Stiri despre somn insuficient

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce boli poate provoca somnul insuficient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poate provoca somnul insuficient

  Pierzi nopţile adesea, ai insomnii sau dormi sub 7 ore pe noapte? Dacă ai luat şi în greutate, este posibil ca lipsa odihnei să fie cauza. Privarea de orele necesare pentru somn, pe o perioadă mai lungă de timp, te predispune şi la alte probleme de sănătate.

 • De ce arătăm îngrozitor după o noapte albă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce arătăm îngrozitor după o noapte albă?

  Există un milion de motive pentru care trebuie să ne odihnim cum trebuie noaptea, însă, cel mai simplu dintre ele ne spune că înfăţişarea noastră are foarte mult de suferit atunci când avem o noapte albă.

 • Femeile care se culcă târziu se mărită mai greu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile care se culcă târziu se mărită mai greu

  Femeile care se culcă mai târziu sunt mai înclinate să aibă relaţii sexuale pasagere şi au şanse mai mici de a se mărita, spre deosebire de cele care îşi încep ziua devreme, potrivit unui nou studiu.

 • Somnul insuficient poate declanşa diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somnul insuficient poate declanşa diabet

  Somnul insuficient este asociat cu probleme metabolice, inclusiv cu diabetul sau obezitatea, conform unui nou studiu efectuat în Germania.

 • Efecte devastatoare ale somnului insuficient: pierderi de memorie şi chiar moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efecte devastatoare ale somnului insuficient: pierderi de memorie şi chiar moarte

  Trăim într-o lume în continuă mişcare, cu un singur combustibil de bază: cafeina. Muncim prea mult, suntem stresaţi, nu dormim suficient. O noapte de somn insuficient poate că nu ne va pune în pericol sănătatea, însă tulburările de somn pe termen lung pot avea efecte devastatoare, chiar fatale, asupra sănătăţii.

 • Te-ai îndrăgostit? Somnul tău va avea de suferit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te-ai îndrăgostit? Somnul tău va avea de suferit

  Ştii cum e să fii atât de îndrăgostit încât să nu mai poţi să dormi? Oamenii de ştiinţă ne oferă explicaţii despre cum este afectat de dragoste somnul nostru.

 • Top 5 cele mai bune locuri de dormit din toată lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 cele mai bune locuri de dormit din toată lumea

  Am început deja să înţelegem cât de important este somnul în viaţa noastră. Somnul insuficient nu doar contribuie la riscuri semnificative pentru sănătate, dar reprezintă şi pierderi materiale importante din cauza diminuării productivităţii. Însă, există anumite locuri pe pământ în care somnul este considerat un bun de preţ, locuri care ar trebui să ne servească drept exemplu demn de urmat.

 • Ce probleme de sănătate rişti să ai dacă nu dormi suficient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme de sănătate rişti să ai dacă nu dormi suficient

  Aproape toată lumea este conştientă că un somn odihnitor ajută în mod real organismul să se regenereze după o zi de activitate, însă prea puţini cunosc efectele neplăcute care pot apărea atunci când numarul de ore pe care le dormim se scurtează de la o noapte la alta.

 • Somnul insuficient te face să iei decizii greşite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somnul insuficient te face să iei decizii greşite

  Atunci când dormi prea puţin, eşti ţâfnos înfometat şi uituc. În afară de faptul că ţipi la toată lumea şi mănânci tot ce apuci, somnul insuficient te face să iei decizii proaste cam în toate aspectele vieţii tale.

 • Când Moş Ene face rău la gene: dormitul ziua poate da peste cap tot organismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când Moş Ene face rău la gene: dormitul ziua poate da peste cap tot organismul

  Somnul din timpul zilei, o necesitate pentru cei care lucrează ture de noapte sau care se distrează până la ore târzii, întrerupe ritmul a aproape o treime din genele tale. E posibil chiar ca această desincronizare a genelor să fie chiar mai gravă decât în cazul somnului insuficient, conform unui nou studiu.

 • Kiwi, superalimentul care ne ajută să dormim mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kiwi, superalimentul care ne ajută să dormim mai bine

  Kiwi este o prezenţă standard în salatele răcoritoare de fructe. Este plin de vitamina C, are proprietăţi antioxidante care ajută la întărirea sistemului imunitar, iar ultimele studii anunţă că de pe urma lui ai beneficii şi în ceea ce priveşte un somn odihnitor: dacă mănânci kiwi dormi mai bine şi mai mult.

 • Tu eşti predispus să suferi de insomnie? Trăsăturile comune ale insomniacilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu eşti predispus să suferi de insomnie? Trăsăturile comune ale insomniacilor

  Insomnia se manifestă prin imposibilitatea a adormi şi poate conduce la iritabilitate, lipsă de concentrare în timpul zilei şi, pe termen lung, chiar la moarte. Insomnia a fost asociată cu obezitatea, cu tensiunea sangvină mare şi cu atacurile de cord. Dar de fel de oameni sunt mai predispuşi să dezvolte această tulburare de somn?

 • Ce păţeşti dacă nu dormi destul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce păţeşti dacă nu dormi destul

  Adulţii au nevoie de şapte-nouă ore de somn în fiecare noapte, specialiştii recomandând cu tărie aceste ore pentru evitarea unor probleme de sănătate grave, dar şi pentru a scădea riscul unor accidente din cauza lipsei de concentrare.

 • Probleme de sănătate care se ameliorează cu ajutorul somnului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Probleme de sănătate care se ameliorează cu ajutorul somnului

  Ce-ar fi să existe un leac magic care să rezolve cele mai mari probleme? Nu-i aşa că l-ai folosi? Petrecem atât de mult timp vorbind despre beneficiile somnului, însă uităm să dormim. Somnul poate face minuni în ceea ce priveşte sănătatea noastră.

 • Metode de a ţine cancerul la distanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metode de a ţine cancerul la distanţă

  Nimeni nu vrea să sufere de cancer şi, după cum spun oamenii de ştiinţă, ai destul de multă putere să împiedici acest rezultat nefericit. Peste jumătate din tipurile de cancer pot fi prevenite, conform studiilor.

 • Plânsul bebeluşului, motiv important de divorţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plânsul bebeluşului, motiv important de divorţ

  Unul din trei părinţi divorţaţi dă vina pentru despărţire pe nopţile nedormite din cauza bebeluşului, potrivit unui sondaj. Partenerii de cuplu care nu se odihnesc suficient devin mai egoişti şi comunică mai puţin, spun specialiştii.

 • Ai probleme cu somnul? Iată la ce boli te expui!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai probleme cu somnul? Iată la ce boli te expui!

  Datele statistice arată că un român din patru are probleme cu somnul. Dacă pe termen scurt lipsa somnului determină stări accentuate de oboseală în timpul zilei şi, implicit, scăderea puterii de concentrare, pe termen lung, poate duce la o serie de boli grave, potrivit prevention.com.

 • Care sunt consecinţele somnului insuficient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt consecinţele somnului insuficient

  Nopţile pierdute predispun la depresie, la tulburări de memorie, la boli cronice şi chiar la deces.  În timpul somnului se produc o serie de procese fizico-chimice care duc la o regenerare a întregului organism, menţinându-ne sănătatea fizică şi psihică, spun specialiştii.

 • Somnul insuficient creşte riscul de diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somnul insuficient creşte riscul de diabet

  Persoanele care dorm mai puţin de opt ore pe noapte, o dată pe săptămână, prezintă un risc crescut de a face diabet. Oamenii de ştiinţă olandezi de la Universitatea Leiden au observat că organismul persoanelor care dorm doar patru ore pe noapte întâmpină probleme în a folosi insulina, necesară pentru a transporta glucoza din sânge la celule, unde este transformată în energie.

 • Prea puţin somn, moarte prematură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea puţin somn, moarte prematură

  Somnul insuficient poate deveni o problemă de viaţă şi de moarte. Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, au ajuns la concluzia că persoanele care dorm mai puţin de şase ore pe noapte prezintă un risc crescut de moarte prematură, notează „The Daily Mail“.

Modifică Setările