Stiri despre modificare genetica

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât de mult s-a schimbat aspectul fructelor şi legumelor după apariţia îngrăşămintelor chimice şi tehnologiilor agricole FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult s-a schimbat aspectul fructelor şi legumelor după apariţia îngrăşămintelor chimice şi tehnologiilor agricole FOTO

  Fructele şi legumele pe care le consumăm astăzi se deosebesc extrem de mult, în anumite cazuri, de ceea ce mâncau strămoşii noştri înainte de apariţia agriculturii de masă, îngrăşămintelor chimice, tehnologiilor agricole şi organismelor modificate genetic. O cercetare a scos la iveală cum arătau fructele şi legumele cu mii de ani în urmă, de la pepeni şi vinete la banane.

 • VIDEO Elveţienii au inventat mărul acidulat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Elveţienii au inventat mărul acidulat

  Mărul din care muşti şi ai senzaţia că ai luat o gură de suc acidulat, dar fără să ţi se umple gura cu lichid, a fost obţinut prin modificări genetice repetate de un producător eleveţian.

 • Orezul auriu, un miracol sau un aliment toxic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orezul auriu, un miracol sau un aliment toxic?

  Încă din cele mai vechi timpuri, orezul a reprezentat un aliment de bază pentru circa jumătate din populaţia planetei, în special pentru cea asiatică. Deşi este recunoscut pentru caloriile sale, orezul alb nu conţine vitamina A, un nutriment extrem de important pentru sănătatea ochilor.

 • Modificarea ADN-ului, calea către o viaţă mai lungă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modificarea ADN-ului, calea către o viaţă mai lungă?

  Ar putea fi alterarea genelor o soluţie pentru o viaţă mai lungă? Oamenii de ştiinţă au reuşit să facă şoarecii să trăiască cu 20% mai mult, modificându-le ADN-ul, potrivit DailyMail.

 • Cum ne ferim de organismele modificate genetic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne ferim de organismele modificate genetic

  Reglementările UE impun etichetarea corespunzătoare a produselor alimentare asupra cărora s-a intervenit genetic. Riscul de a consuma alimente ce conţin organisme modificate genetic creşte atunci când cumpărăm porumb sau cartofi neambalaţi.

 • WikiLeaks - Mâncare modificată genetic: România era calul troian al SUA în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  WikiLeaks - Mâncare modificată genetic: România era calul troian al SUA în Europa

  Una dintre cele mai dure bătălii diplomatice purtate la Bucureşti, aşa cum rezultă din telegramele WikilLeaks, viza o problemă în care SUA şi UE au poziţii total opuse: organismele modificate genetic (OMG). Americanii au încercat să folosească România ca un vector de relaxare a politicii europene în ceea ce priveşte bioteh­nologiile din agricultură. Politicenii români au jucat duplicitar.

 • Intrăm într-o Europă modificată genetic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intrăm într-o Europă modificată genetic?

  Abia „uns“ şef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vrea să răspândească culturile transgenice la nivelul Uniunii Europene. Intenţia preşedintelui CE de a forţa autorizarea „alimentelor mutante“ a trezit deja dezbateri aprinse în presă şi ecouri negative la nivel de guverne.

Modifică Setările