Stiri despre recuperatori

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Recuperatorii colectează doar un sfert din restanţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recuperatorii colectează doar un sfert din restanţe

  Companiile de colectare au reuşit să recupereze anul trecut datorii de 264 de milioane de euro, majoritatea de la persoane fizice. Peste un miliard de euro au avut în 2009 de recuperat agenţiile de colectare a creanţelor de la clienţii băncilor, ai operatorilor de telefonie sau ai furnizorilor de utilităţi. 

 • Recuperatorii, coşmarul datornicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recuperatorii, coşmarul datornicilor

  Criza i-a adus pe mulţi români în imposibilitatea de a-şi plăti facturile şi ratele. Efectul de domino generat de recesiunea economică face să înflorească o nouă industrie: recuperarea de creanţe. Piaţa colectorilor de debite este dinamică, rata de creştere fiind de circa 50% anual. Evoluţia va fi ascendentă şi anul acesta, în condiţiile în care cifrele arată dublarea numărului de restanţe.

 • Datoriile românilor la bănci s-au dublat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datoriile românilor la bănci s-au dublat

  Criza i-a adus pe mulţi români în imposibilitatea de a-şi plăti ratele şi a făcut ca o nouă industrie să înflorească: firmele de recuperare de creanţe îşi dublează anual veniturile, pe fondul dublării numărului de restanţe. Piaţa de profil cuprinde în jur de 750.000 de datornici cu restanţe mai vechi de 30 de zile, iar datoriile persoanelor fizice ajung, ca valoare, la 730 milioane de euro, conform estimărilor pentru 2010.

 • Recuperatorii nu mai dau de urma datornicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recuperatorii nu mai dau de urma datornicilor

  Pentru 67% din debitori, firmele de recuperare de creanţe nu au date valide pentru a-i contacta. „Bună ziua, când vă plătiţi datoriile?“ Aşa sună apelul unei firme de recuperare de creanţe, însă, de multe ori, la celălalt capăt al firului nu răspunde nimeni.

 • Datornicii, vânaţi de recuperatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datornicii, vânaţi de recuperatori

  Aceste societăţi sunt dispuse să obţină în instanţă sumele restante. Comisionul reprezintă o treime din banii recuperaţi. 

Modifică Setările