Stiri despre piata marii adunari nationale

  78 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Traficul rutier din centrul Chişinăului va fi suspendat timp de trei zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traficul rutier din centrul Chişinăului va fi suspendat timp de trei zile

  În legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a sărbătorii „Ziua Vinului”, de astăzi la ora 12.00 şi până duminică, 8 octombrie, ora 23.00, va suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Puşkin şi Mitropolit Bănulescu-Bodoni. Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară, transmite IPN.

 • VIDEO Peste 100 de mii de vizitatori sunt aşteptaţi la Chişinău la de Ziua Vinului. Muzică populară, bucate tradiţionale şi mult vin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Peste 100 de mii de vizitatori sunt aşteptaţi la Chişinău la de Ziua Vinului. Muzică populară, bucate tradiţionale şi mult vin

  Peste 100 de mii de vizitatori sunt aşteptaţi pe 1 şi 2 octombrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde are loc Ziua Naţională a Vinului. În acest an sunt prezentate peste 400 de tipuri de vinuri moldoveneşti. Vizitatorii vor fi încurajaţi să meargă şi la vinării, care au organizat propriile programe cu ocazia Zilei Naţionale a Vinului.

 • Plecarea circului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plecarea circului

  În fine, după luni şi luni de zile, justiţia de la Chişinău a evacuat corturile aşa-zisei demonstraţii din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

 • Tehnică militară din SUA, expusă în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnică militară din SUA, expusă în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial

  În Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost expuse 36 de unităţi de tehnică militară, utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american „Dragon Pioneer 2016”. Este vorba despre 24 de vehicule militare din dotarea armatei americane şi 12 ale Armatei Naţionale. La expoziţie au fost prezenţi militarii Regimentului 2 Cavalerie din SUA, care participă la exerciţiul comun desfăşurat în R. Moldova, precum şi militari din cadrul Armatei Naţionale.

 • Şapte ani de la „revoluţia Twitter“ de la Chişinău. Tatăl lui Valeriu Boboc, tânărul care a murit în Piaţa Marii Adunări Naţionale: „7 aprilie e o taină“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte ani de la „revoluţia Twitter“ de la Chişinău. Tatăl lui Valeriu Boboc, tânărul care a murit în Piaţa Marii Adunări Naţionale: „7 aprilie e o taină“

  Astăzi se împlinesc şapte ani de la protestele violente din 7 aprilie 2009, când mii de tineri au ieşit în stradă pentru a contesta victoria covârşitoare a comuniştilor, cerând răspicat repetarea scrutinului parlamentar. Tatăl lui Valeriu Boboc, tânărul care a murit atunci în Piaţa Marii Adunări Naţionale, a declarat că cele petrecute rămân o taină.

 • Protestele la Chişinău au continuat pentru a treia zi consecutiv. Dodon, Usatîi şi Năstase au apărut la Moldova 1 şi au cerut anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestele la Chişinău au continuat pentru a treia zi consecutiv. Dodon, Usatîi şi Năstase au apărut la Moldova 1 şi au cerut anticipate

  Protestatarii conduşi de Igor Dodon, Renato Usatîi şi Andrei Năstase au cerut pentru a treia zi consecutiv de la învestirea Guvernului Filip organizarea alegerilor anticipate. Aceştia au pichetat sediile Companiei publice Teleradio Moldova, Ministerului Apărării, Penitenciarului nr. 13, PLDM, Reşedinţa de stat şi Ministerului Justiţiei. Manifestaţiile vor continua duminică, 24 ianuarie.

 • FOTO Liderii Platformei DA, cu
gândul la alegeri anticipate. „Fiţi siguri, în decembrie partidul va fi format”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Liderii Platformei DA, cu gândul la alegeri anticipate. „Fiţi siguri, în decembrie partidul va fi format”

  Un nou protest organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” s-a desfăşurat duminică, 29 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, dar şi în alte şapte centre raionale din ţară. Protestatarii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de transformarea miliardului furat în datorie de stat, iar membrii Platformei DA au promis că până la sfârşitul acestui an vor oferi alegătorilor o alternativă politică şi vor crea un partid.

 • Protestele „pe
bune” şi cele mimate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestele „pe bune” şi cele mimate

  Atât în România, cât şi în Republica Moldova, au avut loc în ultimul timp evenimente care au luat pe nepregătite clasa politică şi au provocat deja schimbări cu consecinţe pe termen lung. Atât într-o parte cât şi în alta, două partide au pierdut mare parte din influenţă şi putere, iar altele au avut de profitat şi au reuşit să crească în sondaje şi chiar în dimensiunile fracţiunilor parlamentare.

 • Chişinăuienii, solidari cu protestatarii din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăuienii, solidari cu protestatarii din România

  Aşa-numitul Consiliul Marii Adunări Naţionale, creat de protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, organizează o acţiune de protest în această seară, la ora 19:00, care va culmina cu pichetarea mai multor instituţii de stat.

 • PLDM susţine Platforma DA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PLDM susţine Platforma DA

  Liberal-democraţii se alătură protestelor din centrul Capitalei, organizate de Platforma civică "Demnitate şi Adevăr", a anunţat deputatul PLDM Tudor Deliu, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Jurnal TV, scrie noi.md.

 • O lună de proteste. Cum au evoluat evenimentele din Piaţa
Marii Adunări Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lună de proteste. Cum au evoluat evenimentele din Piaţa Marii Adunări Naţionale

  Astăzi, se împlineşte o lună de la permanentizarea protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Pe 6 septembrie, după o manifestaţie de amploare în centrul oraşului, susţinătorii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” au amplasat mai multe corturi în faţa Guvernului şi s-au arătat hotărâţi să rămână aici „până la capăt”.

 • LIVETEXT Platforma DA
organizează al cincilea protest masiv în Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVETEXT Platforma DA organizează al cincilea protest masiv în Chişinău

  Platforma „Demnitate şi Adevăr” a anunţat pentru astăzi, 4 octombrie, o nouă acţiune de protest care va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Manifestaţia va începe la ora 12:00. Platforma DA cere demisia mai multor demnitari de stat, începând cu preşedintele ţării şi până la directorul Comisiei Naţionale de Integritate, dar şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate.

 • Poliţia cheamă
organizatorii şi participanţii la protestele de duminică să respecte ordinea
publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţia cheamă organizatorii şi participanţii la protestele de duminică să respecte ordinea publică

  Protestele care vor avea loc duminică, 27 septembrie, în municipiul Chişinău, dar şi în alte raioane ale ţării vor fi supravegheate de poliţişti. Circulaţia va fi restricţionată pe mai multe străzi din Capitală, astfel că participanţii la manifestaţii, cât şi cetăţenii care nu vor avea tangenţe cu aceste evenimente sunt rugaţi să respecte regulile de circulaţie rutieră.

 • Platforma DA se va împrieteni cu actuala guvernare, iar masele vor fi
prostite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA se va împrieteni cu actuala guvernare, iar masele vor fi prostite

  Oamenii care protestează de şase zile în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) nu ştiu cum se va încheia această manifestaţie, iar actorul Sergiu Voloc crede că acest protest are la bază un scenariu vechi. Voloc se declară de acord cu acest protest, dar nu aprobă Platforma DA, despre care crede că se va transforma în partid politic.

 • Ce vor protestatarii din centrul Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vor protestatarii din centrul Chişinăului

  Protestatarii veniţi duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, îşi continuă lupta pentru a-şi obţine revendicările înaintate actualei clase politică din Republica Moldova. După cum au promis, ei nu au plecat din piaţă, ci au format un mic orăşel de corturi ”pentru a lupta până la capăt”, cum zic ei. În pofida vremii reci de afară, au dormit pe beton înveliţi cu câteva pături, iar a doua zi s-au trezit să protesteze din nou.

 • Protest la foc continuu în centrul Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protest la foc continuu în centrul Chişinăului

  Manifestanţii anti-guvernamentali din Republica Moldova şi-au permanentizat protestul: peste 200 de cetăţeni şi-au petrecut noaptea în Piaţa Marii Adunări Naţionale într-un orăşel alcătuit din 50 de corturi. Protestul a continuat în cursul zilei de ieri reunind circa 1000 de persoane, însă nu a fost îndeplinită principala revendicare, respectiv o întâlnire cu conducătorii ţării.

 • Dan Dungaciu: Războiul fără învingători de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Dungaciu: Războiul fără învingători de la Chişinău

  Când, pe 10 august 2015, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, sugera în New York Times că Republica Moldova este la un pas de prăpastie, punea cel mai dur şi mai realist diagnostic pentru mica republică din estul spaţului euroatlantic. Concluzia mesajului său anti-corupţie era că „statul capturat trebuie returnat cetăţenilor”.

Modifică Setările