Stiri despre pun

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PUN a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de iniţiativă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PUN a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de iniţiativă

  Partidului Unităţii Naţionale (PUN) a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) lista membrilor grupului de iniţiativă de 100 de persoane, care va colecta semnături pentru susţinerea candidatului Octavian Ţîcu la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, la alegerile prezidenţiale din 01 noiembrie 2020. Membrii CEC au la dispoziţie trei zile pentru a-l înregistra, transmite IPN.

 • PUN şi-a ales vicepreşedinţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PUN şi-a ales vicepreşedinţii

  Viorel Iordachescu a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Republican care a avut loc sâmbătă, 21 decembrie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al PUN.

 • Octavian Ţîcu va candida la funcţia de primar de Chişinău din partea PUN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Octavian Ţîcu va candida la funcţia de primar de Chişinău din partea PUN

  Deputatul Octavian Ţîcu va candida la funcţia de primar de Chişinău din partea Partidului Unităţii Naţionale (PUN), condus de Anatol Şalaru. Octavian Ţîcu a depus actele de înregistrare Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău joi, 19 septembrie. El a subliniat că nu va concura împotriva candidaţilor proeuropeni, scopul său fiind de a-l învinge în alegeri pe socialistul Ion Ceban.

 • Anatol Şalaru explică de ce PUN a decis să nu fie un rival electoral al forţelor pro-europene din R.Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anatol Şalaru explică de ce PUN a decis să nu fie un rival electoral al forţelor pro-europene din R.Moldova

  Dacă acest lucru se va întâmpla, drumul european al R.Moldova se va închide definitiv întrucât pentru Plahotniuc şi Dodon „toate combinaţiile duc la Kremlin“. Alegerile parlamentare de la 24 februarie 2019 sunt vitale pentru viitorul geopolitic al R.Moldova în contextul în care  binomul PDM-PSRM este favorit să obţină majoritatea în viitorul Parlament.

 • Traian Băsescu nu se va implica în alegerile parlamentare de la Chişinău. Care este motivul acestei decizii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu nu se va implica în alegerile parlamentare de la Chişinău. Care este motivul acestei decizii

  Preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, nu se va implica în următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. De această părere este prim-vicepreşedinta PUN, Ana Guţu. Ea spune că Traian Băsescu este foarte ofensat din cauza faptului că i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova, transmite IPN.

 • Jocul la risc maxim şi mizele false în alegerile generale din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocul la risc maxim şi mizele false în alegerile generale din Republica Moldova

  Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

 • Unionismul, Maia Sandu şi viitorul incert al Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unionismul, Maia Sandu şi viitorul incert al Republicii Moldova

  Viitorul Republicii Moldova este incert atâta timp cât la butoanele puterii politice de la Chişinău se află oligarhul Vladimir Plahotniuc şi politicienii săi cumpăraţi la kilogram întrucât drumul european este compromis, iar perspectiva integrării în cadrul Uniunii Euro-Asiatice ar putea deveni o opţiune serioasă, dacă forţele pro-putiniste moldave vor câştiga votul popular.

 • Şapte partide de la Chişinău discută despre necesitatea unui proiect politic electoral unionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte partide de la Chişinău discută despre necesitatea unui proiect politic electoral unionist

  Şapte partide şi unele entităţi asociative au avut un prim-dialog în vederea elaborării unui proiect politic electoral unionist sau euro-unionist. Într-o postare pe blogul personal, lidera Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a scris că acum, după ce PLDM a devenit al treilea partid cu statut pro-unire, urmând exemplul PNL şi PUN, a venit timpul de gândit o opţiune politică electorală, cu bătaie lungă pe viitor, transmite IPN.

 • Încotro se îndreaptă unionismul în Republica lui Plahotniuc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încotro se îndreaptă unionismul în Republica lui Plahotniuc?

  Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

 • Adevărul Live: Anatol Şalaru, despre eşecul unioniştilor în alegerile din Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Anatol Şalaru, despre eşecul unioniştilor în alegerile din Chişinău

  Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, este invitatul de marţi, 12 iunie, al emisiunii „Adevărul Live Moldova”. Fostul ministru al Apărării explică de ce unioniştii nu au reuşit să obţină victoria în alegerile locale din Chişinău şi de ce au mers separat în acest scrutin.

 • Candidatul PUN: Fosta administraţie să-şi asume vina pentru participarea redusă la vot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidatul PUN: Fosta administraţie să-şi asume vina pentru participarea redusă la vot

  Candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, Constantin Codreanu, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de numărul mic de alegători care au mers la vot. „Vreau ca cei care au administrat municipiul Chişinău în ultimii zece ani să-şi asume vina pentru modul în care cetăţenii au înţeles astăzi să nu vină la vot”, a declarat candidatul PUN în cadrul unui briefing de presă, susţinut după închiderea secţiilor de votare, transmite IPN.

 • PLR susţine candidaţii PUN la alegerile locale din Bălţi şi Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PLR susţine candidaţii PUN la alegerile locale din Bălţi şi Chişinău

  Partidul Liberal Reformator îndeamnă toţi locuitorii capitalei să îl voteze la funcţia de primar al municipiului Chişinău, pe Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unităţii Naţionale. Mai mult, formaţiunea şi-a exprimat sprijinul şi pentru candidatul PUN pentru alegerile din Bălţi, Sergiu Burlacu, transmite IPN.

 • Candidatul PUN la funcţia de primar în Bălţi s-a lansat în campania electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidatul PUN la funcţia de primar în Bălţi s-a lansat în campania electorală

  Candidatul Partidului Unităţii Naţionale la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Sergiu Burlacu, s-a lansat oficial miercuri, 18 aprilie, în campania electorală. În cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc în Scuarul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, Sergiu Burlacu a declarat că la Bălţi a sosit timpul schimbării pentru clasa politică, dar şi pentru prosperitatea localnicilor acestui municipiu, transmite IPN.

 • Primarul şi viceprimarul comunei Băcioi au aderat la PUN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarul şi viceprimarul comunei Băcioi au aderat la PUN

  Primarul, un viceprimar şi şapte consilieri locali ai comunei Băcioi, municipiul Chişinău, au părăsit Partidul Liberal şi au aderat la Partidul Unităţii Naţionale (PUN). Anunţul a fost făcut vineri, 16 februarie în cadrul unei conferinţe de presă la IPN. Motivul invocat este faptul că în prezent doar PUN este capabil să pună în practică idealul de unire al tuturor românilor.

 • Traian Băsescu: Vom colabora oricând cu PAS şi PPDA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu: Vom colabora oricând cu PAS şi PPDA

  Fostul preşedinte al României şi preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, Traian Băsescu, susţine că PUN va colabora oricând va fi posibil cu Partidul Acţiune şi Solidaritate şi cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Modifică Setările