Stiri despre pesimism

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ... Chiar nicio şansă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ... Chiar nicio şansă?

  Cineva mi-a reproşat că, scriind despre perspectivele actualei Republici Moldova, sunt prea pesimist. Trec peste etichetele („postac pro-rus“) sau lecţiile care-mi sunt servite, fără voia mea, de oameni care încă nu şi le-au luat pe ale lor. Sunt, ca vechi om de presă, imun la acest tip de comportament, pe care anonimatul zbuciumat îl încurajează.

 • Fără graniţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără graniţe

  Sunt convins că românii născuţi după anul 2000, care fac parte din aşa-numita Generaţie Z, vor integra pe deplin România în structurile democratice ale Occidentului. Fără chinuri şi fără zbateri.

 • 6 obiceiuri mintale care ne împiedică să ne bucurăm de viaţă: cum devenim cinici şi ajungem să vedem totul în negru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 obiceiuri mintale care ne împiedică să ne bucurăm de viaţă: cum devenim cinici şi ajungem să vedem totul în negru

  De la iertarea de sine şi a celorlalţi şi până la pesimismul cronic, există mai multe obiceiuri mintale care ne conduc cu paşi înceţi dar siguri pe drumul amărăciunii. Vă prezentăm mai jos care sunt acestea şi prin ce se caracterizează, pentru a identifica schimbările pe care trebuie să le faceţi astfel încât să redescoperiţi plăcerea de a trăi.

 • Paradox: Statistic o ducem bine, dar prognozele economice sunt tot mai sumbre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paradox: Statistic o ducem bine, dar prognozele economice sunt tot mai sumbre

  Se înmulţesc vocile care avertizează asupra pericolului declanşării unei crize economice, chiar mai mare decât cea din 2008. Şi aceasta în ciuda datelor statistice care arată deocamdată doar o încetinire pentru cele mai mari economii din lume, dar nici pe departe un colaps iminent.

 • Test psihologic: cele 4 uşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test psihologic: cele 4 uşi

  Test psihologic cele 4 uşi. Testele psihologice au rolul de a arăta detaliile ascunse ale personalităţii noastre, pe care le ştim, bănuim că le deţinem, dar şi cele despre care nu ştim şi e indicat să le aflăm.

 • Alegerile locale din Republica Moldova, aşteptate cu dezamăgire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile locale din Republica Moldova, aşteptate cu dezamăgire

  Alegerile locale sunt aşteptate cu pesimism şi nemulţumire de alegătorii din Republica Moldova, mai ales din cauza situaţiei economice şi a evoluţiilor politice din ultimul timp, însă politicienii împart cu cetăţenii această responsabilitate şi vina pentru situaţia creată. Prin urmare, câştigul sau eşecul se împarte în mod egal, în timp ce restanţele moldovenilor faţă de comunităţile lor se acumulează.

 • Ziua Mondială a Educaţiei – între urări şi mult pesimism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Mondială a Educaţiei – între urări şi mult pesimism

  Data de 5 octombrie este dedicată Educaţiei. O zi mondială în care nu se sărbătoreşte educatorul (5 iunie), ci toată Educaţia. Acel proces prin care toată lumea se dumireşte asupra propriei fiinţe şi a locului pe care îl are, şi-l doreşte sau îl va găsi.

 • Centrul depresiei şi al pesimismului, cât un bob de mazăre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centrul depresiei şi al pesimismului, cât un bob de mazăre

  Cercetătorii britanici susţin că o zonă a creierului, mai mică decât un bob de mazăre, declanşează sentimentul instinctiv că se poate întâmpla ceva rău, hiperactivitea acesteia fiind asociată cu pesimismul şi depresia.

 • 5 metode verificate de a-ţi îmbunătăţi dispoziţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 metode verificate de a-ţi îmbunătăţi dispoziţia

  Indiferent că suntem mai temperamentali ori mai calmi, emoţiile negative se insinuează în universul interior al fiecăruia dintre noi, ducând la unele dezechilibre deloc de neglijat. De aceea, este important să le contracarăm, mai ales că metodele sunt simple şi la îndemână.

 • Obiceiuri care te îmbătrânesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri care te îmbătrânesc

  Unele par inocente, însă despre altele ştim că ne fac rău şi că ne pot îmbătrâni înainte de vreme. Vorbim despre obiceiuri precum fumatul sau simplul privit la televizor.

 • NU!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NU!

  Nu se poate! Nu există fonduri alocate pentru acest proiect. Nu ştiu! Nu avem bani. Nu eşti omul potrivit. Nu mai sunt locuri. Nu mă interesează. Nu votez. Nu vreau. Nu este momentul. Nu ne trebuie. Nu ieşim în stradă. Nu-ţi băga degetul în nas!

 • Declinul SUA, mit sau adevăr?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul SUA, mit sau adevăr?

  În ultimii ani a făcut înconjurul lumii mitul potrivit căruia Statele Unite ale Americii sunt în declin, fiind foarte probabil să-şi trăiască ultimele zile înainte de colapsul total. Acest zvon a ajuns atât de răspândit , încât pesimiştii nici nu au încercat să-l pună la îndoială. Cu toate acestea, profesorul universitar Josef Joffe explică motivele pentru care Statele Unite sunt departe de a se încadra în scenariile de groază ale criticilor.

 • Vintilă Mihăilescu: Branduirea optimismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vintilă Mihăilescu: Branduirea optimismului

  În ultima vreme, românul pare să fie depresiv şi, sporadic, masochist: ne merge rău, tot mai rău, şi să vezi că o să fie şi mai rău! Există şi un soi de jubilaţie în această expunere a tarelor, a bubelor naţionale, congenitale şi nevindecabile, care sînt vînate în media şi în viaţa de zi cu zi a fiecărui român. Şi, ca să fim oneşti, nici media, nici fiecare dintre noi nu ducem lipsă de exemple la îndemînă.

 • Cu pesimiştii faci casă bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu pesimiştii faci casă bună

  Cine crede că atitudinea pozitivă asupra vieţii şi aerul permanent optimist reprezintă garanţia unui trai fericit şi al unei căsnicii reuşite, se pare că se înşală. În ceea ce priveşte relaţiile sentimentale, nu ar fi de dorit un partener optimist în defavoarea unuia pesimist, spune un nou studiu.

 • Persoanele pesimiste trăiesc mai mult
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Persoanele pesimiste trăiesc mai mult

  Persoanele în vârstă cu o viziune pesimistă asupra viitorului ar putea trăi mai mult, potrivit oamenilor de ştiinţă.

 • Puterea gândirii
negative. Care sunt laturile ei pozitive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea gândirii negative. Care sunt laturile ei pozitive

  Pesimismul ne poate distruge sănătatea, relaţiile şi cariera, spun medicii şi psihologii, iar mulţi dintre ei ne îndeamnă să dobândim o atitudine pozitivă dacă vrem să atingem fericirea. Pesimismul are însă şi beneficii. O spun filozofii lumii antice şi psihologii lumii moderne.

 • România interzisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România interzisă

  De regulă, puterea dispreţuieşte «poporul» în aceeaşi măsură în care opoziţia îl iubeşte. «Poporul» e prost, dar folositor.

 • Puterea pozitivă a gândirii negative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea pozitivă a gândirii negative

  Optimiştii sfârşesc mai prost ca pesimiştii, potrivit celor mai recente studii. În timp ce gândirea pozitivă nu permite niciun tip de eşec, abordarea negativă a vieţii aduce oamenii cu picioarele pe pământ şi îi ajută să se confrunte cu propriile probleme.

 • Tinerii români, cei mai pesimişti din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinerii români, cei mai pesimişti din Europa

  România înregistrează cele mai îngrijorătoare cifre la nivel european în privinţa încrederii în ziua de mâine şi în instituţiile statului democratic. Categoriile tinere sunt cele mai afectate.

Modifică Setările