Stiri despre normalitate

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un nou 23
august. Aşteptând vremea normalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou 23 august. Aşteptând vremea normalităţii

  Despre 23 august 1944, până în decembrie 1989 Ziua Naţională a României, se vorbeşte din 1990 încoace fie puţin, fie fără prea mare interes din partea publicului  larg.

 • Inventar de cuvinte care ar trebui interzise la şcoală. Partea I. „Normal/ anormal“. Şcoala sau fabrica de prototipuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inventar de cuvinte care ar trebui interzise la şcoală. Partea I. „Normal/ anormal“. Şcoala sau fabrica de prototipuri

  Ar fi „normal“ să încep cu o definiţie. Sau cu ceva lămuriri terminologice. Aşa era „corect“ să fac în şcoală, la testele acelea pe care „normal“ că trebuia ca toţi elevii din clasă să le susţină în acelaşi timp, după aceleaşi reguli, cu aceleaşi standarde (obligatoriu, în scris), indiferent de nevoile de timp, de consolidare, de documentare, de evaluare şi de autoevaluare ale fiecăruia.

 • În România, frica nu mai păzeşte pepenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În România, frica nu mai păzeşte pepenii

  În domeniile sănătăţii, educaţiei, economiei, al siguranţei naţionale şi ordinii publice, în toate zonele unde se întinde necontenit caracatiţa corupţiei, aceasta este întărită prin intermediul fricii. Frica de a-şi pierde locurile de muncă, frica de a-şi pierde privilegiile, frica de sărăcie, frica de şef de patron, frica de a-şi pierde viaţa şi de alte sumedenii de frici, care guvernează şi cancerizează societatea în ansamblul ei.

 • Să emigreze ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să emigreze ei

  Acum câţiva ani, am fost la un IMAX pentru un film 3D pentru copiii mititei. Sala era plină de fetiţe şi băieţei, care mai de care mai drăguţi. La reclame, un film cu T-Rex, cu o scenă de m-am speriat şi eu. O fetiţă de lângă mine a început să plângă cu sughiţuri şi a strigat tare: „Eu vleeeau animaleeeee dlăguşeleeee!“.

 • Unificarea Opoziţiei – începutul normalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unificarea Opoziţiei – începutul normalităţii

  Când strângi sute şi sute de semnături pentru o cauză civică (campania „Fără penali în funcţii publice“) ai ocazia de a sta de vorbă cu tot felul de oameni, din toate categoriile sociale, de toate vârstele, din oraşe şi sate şi afli astfel, la prima mână, ce gândesc oamenii

 • Marşul normalităţii, organizat sâmbătă în Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul normalităţii, organizat sâmbătă în Capitală

  Sâmbătă, 9 iunie, va avea loc în Capitală marşul normalităţii, pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Anunţul a fost făcut de Noua Dreaptă, care susţine că mai multe asociaţii care promovează normalitatea în societatea românească se vor alătura demersului de sâmbătă.

 • Nimicurile care ne distrug viitorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimicurile care ne distrug viitorul

  Este îngrijorător de-a dreptul că acest fenomen se află în creştere, iar când vom conştientiza gravitatea situaţiei, cât de mult ne afectează atenţia sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu. Va fi  greu şi ne vor trebui mulţi ani să revenim la normalitate, să aşezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenţia cuvenită lucrurilor cu adevărat importante şi să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.

 • FOTO VIDEO Primul marş al comunităţii LGBTQ din Cluj. Două ore mai târziu, la mitingul Noii Drepte, o tânără a fost luată cu forţa de jandarmi. Ce spune aceasta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Primul marş al comunităţii LGBTQ din Cluj. Două ore mai târziu, la mitingul Noii Drepte, o tânără a fost luată cu forţa de jandarmi. Ce spune aceasta

  Sute de oameni au participat sâmbătă, 1 iulie, la primul marş al comunităţii LGBTQ în Cluj. Aceştia au mărşăluit de-a lungul Someşului, între podul Garibaldi şi podul Napoca. De la ora 13.00 a avut loc, în centrul Clujului, un alt marş, organizat de Noua Dreaptă, PRM şi Partidul România Unită, unde o tânără a fost luată cu forţa de jandarmi şi băgată în dubă să fie dusă la secţia de poliţie.

 • După falsa
confruntare de aseară de la Antena 3
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După falsa confruntare de aseară de la Antena 3

  Audienţele înregistrate marţi seara de Sinteza zilei, atunci când premierul Dacian Cioloş a avut bărbăţia de a se duce în mocirla de la Antena 3, nu sunt defel spectaculoase. Nu depăşesc cu mult media postului. Cam 3 puncte de rating. Uneori ceva mai mult. Oricum, Antena 3 a fost cel mai urmărit post de ştiri, devansând cu mult România tv. Fapt care, la prima vedere, oarecum intrigă, dacă iei în calcul activitatea frenetică de pe facebook.

 • Zgomotul şi furia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zgomotul şi furia

  Acum zece ani, am scris textul de mai jos, exasperat de nervozitatea generalizată a societăţii româneşti. M-aş fi aşteptat ca însemnările mele să devină un simplu document de arhivă. Din păcate, lucrurile au mers din rău în mai rău, cu sprijinul iresponsabil al unor „combatanţi” de toate culorile, care se distrează sîngeros pe socoteala echilibrului public.

 • Frica de Normalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frica de Normalitate

  Modificări subite, la diverse nivele, în spaţii de operare ale peisajului banal în care se derulează viaţa curentă, aflate însă în contradicţie cu aşteptări, aparenţe, rutine cer o ripostă rapidă. Cer?! Uneori da, cel mai adesea pornesc de la sine... Au şi un brand. Frica! Rapidă, energică, şi focusată pe ţintă. Mobilizare deplină, chiar dacă, nu de puţine ori, oarecum paradoxal, distribuţia duce la dezordine. Descărcare.

 • Un nou 23
august - Aşteptând vremea normalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou 23 august - Aşteptând vremea normalităţii

  Despre 23 august 1944, până în decembrie 1989 Ziua Naţională a României, se vorbeşte din 1990 încoace fie puţin, fie fără prea mare interes din partea publicului larg.

 • Cruzimile abominabile ale voievozilor români, considerate normale de psihiatri moderni: „Vlad Ţepeş nu făcea din supliciul aplicat o plăcere personală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cruzimile abominabile ale voievozilor români, considerate normale de psihiatri moderni: „Vlad Ţepeş nu făcea din supliciul aplicat o plăcere personală“

  O serie de voievozi români, printre care Vlad Ţepeş, Ioan Vodă cel Cumplit sau Alexandru Lăpuşneanu, au fost priviţi ca nişte tirani sângeroşi. Faptele lor au reuşit să-i şocheze chiar şi pe contemporanii acestora. Astăzi, comportamentul acestora pare patologic, dar psihiatrii spun că, deşi au vărsat butoaie de sânge, aceştia se încadrau în limitele normalului.

 • Vintilă Mihăilescu: Freud şi hîrtia igienică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vintilă Mihăilescu: Freud şi hîrtia igienică

  „Eu nu pot să-i înţeleg pe oamenii ăştia care, cînd se spală pe dinţi, apasă tubul de pastă la mijloc, total aiurea! Cînd ai şi tu nevoie să te speli pe dinţi, trebuie să te chinuieşti cîteva minute să tot apeşi tubul de jos în sus ca să pui pasta la locul ei! Nu ştiu, ăştia cred că sînt anormali, le lipseşte ceva!“