Stiri despre urechi

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce nu este bine să folosim beţişoarele de urechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu este bine să folosim beţişoarele de urechi

  Medicul arădean Otilia Ţigănaş explică de ce nu este bine să folosim beţişoare de ureche. Aceasta spune că urechile umane produc ceară, iar aceasta este un mecanism de apărare al urechii.

 • Ce spun urechile despre inteligenţa ta şi despre abilităţile pe care le ai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun urechile despre inteligenţa ta şi despre abilităţile pe care le ai

  Poziţia urechilor oferă indicaţii despre inteligenţă, cel puţin asta arată fiziognomonia, o pseudo-ştiinţă populară în secolul XIX. Chiar dacă nu există dovezi ştiinţifice în acest sens, adepţii ei spun că urechile pot vorbi despre inteligenţa, dar şi despre abilităţile unei persoane.

 • De ce se înfundă urechile la munte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se înfundă urechile la munte

  Senzaţia de ureche înfundată apare foarte frecvent când mergem la altitudine sau zburăm cu avionul. Medicul ORL-ist ne explică de ce se înfundă urechile la munte.

 • Operaţia de remodelare a urechilor (otoplastia): avantaje, riscuri şi complicaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operaţia de remodelare a urechilor (otoplastia): avantaje, riscuri şi complicaţii

  Cunoaştem cu toţii cel puţin o persoană care este complexată din cauza mărimii, a formei urechilor sale ori, în cele mai multe cazuri, de faptul că sunt mult prea depărtate de cap. Urechile clăpăuge aduc numeroase complexe, mai ales în cazul copiilor care pot fi umiliţi de către colegi din această cauză.

 • De ce nu mai aud bine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu mai aud bine?

  Înca din timpul vieţii intrauterine, auzul ne ţine în contact cu lumea înconjurătoare. La bebeluşi şi la copii este esenţial pentru învăţarea corectă a vorbirii, dar şi pentru că stimulează dezvoltarea creierului.

 • De ce ameţeşti? Printre cauze sunt şi bolile grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ameţeşti? Printre cauze sunt şi bolile grave

  Atunci când, deodată, lumea începe să se învârtă cu tine, ca într-un carusel, ţi se înmoaie picioare şi vezi negru în faţa ochilor, este un semn clar că organismul tău are nevoie de întărire.

 • 5 probleme medicale, 5 soluţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 probleme medicale, 5 soluţii

  Abundente sau uşoare, banale sau alarmante, sângerările nu trebuie neglijate. O rană sau o afecţiune internă, o tăietură sau o venă spartă pot cauza hemoragii care să te ia prin suprindere. Nu intra în panică, ia primele măsuri de urgenţă, apoi mergi la doctor!

 • Cum tratezi
corect infecţiile urechilor la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi corect infecţiile urechilor la copii

  62% din copiii de maximum 1 an suferă măcar o dată de otită, iar în categoria de vârstă 3-4 ani, această proporţie creşte până la 83%. Nici adulţii nu sunt feriţi de infecţiile urechii. Dacă nu sunt corect tratate, pot duce la probleme de auz.

 • Cele mai ciudate fapte despre corpul uman: bebeluşii nu roşesc, iar dacă freci un căţel de usturoi de talpă se va resimţi în respiraţia ta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai ciudate fapte despre corpul uman: bebeluşii nu roşesc, iar dacă freci un căţel de usturoi de talpă se va resimţi în respiraţia ta

  Există şi informaţii despre corpul uman care nu ne folosesc la prea multe în viaţa de zi cu zi, dar ne pot amuza sau surprinde. Spre exemplu, creierul uman este de consistenţa brânzei, iar „fiorii pe şira spinării“ sunt vizibili în scanările tomografice, informează „Online Surgical Technician Courses“.

 • Investiţie în sănătate. O teleormăneancă şi-a construit o salină în centrul oraşului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Investiţie în sănătate. O teleormăneancă şi-a construit o salină în centrul oraşului

  Teleormănenii cu probleme respiratorii au scăpat de deplasările lungi către staţiunile din ţară. Cei care suferă de boli respiratorii şi nu-şi pot permite o plimbare până la Slănic Prahova sau Ocnele Mari pot vizita zilnic salina artificială deschisă în Alexandria. Salinoterapia este foarte bună pentru cei cu astm, inclusiv pentru copii.

 • Acupunctura electrică atenuează durerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acupunctura electrică atenuează durerile

  Combinaţia dintre acupunctura clasică şi electroterapie oferă mai multe beneficii terapeutice. Avantajul principal este că prin electroterapie se stimulează o zonă mai mare decât prin simpla introducere a acelor în punctele energetice ale corpului.

 • Cum se tratează infecţiile urechii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se tratează infecţiile urechii

  Contrar opiniei încetăţenite, antibioticele nu sunt întotdeauna indicate în afecţiuni precum otita. Specialiştii spun că aplicarea unor tratamente empirice, fără a cunoaşte cauza infecţiei poate duce la întârzierea vindecării sau chiar la complicaţii precum surditatea.

 • Otitele netratate afectează auzul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Otitele netratate afectează auzul

  Afecţiunile urechii sunt, de regulă, complicaţii ale infecţiilor din zona nas-gură, cum sunt faringitele, amigdalitele şi sinuzitele. Dacă nu sunt tratate corespunzător, pot da complicaţii grave, prin extinderea infecţiei spre creier, ceea ce poate cauza meningite, meningoencefalite sau abcese cerebrale.

 • «Îmi ţiuie urechile»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  «Îmi ţiuie urechile»

  Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

Modifică Setările