VIDEO Ordin de la Împărăţie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
221

Nu mai folosesc telefonul mobil decât pentru dialogurile cu cei apropiaţi. Asta pentru că alţi semeni, care au reprezentat ceva, pentru ţara asta, nu alta, se simt ascultaţi, timoraţi, urmăriţi, supuşi unei presiuni psihologice indirecte, suspectaţi de te miri ce. Deşi, acum, nu sunt decât simpli cetăţeni, care au avut cândva şansa de a urca, până la o anumită treaptă, pe Muntele Olimp, de unde au văzut că regele... este gol.

Ultima găselniţă regală este că... 

... nu mai este cazul, nu mai este nevoie, nici nu este bine să mai abordăm, cei care am mai umblat prin lume, nu doar navigând ca simpli internauţi pe un amărât de computer, problema ucraineană. 

Măi să fie! 

Aşa să fie? 

Am revăzut intervenţiile televizate, pe această temă, inclusiv relaţia actuală, dar şi cea dezirabilă, cu Rusia, marele eliberator al euroasiaticilor ce scandează contra Vestului, în cor, şi am descoperit că până şi Întâi Stătătorul Naţiunii ne îndeamnă la sfătoşenie, dar cu condiţia să nu se manifeste decât în spaţiul deloc public! 

Ei, aş! 

Recapitulăm? 

Federaţia Rusă cotropeşte peninsula Crimeea, cu omuleţii verzi, sintagmă total aiurea despre militarii forţelor speciale ruse, şi o Europă întreagă aleargă din colţul Angelei Merkel, până în acela al lui François Hollande, doar pentru a pune capacul pe chipul cel mare al celebrei Matrioşka, ca să nu se supere invincibilul, longevivul, inegalabilul şi Prea Sovietizatul Vladimir Putin. 

Apoi, tot Maica Rusia face mişto de armata ucraineană, copleşită tehnic şi numeric, chiar dacă o laudă, propagandistic, preşedintele Petro Poroşenko, iar agresiunea mascată, dar dovedită, în mod repetat, a profesioniştilor militari ruşi, este gentil numită război hibrid, ca scuză pentru lipsa de voinţă a Occidentului, de a susţine al doilea val, cel de speranţă pentru un trai, în libertate, a unor europeni nefericit numiţi ucraineni. 

Dar asta nu se abordează decât de cei mai buni cunoscători ai situaţiei din zonă… 

Ce limbaj de lemn! 

Adică mor şapte mii de europeni şi ruşii trebuie aplaudaţi pentru asta!? 

Deci se modifică frontierele unui stat european şi Moscova nu trebuie iritată!?

Pentagonul fiind convins de lipsa de bărbăţie a aliaţilor europeni trimite blindate, de tip Striker, pe un itinerar fixat prin statele baltice, Polonia şi Cehia, iar despre asta nicio vorbuliţă în presa…de calitate (aiurea!) ca să nu se supere Ivan Cel Groaznic. 

Eu unul, în naivitatea mea, am crezut că trăiesc în Capitala Tuturor Românilor, nu în Chişinău, Capitala Slavilor Acoperiţi, dar bag seamă că nu am fost atent la schimbarea culorii de la semaforul geopolitic. 

Adică acesta s-a blocat pe galben. 

Ca într-o alarmă, în care santinela rămâne nemişcată, la drapel, şi nu aude decât zgomote diverse, vede lumini şi umbre, până o să vadă stele verzi… 

Deci, despre Ucraina nu zicem un cuvânt că europenii de acolo nu mai pot de fericire!

De armata ţării nu scriem că face alergie şeful serviciului suflete expirate...

De NATO mai putem oleacă scrie, dar cu accent pe scutul lui Peşte Prăjit, care fiind defensiv - cum declară menestrelul apărării şi cel de la externe - dar legal, oficial şi pompieristic, nu contra răsăritenilor, nu ne apără de nimic. 

Nicio problemă. 

În august 1968, când aveam parcă trei sute de mii de militari, sovieticiii estimau că ne ocupă într-o zi. 

Acum Alianţa Nord-Atlantică va trimite, după şapte zile, cinci mii de militari, în condiţiile când noi mai avem sub 75.000 de militari, elita lor fiind bună de parada de la 9 Mai, pardon, de la 1 Decembrie. 

Ce joc fac băieţii cu ochi albaştri nu mă interesează, doar şi predecesorii lor erau tari în a cenzura tot ce nu era conform cu Ordinul venit de la Împărăţie. 

Mă îndoiesc însă că a venit de la Împărăţia de peste Ocean...

Nu de alta, domnule Preşedinte al României, aceea încă în NATO, dar la Washington D.C. încă nu aţi fost, nici la Casa Albă! 

În imaginea de mai sus, preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden arată biroul prezidenţial lui Charles, Prinţul de Wales şi Camilla, ducesa de Cornwall, înainte de discuţia lor în Biroul Oval, pe 19 martie 2015.

_________________________________________

Iar ca unul care am trecut pe acolo ştiu cât de mult contează să treacă liderul oficial al naţiunii prin Biroul Oval. 

Şi vă întreb public: de ce mai întâi aţi poposit la Berlin şi vă mai gândiţi să treceţi Oceanul subtil? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite