Stiri despre schubert

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine pe scena Ateneului Român

  Miercuri şi vineri (20 şi 22 iunie), pianista Elisabeth Leonskaja, „marea doamnă a şcolii sovietice”, revine la Bucureşti, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de maestrul Horia Andreescu.  Sâmbătă (pe 23 iunie), de la ora 19.00, în sala Mare a Ateneului Român, aceasta va susţine un recital cu piese de Schubert, Schoenberg, Herschkowitz, Iranyi şi Chopin.

 • Măiestria lui Christian Zacharias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măiestria lui Christian Zacharias

  Marele pianist Christian Zacharias va susţine, în ultima seară a festivalului, de la ora 16.30, un recital de excepţie la Ateneu, având în program lucrări de Brahms, Schumann şi Schubert.

 • Belcea Quartet: O poezie spusă în şoaptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Belcea Quartet: O poezie spusă în şoaptă

  Nu multă lume gustă muzica de cameră, iar cvartetele sunt o specie considerată pe nedrept ca fiind cam ermetică. În realitate, deseori, muzica unui cvartet de corzi seamănă destul de mult cu o simfonie pentru o orchestră de corzi. Numai că este o simfonie mai densă şi necesită concentrare din partea spectatorului.

 • Duo „Passioni“ concertează la
Bacău. Recital de Verdi, Wagner, Schubert şi Tosti, la Centrul de Cultură
„George Apostu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duo „Passioni“ concertează la Bacău. Recital de Verdi, Wagner, Schubert şi Tosti, la Centrul de Cultură „George Apostu“

  Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu”, organizează recitalul cameral susţinut de  Duo „Passioni”  format din Monica Secondini (pian) şi Mariangela Di Giamberardino (soprană), din Italia. Spectacolul va avea loc  duminică, 26 iulie, de la ora 17, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău.

 • VIDEO Urs Schneider, unul dintre cei mai importanţi dirijori elveţieni, revine la Ateneu pe 1 şi 2 mai. Artistul va dirija capodopere de Grieg şi Schubert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Urs Schneider, unul dintre cei mai importanţi dirijori elveţieni, revine la Ateneu pe 1 şi 2 mai. Artistul va dirija capodopere de Grieg şi Schubert

  Pe 1 şi 2 mai, la Ateneu vor fi două concerte excepţionale, sub magheta maestrului Urs Schneider, care va dirija Orchestra simfonică „George Enescu“. În program, de la ora 19.00,  joi şi vineri, săptămâna viitoare, vor fi  Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, de Edvard Grieg, cu solistul Horia Maxim, şi Missa nr. 6, de Franz Schubert. Dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu“ va fi Iosif Ion Prunner.

 • Concert extraordinar de pian cu maestrul Viniciu Moroianu la Botoşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert extraordinar de pian cu maestrul Viniciu Moroianu la Botoşani

  Şefii de la Filarmonica Botoşani erau să rămână fără singurul pian din dotarea instituţiei. Instrumentrul împrumutat de la clubul parlamentarilor a fost revendicat cu avocaţi de proprietari. După numeroase demersuri,parlamentarii au lăsat pianul Filarmonicii din Botoşani iar instituţia sărbătoreşte cum nu se putea altfel, cu un concert la pian. Invitat este celebrul pianist Viniciu Moroianu.

 • 23 septembrie – Concert majestuos al celui mai disciplinat
pianist pentru cei mai indisciplinaţi spectatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  23 septembrie – Concert majestuos al celui mai disciplinat pianist pentru cei mai indisciplinaţi spectatori

  Aseară, la Ateneu, am avut sentimentul oribil că revin cu 10 sau 12 ani în urmă. Tot ceea ce admiram ca achiziţie de civilizaţie concertistică pe parcursul acestui Festival a fost brutal contrazis. S-a dovedit încă o dată că o sală dominată de invitaţii este cu mult mai inadecvată muzicii decît o sală dominată de bilete cumpărate. Sper că devenim normali la un moment dat.

 • Radu Lupu, cinci bisuri pentru  iubitorii muzicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Lupu, cinci bisuri pentru  iubitorii muzicii

  Puterea hipnotizantă a muzicii clasice s-a revărsat peste toţi cei prezenţi  în seara de 4 septembrie la Ateneul Român. Pianistul Radu Lupu a ridicat sala în picioare printr-un recital Franz Schubert, reuşind să părăsească scena doar după cele cinci bisuri cerute de aplauzele frenetice şi neîntrerupte ale publicului.

 • FOTO Seară magică la Ateneu: a oficiat Radu Lupu. Muzică cu miză mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Seară magică la Ateneu: a oficiat Radu Lupu. Muzică cu miză mare

  Noi, creştinii, credem în taine. Şapte la număr. Tainele sunt ritualuri prin care se accede la har. Sau, mai exact, prin care ne purificăm şi ne deschidem să primim harul. În fine, nu merg mai departe cu fineţurile teologale; vreau doar să spun că în această seară am avut impresia că muzica lui Radu Lupu este o taină.

 • Mai
avem nevoie de eleganţă şi sobrietate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de eleganţă şi sobrietate?

  M-am gândit la întrebarea din titlu când ascultam trei dintre cele mai recente apariţii de pe piaţa discografică: Schubert cu pianistul Rudolf Buchbinder şi albumul „Verdi” al sopranei Anna Netrebko. Şi aş vrea să cred că un răspuns pozitiv nu ar fi decât salvator măcar pentru unii, dacă nu pentru toţi oamenii din jur.

 • Craiova: Muzică de cameră, la filarmonică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Muzică de cameră, la filarmonică

  Recitalul pregătit melomanilor pentru această seară are protagonişi celebri atât în ţară, cât şi în străinătate. Este vorba despre violistul Lucian Moraru şi pianistul Viniciu Moroianu.