Răspunsul OTP Bank la o notificare de dare în plată: Adresaţi-vă recuperatorilor, v-am vândut creditul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OTP Bank a vândut mai multe portofolii de credite către recuperatorii de creanţe
OTP Bank a vândut mai multe portofolii de credite către recuperatorii de creanţe

O debitoare care a ales să dea în plată apartamentul cu două camere din Bucureşti, cumpărat prin credit imobiliar obţinut de la OTP Bank, a primit un răspuns surprinzător la notificarea transmisă la sfârşitul săptămânii trecute: Adresaţi-vă recuperatorilor, v-am vândut creditul!

Astfel, potrivit răspunsului transmis de OTP Bank, publicat de avocatul Adrian Cuculis, care îl reprezintă pe debitor, banca recomandă debitoarei să se adreseze „actualului creditor OTP Factoring ZRT (cesionarul creanţei dvs.), cu sediul în Ungaria (...)prin Agent S.C. OTP Factoring SRL, punct de lucru“. 

Avocatul Adrian Cuculis precizează că banca nu a anunţat clientul anterior despre cesionare şi că nu avea dreptul să realizeze această operaţiune.

„Am făcut public faptul că toate instituţiile bancare ce au cesionat creditele populaţiei către ZRT-uri, BV-uri şi SArL-uri din afara teritoriului României, sunt pasibile de pedepse penale, iar dobânzile plătite de către cei exportaţi au fost încasate de către aceste instituţii în mod ilegal şi oamenii trebuie să-şi ceară dobânzile plătite înapoi, în acest sens am depus şi plangerea penală la parchet, cu privire la o serie întreagă de infracţiuni“, a arătat avocatul Cuculis.

Avocatul precizează că ipoteca nu a fost cesionată către recuperatorul de creanţe, ci doar creditul, astfel că singurul care poate lua în plată imobilul este OTP România. În plus, împrumutatu poate merge direct în instanţă pentru a face transferul de proprietate, în mod forţat, în patrimoniul băncii. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite