi unor militari în rezervă au nuanţe diferite.

 • Ce a căutat generalul Vasile Milea la Pentagon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a căutat generalul Vasile Milea la Pentagon

  Trăim într-un prezent nebulos pentru cei ce ignoră trecutul, previzibil pentru cei care ştiu precedentele unor conduite aparent noi, ale cărui rădăcini sunt temporar ascunse de ochii opiniei publice, din raţiuni conjuncturale. Trecând peste astfel de prejudecăţi pasagere am invitat la un dialog pe martorul vizitei unei delegaţii militare româneşti, la Departamentul Apărării al SUA, spre finalul epocii încheiate în decembrie 1989.

 • Putin continuă cucerirea Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin continuă cucerirea Ucrainei

  Comedie mare cu unii jurnalişti occidentali, care se dau după copac, pentru a nu numi pe cei care au tras în sediul poliţiei ucrainene, ceea ce de fapt sunt fără nicio putinţă de tăgadă: militari bine antrenaţi.  Concomitent, guvernul interimar de la Kiev se roagă la Cel de Sus să treacă mai repede timpul până la data alegerilor programate pe 25 mai.

Modifică Setările