Craiova: Dirijor german, pe scena Filarmonicii Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirijorul Konrad von Abel va fi astăzi în Bănie
Dirijorul Konrad von Abel va fi astăzi în Bănie

Discipol al maestrului Sergiu Celibidache, dirijorul Konrad von Abel, se alătură diseară orchestrei şi coralei instituţiei muzicale.

Melomanii vor putea asculta Beethoven şi Schubert în interpretarea sopranei, Irina Iordăchescu, mezzosopranei Antonela Bârnat, tenorului Ruben Mureşan şi a basului Sorin Drăniceanu. Punctul culminant al concertului este Simfonia a IX-a, în Re minor, pentru solişti, cor şi orchestră, o simfonie despre armonia urniversală, a cărei primă audiţie avea loc în mai 1824. La pupitrul dirijorul se va afla cel care vreme de 10 ani a fost asistentul celebrului Celibidache, la Filarmonica din München.  Konrad von Abel mai este cunoscut în România pentru cursurile de master în domeniul artei dirijorale, pe care le susţine şi în Germania, Cehia şi Franţa.

Voci premiate şi aplaudate

Soprana Irina Iordăchescu a colaborat cu Filarmonica George Enescu şi Orchestra Naţională Radio din Bucureşti, participări la concursuri internaţionale importante, ce poartă nume ca Maria Callas sau Vincenzo Bellini. Numele mezzosopranei Antonela Bârnat se regăseşte în roluri precum Rosina din „Bărbierul din Sevilla“ sau Flora din Traviata. Tenorul Ruben Mureşan este unul dintre premiaţii Concursului Internaţional George Enescu, iar basul Sorin Drăniceanu este laureatul Festivalului Internaţional de Canto „Maria Kraja”, de la Tirana. Cei care nu şi-au achiziţionat încă bilet, al cărui preţ este 20 de lei, au la dispoziţie agenţia filarmonicii deschisă până la ora începerii concertului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite