Stiri despre rusia ucraina

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO „România este cheia“. Planurile strategice ale SUA pentru bazele militare din România, potrivit generalului american Ben Hodges
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „România este cheia“. Planurile strategice ale SUA pentru bazele militare din România, potrivit generalului american Ben Hodges

  Un important general american cu trei stele spune că Pentagonul a intuit care va fi tactica Rusiei în Marea Neagră şi că US Army pregăteşte o serie de contramăsuri. Astfel, generalul Ben Hodges fostul comandant american pentru Europa consideră că anexarea Crimeei este numai un pas în demersul Moscovei de a deţine în totalitate Marea Azov şi de a izola cât mai mult cu putinţă Ucraina.

 • Provocări şi tensiuni ruso-ucrainene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Provocări şi tensiuni ruso-ucrainene

  La o aruncătură de băţ de tancurile ruseşti s-au concentrat, în stare de alarmă, forţe ucrainene. Rusia acuză Ucraina de terorism în Crimeea. Ce hram poartă subita şi vizibila escaladare a tensiunilor ruso-ucraiene?

 • Ambiţiile Rusiei de superputere: bogăţie din petrol şi pârghii politice în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambiţiile Rusiei de superputere: bogăţie din petrol şi pârghii politice în Europa

  Statutul de superputere şi dorinţa de reconstituire a imperiului sovietic în altă dormă a fost o constantă a politicilor ruse în epoca Putin. Deşi a pornit în definirea nivelului de ambiţie pe baza resurselor din petrol şi gaze şi a pârghiilor politice pe care le-a dezvoltat în Europa, Putin a ieşit treptat din regulile jocului,

 • „Necunoscuta rusă” şi surprizele sale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Necunoscuta rusă” şi surprizele sale

  Spectaculoasele evoluţii din arena relaţiilor internaţionale, manifestate în această toamnă a anului 2015, au bulversat cancelarile diplomatice occidentale, respectiv ale ţărilor membre NATO şi UE, relevând faptul că „necunoscuta rusă” rămâne la fel de tainică şi, de ce nu, imposibil de descifrat.

 • Despre război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre război

  George S Patton, unul din cei mai cunoscuţi generali americani din Al Doilea Război Mondial, eliberatorul Luxemburgului, spunea: „Timpul pentru a lua în considerare temerile tale este înaintea luării unei decizii de luptă importante. Acesta este timpul să-ţi asculţi temerile şi fricile. După ce ai luat decizia evită-le şi mergi decis înainte.“

 • ONU, blocată de interesele proprii ale Moscovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONU, blocată de interesele proprii ale Moscovei

  În Consiliul de Securitate al ONU, Rusia s-a opus unui proiect de rezoluţie privind doborârea aeronavei MH17 pe teritoriul Ucrainei, în 2014. Naţiunile Unite au eşuat în gestionarea acestei crize. Gero Schliess (jurnalist Deutsche Welle - n.r.) e de părere că ar trebui să se renunţe la dreptul de veto.

 • Surprindere strategică, eşec informativ. Înaltul Comandament German devansează atacul sovietic - 22 iunie 1941 (1)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surprindere strategică, eşec informativ. Înaltul Comandament German devansează atacul sovietic - 22 iunie 1941 (1)

  În multitudinea de declaraţii, opinii, comentarii şi luări de poziţie ale decidenţilor politico-militari ai spaţiului euroatlantic privind criza din Ucraina, cele declarate de către generalul american Philip Breedlove, comandantul Forţelor Aliate ale NATO în Europa (SACEUR), pe 4 mai 2015 în faţa Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA, provoacă îngrijorare.

 • Rusia planifică să atace Ucraina din Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia planifică să atace Ucraina din Transnistria

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat Republica Moldova şi Ucraina de faptul că ar fi impus „o blocadă social-economică foarte dură” regiunii transnistrene şi a promis, la Tiraspol, că Rusia va fi „întotdeauna alături de Transnistria”.

 • Ghid de
călătorie geopolitic. Statele
emergente: Rusia, un stat post-emergent (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de călătorie geopolitic. Statele emergente: Rusia, un stat post-emergent (I)

  Istoria Rusiei este cea a unui vulcan în erupţie, nu pare să vrea să se liniştească, afirmă Ryszard Kapǘscinski. Fiodor Mihailovici Dostoievski considera că Rusia este o enigmă pentru Europa. Istoria sa este brăzdată de evenimente cu întorsături ciudate, de la imperiul ţarist la imperiu roşu, de la mărire şi decădere până la prosperitate şi sărăcie.

Modifică Setările