Stiri despre opera de stat din viena

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românca demisă din funcţia de manager al Academiei de balet a Operei din Viena: Demnitatea actualei echipe de profesori şi pianişti a fost încălcată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românca demisă din funcţia de manager al Academiei de balet a Operei din Viena: Demnitatea actualei echipe de profesori şi pianişti a fost încălcată

  Românca Simona Noja-Nebyla, care a fost destituită din funcţia de director managerial al Academiei de balet a Operei de Stat din Viena, spune că raportul întocmit de comisia de anchetă nu a luat în seamă actuala echipă de profesori şi pianişti a academiei, motiv pentru care Noja-Nebyla a publicat o declaraţie personală referitoare la scandal.

 • Viena,
sunetul muzicii de Sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viena, sunetul muzicii de Sărbători

  Am ajuns în Viena într-o dimineaţă caldă la final de noiembrie, cu o misiune: să mă bucur de atracţiile muzicale ale oraşului, de la expoziţii de instrumente muzicale la concerte restrânse cu muzicieni din întreaga lume, aflaţi în rezidenţă, până la muzee atent amenajate.

 • Baritonul rus Dmitri Hvorostovsky a decedat la vârsta de 55 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baritonul rus Dmitri Hvorostovsky a decedat la vârsta de 55 de ani

  Baritonul rus Dmitri Hvorostovsky, supranumit „Elvis al operei”, a decedat, miercuri, la vârsta de 55 de ani, după ce, în urmă cu peste doi ani, a fost diagnosticat cu cancer cerebral. Între persoanele care şi-au exprimat regretul pentru moartea artistului s-a numărat şi preşedintele rus Vladimir Putin, informează bbc.com.

 • Tenorul Roberto Alagna: „În România mă simt ca acasă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Roberto Alagna: „În România mă simt ca acasă“

  Duminică seară, Roberto Alagna va urca prima dată pe o scenă din România la Gala Premiilor Operelor Naţionale de la Opera Naţională Bucureşti. Într-un interviu, tenorul italian de origine franceză mărturisea că este de o sensibilitate maladivă.

 • „Turandot”
la Opera de Stat din Viena, 

cu soprana
Anita Hartig, vedetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Turandot” la Opera de Stat din Viena, cu soprana Anita Hartig, vedetă

  Încerc un fenomen de respingere ori de câte ori un regizor tratează ilustrativ, cu cortina deschisă sau nu, o uvertură, un preludiu, o introducere orchestrală la o operă. Vocea muzicii mi se pare suficientă pentru intrarea în atmosferă, prin tălmăcirea către şi de către public a ceea ce a gândit compozitorul. Am mai susţinut ideea.

 • Soprana Anita Hartig, între
Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat
din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Anita Hartig, între Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat din Viena

  Costin Popa: Ne aflăm la Opera de Stat din Viena, după premiera cu „Turandot”, în care ai interpretat rolul Liù pentru prima dată aici, după ce l-ai mai cântat şi la Metropolitan Opera. Cum a fost spectacolul? Eu îl voi vedea pe următorul. Care îţi sunt impresiile? Mi s-a spus că ai obţinut succesul serii.

 • La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări

  Pe prima scenă lirică din capitala Austriei, stagiunea continuă în ultima ei parte, antrenând vedete celebre, alături de alţi artişti importanţi ai teatrelor lumii, ai ansamblului vienez, de debutanţi atent selecţionaţi, mulţi tineri.

 • Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena

  Între 1992 şi 2010, perioada directoratului lui Ioan Holender, cel mai lung din istoria faimosului teatru liric de pe Ring, prezenţa românilor pe afişe a fost de o consistenţă ce a depăşit epocile anterioare. Anii au trecut.

 • VIDEO Soprana Anita Hartig, în deschiderea Balului Operei din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Soprana Anita Hartig, în deschiderea Balului Operei din Viena

  Mâine, 27 februarie, va avea loc deschiderea celei de-a 58-a ediţii a Balului Operei din Viena. Cu acest prilej, soprana bistriţeancă Anita Hartig (29 de ani) va interpreta aria „Depuis le jour", din opera „Louise" de Gustave Charpentier, alături de orchestra Operei de Stat din Viena, sub bagheta dirijorului francez Marc Minkowski (51 de ani).

 • Clujeanca Simona Noja, „steaua“ Operei de Stat din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clujeanca Simona Noja, „steaua“ Operei de Stat din Viena

  Numele Simona Noja (44 de ani), puţin cunoscut în Cluj, locul de unde a pornit una dintre cele mai mari artiste ale lumii, înseamnă totul când vine vorba de balet în Viena, capitala muzicii clasice. Clujeanca născută la Huedin a fost prim-balerină a Operei de Stat din Viena şi acum este directoarea şcolii de balet a instituţiei.

 • Holender caută muzicieni talentaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Holender caută muzicieni talentaţi

  Fostul director al Operei de Stat din Viena este consilier la Metropolitan Opera din New York şi la Opera din Tokyo. Ioan Holender, director artistic al Festivalului „George Enescu“, va participa la 28 ianuarie, în Aula Muzeului „George Enescu“, la prima conferinţă dedicată ediţiei din 2011.

Modifică Setările