Stiri despre picasso

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iulian Comănescu: Galoşii, Picasso şi presa mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulian Comănescu: Galoşii, Picasso şi presa mondială

  Mama unuia dintre cei trei români cercetaţi pentru furtul de Picasso, Matisse, Monet, Gauguin şi Lucian Freud s-a răzgîndit şi a declarat că nu a ars în sobă tablourile pe care spusese că le-a ars. Pînă cînd se limpezesc lucrurile, să vedem cam ce impact de imagine are, pentru România, întreaga tărăşenie.

 • FOTOGALERIE Da Vinci şi Picasso şi-au pictat prietenii necuvântători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Da Vinci şi Picasso şi-au pictat prietenii necuvântători

  Din cele mai vechi timpuri, artişii şi-au apropiat diverse animale de companie, de la pisici şi căţei, la căprioare şi vidre. Relaţia apropiată de micile vieţuitoare i-a inspirat pe Cartier-Bresson, Salvador Dali, Frida Kahlo, Picasso şi Da Vinci în creaţiile lor. National Post vă prezintă câţiva dintre aceşti artişti şi operele sale, în care se regăsesc muzele lor necuvântătoare - animalele de companie.

 • Poveste siciliană cu Montalbano şi Camilleri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste siciliană cu Montalbano şi Camilleri

  Un scriitor italian face deliciul a milioane de cititori şi împacă un gen de larg consum cu stilul rafinat în romane în care intră în acţiune inspectorul Montalbano.

 • Antonio Banderas, în rolul lui Picasso
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antonio Banderas, în rolul lui Picasso

  Actorul Antonio Banderas îl va interpreta pe celebrul pictor spaniol Pablo Picasso în filmul „33 Days", potrivit contacmusic.com.

 • Cele mai scumpe capodopere vândute în 2010
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai scumpe capodopere vândute în 2010

  Într-un an neprielnic din punct de vedere economic, marile case de licitaţie au vândut opere de artă pentru sume astronomice. Picasso şi Giacometti şi-au disputat întâietatea, rămânând printre artiştii pentru ale căror lucrări colecţionarii scot din bancă zeci de milioane de lire sterline, chiar şi la vremuri de criză.

 • Român implicat în
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Român implicat în "Jaful Secolului" din Spania

  Sâmbăta trecută, trei hoţi mascaţi au furat un camion plin cu opere de artă de Picasso, Botero şi Chillida, în valoare de 5 milioane de euro. Investigatorii nu înţeleg cum de şoferul, un român, lăsase cheile în cabină, la îndemână, ţinând cont de valoarea transportului.

 • Alfabetul lui este pictura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alfabetul lui este pictura

  Vasile Marina (17 ani), din Certeze, nu poate să scrie sau să citească, dar pictează peisaje şi portrete apreciate. Tânărul sătmărean nu are studii de artă şi nici n-a auzit de Grigorescu, Luchian sau Picasso. Tablourile pe care le pictează însă îi impresionează pe toţi cei care ajung să le vadă.

 • Bianca Pîrlog este micul „Picasso al Brăilei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bianca Pîrlog este micul „Picasso al Brăilei"

  Pictează de la vârsta de cinci ani, iar în prezent are expuse tablouri la „Agora Gallery" din New York. A vernisat 13 expoziţii până la vârsta de 12 ani, după care, dezamăgită, micuţa artistă a părăsit România.

 • Licitaţii & galerii în lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Licitaţii & galerii în lume

  O comoară arheologică spectaculoasă, descoperită pe o corabie care a naufragiat în largul Indoneziei în urmă cu peste 1.000 de ani, va fi scoasă la licitaţie la Jakarta, pentru un preţ estimat la cel puţin 80 de milioane de dolari, informează AFP.

 • Nimic despre Albă-ca-Zăpada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimic despre Albă-ca-Zăpada

  „Albă-ca-Zăpada” (re)scrisă de Barthelme este ca „Mona Lisa” (re)pictată de Picasso. Aceasta este abia a doua carte tradusă în română a lui Donald Barthelme, unul dintre cei mai originali scriitori americani contemporani.

 • Lucrări de Picasso, Miro şi Warhol, donate Cubei de un filantrop american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucrări de Picasso, Miro şi Warhol, donate Cubei de un filantrop american

  Filantropul american Gilbert Brownstone, stabilit în Franţa de mulţi ani, a oferit Muzeului de Arte Plastice din Cuba 120 de lucrări grafice de Pablo Picasso, Joan Miro şi Andy Warhol - luni seara, la Havana - în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele Parlamentului cubanez, Ricardo Alarcon, şi ministrul culturii, Abel Prieto. informează AFP.

 • PORTRET Urmaşul lui Picasso cântă rock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Urmaşul lui Picasso cântă rock

  La doar 20 de ani, Sabin Nicuşor Oană pictează şi face grafică pe calculator, dar compune şi melodii pentru formaţia în care cântă la chitară.

 • Chitară semnată Picasso, într-o cutie de pantofi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chitară semnată Picasso, într-o cutie de pantofi

  Carabinerii italieni au regăsit marţi o mică chitară din lemn realizată de Picasso pentru fiica sa, Paloma, ascunsă într-o cutie de pantofi în apartamentul unui mic comerciant din Pomezia, în apropiere de Roma, relatează presa italiană, citată de AFP.

 • VIDEO Micuţul Picasso englez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Micuţul Picasso englez

  În numai 14 minute a câştigat 18.700 de euro de pe urma picturilor sale. Kieron Williamson este numele băiatului de numai 7 ani, o revelaţie a Angliei în materie de artă.

Modifică Setările