Stiri despre responsabilitate sociala

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Încasările Untold 2019, contestate de un economist. Acuzaţie extremă: cişmelele ar fi fost închise
pentru creşterea încasărilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încasările Untold 2019, contestate de un economist. Acuzaţie extremă: cişmelele ar fi fost închise pentru creşterea încasărilor

  Organizatorii Untold au estimat că fiecare participant la festival a cheltuit la ediţia din 2019, în medie, 150 de euro pe zi, adică 45 de milioane de euro în total. Economistul clujean Ovidiu Moisescu susţine că suma a fost „umflată” cu circa 15 milioane de euro. Ce răspund organizatorii la acuzaţia din partea activiştilor anti-Untold legată de accesul la apa potabilă.

 • Guvernul scade taxele:
şansă pentru investiţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul scade taxele: şansă pentru investiţii

  Dincolo de scandal, în aceste zile s-a întamplat şi ceva ce are cu adevărat legatură cu viaţa oamenilor, nu cu patimile politice: Guvernul merge şi mai departe cu îmbunătăţirea noului Cod Fiscal.

 • O lume plină de
prinţipuri portocalii, deci obiective
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lume plină de prinţipuri portocalii, deci obiective

  Ştiţi voi, în politică, la fel ca şi în presă, toată lumea e deontoloagă şi are prinţipuri. Asta mai ales atunci cînd deontologia şi prinţipurile sînt folosite ca nişte bîte să dai în capul adversarului, să-i faci nişte cucuie, că tu eşti deontolog şi principial şi de fapt aperi nişte interese. O ipocrizie veche de cînd lumea, pe care lumea se preface că nu o vede, deşi se întîmplă în fiecare zi.

 • Să-i batem la fund pe avocaţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să-i batem la fund pe avocaţi!

  Să scrii despre avocaţi este ceva dificil, chiar şi când ai studii juridice. Este o profesie aspră, care reclamă o psihologie specială, în care compasiunea pentru clienţi trebuie să se împletească cu adevărate calităţi de negociere a onorariului, dar şi cu duritatea dialogului judiciar.

 • Dintre toţi, Sevil
merită cel mai mult să fie noul ministru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dintre toţi, Sevil merită cel mai mult să fie noul ministru

  Sevil Shhaideh, această doamnă cu nume complicat, acest coşmar lingvistic al prezentatorilor de ştiri (“Cum se pronunţă?? De ce sînt doi de haş acolo??”), urmează să fie numită astăzi noul ministru (noua ministresă?! noua doamnă ministru?! care e abordarea politically correct în acest sens, în dulcea limbă română?),

 • Principii macre, ca la măcelărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principii macre, ca la măcelărie

  Sînt unii zilele astea, de cînd cu incidentul măririi preţurilor la marii comercianţi înaintea scăderii TVA, care se dau de chinul morţii cum că propunerea de reducere a TVA e de fapt inutilă, pentru că tot diferenţialul se va duce, vezi Doamne, în buzunarul şi profitul comerciantului, cumpărătorul nebeneficiind de fapt de pe urma acestei modificări fiscale.

 • Ura. Urările lor. Au început să-şi ia ţara înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ura. Urările lor. Au început să-şi ia ţara înapoi

  Dintre sutele de mesaje de ura pe care le-am primit in ultimul timp, asta mi se pare definitioriu, paradigmatic, chintesentza urii pe care Basescu si acolitii lor au reusit s-o semene in rindul poporului roman.

 • Generaţiei mele, cu drag
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţiei mele, cu drag

  Fac parte din acea generaţie care a deschis ochii întru tinereţe şi maturitate imediat după 1990. Am terminat liceul în 1991, la Cîmpina. Tot în acel an, toamna, am sosit în Bucureşti, la facultate, taman la timp pentru mineriada de toamnă.

 • Concluzie de etapă. Sondajele au avut dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concluzie de etapă. Sondajele au avut dreptate

  Acum, că a trecut primul tur al alegerilor şi că avem rezultatele oficiale BEC, putem trage nişte prime concluzii, atât privind desfăşurarea campaniei, cât şi – mai punctual şi mai personal – privind măsurările sociale cantitative, vestitele sondaje de opinie şi exit polluri.

 • Această normalitate pe cale să se întîmple
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Această normalitate pe cale să se întîmple

  Aseară am fost la deschiderea stagiunii Operei Naţionale Bucureşti. În casă proaspăt renovată, Opera ne-a delectat cu o La Traviata de clasă mondială.   În deschiderea spectacolului, directorul ONB, Răzvan Dincă, a ţinut un scurt discurs de întîmpinare.

 • România se împrumută tot mai ieftin de pe piaţa de capital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România se împrumută tot mai ieftin de pe piaţa de capital

  România a emis pentru prima dată obligaţiuni în euro pe piaţa externă de capital la o rată a dobânzii sub 3%. Această ştire foarte bună arată că economia românească este tot mai consolidată, că suntem pe un drum bun şi că avem un mediu investiţional atractiv.

 • INTERVIU Petru Macovei: „Republica Moldova este una dintre ţările din această parte a Europei cu cele mai bune, mai
active şi mai profesioniste ONG-uri”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Petru Macovei: „Republica Moldova este una dintre ţările din această parte a Europei cu cele mai bune, mai active şi mai profesioniste ONG-uri”

  Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, ne-a vorbit despre problemele pe care le întâmpină agenţii economici atunci când încearcă să implementeze o campanie de responsabilitate socială, de ce jurnaliştii evită să publice articole despre proiectele sociale şi cum politicienii se promovează, erodând credibilitatea ONG-urilor din Republica Moldova.

 • Ana Mihailov, coordonator FES Moldova: „Civic Fest tinde
să devină o acţiune tradiţională în Republica Moldova“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ana Mihailov, coordonator FES Moldova: „Civic Fest tinde să devină o acţiune tradiţională în Republica Moldova“

  Este implicată într-o multitudine de proiecte de cooperare politică, integrare europeană, politici economice, sociale şi de mediu, susţine participarea politică şi civică a cetăţenilor, acordă o atenţie aparte dezvoltării capacităţilor cetăţenilor din regiunile rurale ale Republicii Moldova şi coordonează activitatea biroului din Chişinău al Friedrich-Ebert-Stiftung (FES).

 • Băsescu, Leancă, Ponta şi adevărul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu, Leancă, Ponta şi adevărul

  Preşedintele Traian Băsescu îl acuză implicit pe premierul Leancă, într-o declaraţie plină de aluzii, de-aia de tip wink-wink, să înţelegem cînd clipeşte din ochi complice, de relaţii neprincipiale cu Mama Rusia. Mai precis, că ar fi lucrat la Ambasada URSS.

 • Peter-Vlad Ianuşevici: ”Sunt
câteva companii mari responsabile social şi multe
business-uri mici şi mijlocii care nici măcar impozitele nu şi le plătesc”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter-Vlad Ianuşevici: ”Sunt câteva companii mari responsabile social şi multe business-uri mici şi mijlocii care nici măcar impozitele nu şi le plătesc”

  Este consilier psihologic specializat în Terapia Centrată pe Client şi Process Management la Universitatea Tehnică din Lemgo (Germania). Lucrează ca Business Trainer pe Comunicare, pentru bănci, instituţii publice şi organizaţii din Germania, Luxemburg şi Elveţia. E bucureştean. Şi e îndrăgostit de Republica Moldova.

 • „Primum non nocere” (Mai întâi să nu faci rău) se aplică în industria fashion?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Primum non nocere” (Mai întâi să nu faci rău) se aplică în industria fashion?

  Haina poate nu îl face întotdeauna pe om, dar întodeauna va fi un om care va face haina pe care noi o vom purta. În faţă glamour-ului din modă, alte aspecte pălesc: suntem atenţi să combinăm corect culorile din Pantone, pantofii cu rochia şi şosetele cu cravata, dar prea puţini dintre noi suntem atenţi şi la ce scrie pe eticheta sau cum au ajuns hainele respective să fie realizate, în ce condiţii şi de către cine.

 • Nu e scădere, e creştere.
Nu e recesiune, e creştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu e scădere, e creştere. Nu e recesiune, e creştere

  Recesiune, dezastru, prăbuşire. Sunt unele dintre cuvintele care au fost rostite astăzi. Economiştii de ocazie au început să calculeze şi să compare procente, doar - doar s-o mişca puţin cursorul electoral în direcţia dorită.

 • Românii care ucid români!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii care ucid români!

  Nu, nu voi scrie despre accidente auto, violenţă sau crimele premeditate din România. Este un articol pe care îl scriu cu mare întristare şi indignare. După câteva ore bune de călătorie Sibiu-Cluj-Milano, obosit mă aşez în trenul spre nord-vestul Italiei şi deschid bagajul cu gândul de a căuta ceva de lecturat. Mă aşteptau alte ore pe drum. Dau la o parte cărţile de psihologie şi găsesc Dilema Veche.

 • Reducerea CAS: a very lose-lose situation to
you, Mr. President!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reducerea CAS: a very lose-lose situation to you, Mr. President!

  Bluful politic al Preşedintelui Băsescu este pe cale să-şi piardă termenul de valabilitate. Pe principiul numai astăzi nu e mâine, azi vom vedea câte valori şi principii de dreapta împărtăşeşte cel care a reuşit să unească tot spectrul politic semnificativ împotriva sa.

 • Clanurile şi modernizarea României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clanurile şi modernizarea României

  Cele două arme fundamentale ale speciei noastre în lupta cu realitatea crudă şi plină de pericole şi în atingerea celor două succese biologice esenţiale, cel de supravieţuire şi cel de reproducere, sînt cooperarea şi inteligenţa. Aferent acestora, avem de-a face cu două tipuri distincte, deseori divergente de loialitate: loialitatea genetică şi loialitatea simbolică / raţională.

Modifică Setările