Stiri despre trianon

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dezinformarea Tokes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformarea Tokes

  Din nefericire pentru noi toţi, lipsa de cultură politică şi de pregătire în domeniul relaţiilor internaţionale care-i caracterizează pe mulţi dintre onorabilii noştri politicieni (pentru a nu mai aminti de oastea de strânsură a parlamentarilor), i-a făcut ca, din  nou, să nu înţeleagă consecinţele pe care le poate avea noul mesaj transmis forurilor internaţionale, contra României, de către europarlamentarul român L.Tokes.

 • Scuze pentru
Laszlo Tokes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scuze pentru Laszlo Tokes

  Laszlo Tokes solicită scuze oficiale de la politicul românesc pentru Trianon. Îi prezint public scuze lui Laszlo Tokes pentru prostia unora de a-l fi trimis în Parlamentul European de unde să învenineze pe toată lumea cu privire la tratamentul inuman pe care România îl aplică minorităţii maghiare. Îi prezint scuze pentru că suntem atât de toleranţi.

 • Pe marginea disputei Trianon: în privinţa atacurilor la adresa României îmi
rezerv dreptul de a nu tăcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe marginea disputei Trianon: în privinţa atacurilor la adresa României îmi rezerv dreptul de a nu tăcea

  Dezbaterea despre Trianon de pe Adevărul a născut dispute aprinse şi de aceea consider necesar să comunic forumiştilor câteva lămuriri, mai ales că am fost şi admonestat pentru că nu răspund la comentarii. Până la urmă, nu comentariile mele sunt importante, ci faptul că am atras atenţia asupra unor derapaje grave, iar scopul dezbaterii este acela de a ţine ridicat drapelul românismului.

 • UDMR a aprins „focuri ale solidarităţii” în zona Ciuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UDMR a aprins „focuri ale solidarităţii” în zona Ciuc

  „Focuri ale solidarităţii” au fost aprinse, marţi seară, în mai multe localităţi din zona Ciuc, manifestarea fiind organizată de UDMR Teritorial Ciuc pentru a marca data de 4 iunie, data semnării Tratatului de la Trianon şi Ziua Unităţii Naţionale.

 • Cine plânge
după Trianon nu poate pretinde respectul sau toleranţa românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine plânge după Trianon nu poate pretinde respectul sau toleranţa românilor

  Mai multe formaţiuni maghiare îşi dau astăzi mâna în a regreta Trianonul, adică a deplânge existenţa României. Cine participă la un asemenea afront adus statului român nu poate pretinde respectul nostru, nici nu poate fi privit altfel decât ca un adversar al neamului, pentru că exact aşa se comportă. Culmea este că bocitorii Ungariei Mari ne acuză de extremism pe noi, cei care considerăm firească reîntregirea României!

 • VIDEO Umărul scriitorului - Despre maghiari şi români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Umărul scriitorului - Despre maghiari şi români

  Un cititor a comentat la cel mai recent articol al meu. Mulţumindu-i observaţiile, i-am răspuns prin rîndurile ce urmează, neuitînd nici de Vestul pe care îl fluturăm de atîtea ori, dar nici de problemele care într-adevăr există şi nu e bine să ne comportăm de parcă ar fi neînsemnate.

 • Reprezentant al guvernului maghiar: Obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc este inevitabilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reprezentant al guvernului maghiar: Obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc este inevitabilă

  Parlamentarul Fidesz Kőszegi Zoltán şi Balczó Zoltán (Jobbik), vicepreşedintele Parlamentului ungar, au ajuns sâmbătă, în Harghita, la concluzia că obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc este inevitabilă, însă această acțiune se va face pașnic. Balczo a declarat că autonomia secuilor este o promisiune făcută la 1918, iar România nu trebuie să facă altceva decât s-o respecte.

 • Ungurii nu uită de Trianon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungurii nu uită de Trianon

  La cea de-a 92-a aniversare a semnării Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920), Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate (MTŞC) şi alte organizaţii radicale de dreapta, inclusiv partidul „Jobbik", au organizat o demonstraţie şi un marş. 

 • Consulul Ungariei, prezent la o comemorare a Trianonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consulul Ungariei, prezent la o comemorare a Trianonului

  Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Szilagyi Matyas, a depus, luni, o coroană de flori la bustul grofului Miko Imre şi a sădit un carpen, în cadrul comemorării a 92 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, declarând că data de 4 iunie este "ziua tragică a naţiunii maghiare".

 • VIDEO EXCLUSIV Cum calcă Ungaria în picioare Tratatul de la Trianon şi istoria României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO EXCLUSIV Cum calcă Ungaria în picioare Tratatul de la Trianon şi istoria României

  Scandalul provocat de iniţiativa UDMR-ului de retrocedarea a arhivelor către cultele religioase scoate la lumină amănunte mai puţin ştiute legate de arhivele din Transilvania care au fost transferate la Budapesta şi pe care Ungaria s-a obligat, prin Tratatul de la Trianon, să le înapoieze României. La mai bine de 91  de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon aceste arhive sunt încă la Budapesta.

 • Proteste faţă de Tratatul de la Trianon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste faţă de Tratatul de la Trianon

  Pentru al doilea an, în Ungaria, ca urmare a unei decizii a Parlamentului de la Budapesta, se marchează aniversarea semnării Tratatului de pace de la Trianon de după Primul Război Mondial.

 • Trianon, 91 de ani: nostalgii în judeţul Covasna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trianon, 91 de ani: nostalgii în judeţul Covasna

  Maghiarii din Târgu Secuiesc, Baraolt, Covasna şi Sfântu Gheorghe sunt aşteptaţi sâmbătă la o serie de manifestări cu ocazia împlinirii a 91 de ani de la data semnării Tratatului de la Trianon, actul prin care Ungaria a recunoscut apartenenţa Transilvaniei la România.

 • Tőkés László:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tőkés László: "Fraţii noştri trădători s-au asigurat să ne fie ruşine, să încercăm să ne lepădăm de calitatea noastră de maghiar"

  Vicepreşedintele Parlamentului European,  Tőkés László, a sărbătorit, pentru prima dată, Ziua Maghiarilor de pretutideni, în calitate de cetăţean maghiar şi în buletin. Europarlamentarul a primit cetăţenia maghiară, fiind printre primii români cu cetăţenie de la statul vecin. Mai jos puteți citi mesajul transmis de  Tőkés László maghiarilor, cu ocazia zilei de 15 Martie.

 • Tratatul de la Trianon: Bătălia pentru Transilvania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratatul de la Trianon: Bătălia pentru Transilvania

  Înainte ca Marele Forum al Pacii, care si-a deschis lucrarile în capitala Frantei, la 18 ianuarie 1919, sa recunoasca unirea Transilvaniei cu România, a existat o alta recunoastere internationala a justetei cauzei românesti, cel putin la fel de importanta ca si cea a guvernelor tarilor lumii. Este vorba de recunoasterea opiniei publice internationale.

 • Paradoxul Trianonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paradoxul Trianonului

  Cu toate că Legislativul a denumit 4 iunie Ziua Unităţii Naţionale, nu există nicio îndoială că cei care au votat iniţiativa legislativă au decis că va fi ziua de doliu a Trianonului, realizând teza politicii simbolice a noului guvern (dublă cetăţenie, sistemul colaborării naţionale).

 • Trianon, comemorat la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trianon, comemorat la Cluj

  În jur de 20 de membri ai Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM),  ce militează pentru refacerea Ungariei Mari, au comemorat astăzi  la Cluj 90 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

 • Târgu-Mureş: Forumul Civic al Românilor atacă Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Forumul Civic al Românilor atacă Franţa

  Conducerea Forumului Civic al Românilor (FCR) din Mureş, Covasna şi Harghita a atacat dur intenţia  liderilor maghiari care vor să se adune la Versailles cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.