
A murit oenologul Gheorghe Pogorevici, unul dintre părinţii „Galbenei de Odobeşti“
A mai deţinut funcţii în cadrul trustului IAS Vrancea, iar din 1988 şi până în anul 2004 a fost director tehnic şi consilier tehnic la Veritas Panciu.
A mai deţinut funcţii în cadrul trustului IAS Vrancea, iar din 1988 şi până în anul 2004 a fost director tehnic şi consilier tehnic la Veritas Panciu.
Oenologul Ion Puşcă avea 76 de ani şi s-a stins din viaţă într-o localitate din Franţa, acolo unde locuia de mai mult timp.
Gheorghe Pogorevici, unul dintre cei mai reputaţi oenologi din România, a făcut parte din echipa de cercetători care a realizat selecţia în masă a celebrului soi de vin Galbena de Odobeşti.
Compania Bucium a lansat în această săptămână primele vinuri baricate. Produsele sunt suma cercetărilor şi investiţiilor din ultimii ani.
Merlotul ecologic produs de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Viti-Vinicolă de la Târgu Bujor a fost primul vin de acest fel omologat, acum 15 ani, în România. Încă de la început, licoarea a fost apreciată de oenologi, dar în ciuda calităţilor indiscutabile nu-şi găseşte încă locul pe piaţa românească.
Înhumarea va avea loc marţi, 26 iulie 2016, orele 12,00, în Cimitirul armean din Focşani. La înmormântare va fi prezent şi ambasadorul Armeniei.
Un celebru specialist în vinuri a oferit mai multe sfaturi surprinzătoare în cadrul unui festival dedicat pasionaţilor de vin. Printre miturile demontate de oenolog se numără convingerea că vinurile albe trebuie consumate cât mai reci sau că dopurile din plastic alterează calitatea vinului.
Academicianul Valeriu Cotea, reputat oenolog ieşean, se află internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi în stare gravă. Profesorul a suferit un stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu bucăţi de portocală.
Clasamentul este dominat de vinurile roşii franţuzeşti, însă în primii zece se insinuează şi un alb dulce, dar şi o licoare australiană şi una americană. Cea mai scumpă sticlă de vin nu apare în top, pentru simplu fapt că nimeni nu a apucat să guste conţinutul ei: a costat 225.000, însă un chelner a spart-o la prezentare, înainte de a fi vândută, banii fiind achitaţi de compania de asigurări.
Câteva dintre cele mai de succes vinuri româneşti se vor putea mândri cu medalii obţinute la cel mai important concurs de specialitate organizat în ţară. Un număr total de 100 de probe sunt analizate de oenologi de renume timp de două zile, la Timişoara.
În Piaţa Marii Adunări Naţionale, sărbătoarea dedicată vinului continuă. Mai multe ansambluri de muzică populară evoluează în scenă, doritorii de vin bun se înghesuie la tarabele producătorilor autohtoni, iar carnea se rumeneşte la grătare.
Profesorul Valeriu V. Cotea este preşedinte în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului.
18 litri şi aproape un metru înălţime, acestea sunt caracteristicile sticlei care atrage privirile vizitatorilor la Festivalului de vin, artă şi gastronomie ProVino organizat la Iaşi, la centrul Providenţa.
În laboratoarele de la Agronomie specialiştii în oenologie caută noi metode de a îmbunătăţi gustul, aroma şi culoarea celei mai îndrăgite licori
Doctor în viticultură şi oenologie, tânăra vrea să folosească în industria cosmetică şi farmaceutică compuşii aromaţi care se pierd în urma fermentaţiei.
Este unul dintre cei mai reputaţi specialişti în viticultură din România, care a îmbinat cu succes cercetarea ştiinţifică cu activitatea practică în domeniul viti-vinicol.
Oenologul de origine germană Oliver Bauer, „împământenit“ în România, la Drăgăşani, la podgoriile Domeiilor Ştirbey, este convins că alegerea unui vin bun este o chestiune de gust. Deşi este un adevărat cunoscător în domeniu, refuză să dea lecţii despre cum se alege o astfel de licoare.
Este doctor în oenologie şi printre cei mai apreciaţi specialişti în domeniul vinului din lume, în calitate de expert din partea României în comisia de profil.
Câteva zeci de orădeni adunaţi la centru au fost iniţiaţi în arta fină a somelierilor care corelează meniurile alese cu vinuri premium.