Stiri despre ion chicu

  106 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ion Chicu vrea să fie extins moratoriul privind cetăţenia prin investiţii, însă susţine că problema ţine deja de competenţa Parlamentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu vrea să fie extins moratoriul privind cetăţenia prin investiţii, însă susţine că problema ţine deja de competenţa Parlamentului

  Premierul Ion Chicu susţine că Parlamentul este cel care trebuie să decidă dacă moratoriul în privinţa Programului Cetăţeniei prin Investiţii, care expiră săptămâna curentă, va fi sau nu prelungit. Şeful Executivului mai afirmă că, în cazul anulării legii, potenţialele despăgubiri, care ar trebui achitate din buget, sunt destul de semnificative, transmite IPN.

 • Peter Michalko: Acum nu vedem că ar continua progresul înregistrat în a doua jumătate a anului 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter Michalko: Acum nu vedem că ar continua progresul înregistrat în a doua jumătate a anului 2019

  Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalco, susţine că actualmente nu se vede că ar continua progresul pe care a reuşit să-l obţină Guvernul precedent, condus de Maia Sandu, în a doua jumătate a anului trecut. Oficialul european consideră că eforturile depuse mai ales în a doua jumătate a anului trecut, reformele care au fost începute şi voinţa politică manifestată din acea perioadă trebuie să continue, transmite IPN.

 • Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti a fost rechemat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti a fost rechemat

  Guvernul a aprobat rechemarea a şase ambasadori moldoveni. Este vorba despre Mihai Gribincea, ambasador în România şi prin cumul în Muntenegru şi Republica Serbia; Vitalie Rusu, ambasador în Republica Cehă şi prin cumul pe lângă Sfântul Scaun; Victor Osipov, ambasadorul în Austria şi prin cumul în Slovacia, reprezentant permanent al Moldovei pe lângă OSCE şi reprezentant pe lângă Biroul Naţiunilor Unite de la Viena, transmite IPN.

 • VIDEO Cum explică Ion Chicu de ce a refuzat să dea mâna cu Igor Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum explică Ion Chicu de ce a refuzat să dea mâna cu Igor Dodon

  Premierul Ion Chicu a venit cu o explicaţie după ce l-a lăsat pe preşedintele Igor Dodon cu mâna întinsă, la finalul şedinţei lărgite a Colegiului Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, când şeful statului a vrut să-şi ia rămas bun de la prim-ministru, însă acesta nu i-a dat mâna.

 • Guvernul de la Chişinău va solicita un nou program cu FMI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul de la Chişinău va solicita un nou program cu FMI

  În condiţiile în care pe 20 martie se încheie actualul program cu Fondul Monetar Internaţional, autorităţile de la Chişinău vor solicita un nou program. Premierul Ion Chicu urmează să transmită către FMI o scrisoare prin care să solicite ca, după luna martie, în Republica Moldova să vină o misiune care să efectueze o evaluare în scopul pregătirii noului program, transmite IPN.

 • Igor Dodon: Orice încercare de a demite actualul Guvern duce la alegeri anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: Orice încercare de a demite actualul Guvern duce la alegeri anticipate

  Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că orice încercare de a demite actualul Guvern, inevitabil, va duce la alegeri anticipate. Totodată, şeful statului spune că probabilitatea ca un scrutin parlamentar anticipat să fie organizat în acest an este foarte mică şi că doar două partide parlamentare şi-ar dori un asemenea scrutin: Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Patidul Şor, transmite IPN.

 • Ion Chicu: Metalferos nu este o întreprindere care aduce venit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu: Metalferos nu este o întreprindere care aduce venit

  Premierul Ion Chicu susţine că întreprinderea cu capital de stat Metalferos nu este una care ar aduce venituri, iar statul nu trebuie să se ocupe de colectarea fierului uzat. Luni, după şedinţa conducerii de vârf a ţării, prim-ministrul a declarat că Metalferos, în 2018, a avut venituri de 1,4 miliarde de lei, iar profitul înregistrat a fost de circa 20 de milioane de lei, transmite IPN.

 • Premierul Ion Chicu admite că ar mai putea exista întârzieri salariale, însă problema nu ar fi în lipsa banilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Ion Chicu admite că ar mai putea exista întârzieri salariale, însă problema nu ar fi în lipsa banilor

  Premierul Ion Chicu admite că ar mai putea exista pe viitor întârzieri salariale pentru bugetari, însă afirmă că nu ar fi de vină „gaura” bugetară pe care o invocă unii analişti, ci este problema proastei organizări a activităţii instituţiilor. Luni, după şedinţa conducerii de vârf a ţării, prim-ministrul a declarat presei că e nevoie „de restabilit disciplina în instituţii, de mai concediat, de mai sancţionat, inclusiv miniştrii”, transmite IPN.

 • Numărul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 304. Ion Chicu a convocat o şedinţă la Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numărul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 304. Ion Chicu a convocat o şedinţă la Guvern

  Numărul persoanelor decedate în urma contractării coronavirusului de tip nou în China a ajuns la 304 morţi. Autorităţile din provincia Hubei, focarul epidemiei, au anunţat duminică, 2 februarie, 45 de decese noi. Premierul Ion Chicu a convocat, duminică dimineaţă, o şedinţă la care responsabilii au raportat ce măsuri sunt întreprinse pentru a ţine situaţia sub control în Republica Moldova.

 • Moldova ar putea adera la Banca de Dezvoltare Eurasiatică. Moscova a răspuns pozitiv la solicitarea Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova ar putea adera la Banca de Dezvoltare Eurasiatică. Moscova a răspuns pozitiv la solicitarea Chişinăului

  Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut o întâlnire cu omologul său din Federaţia Rusă, Mihail Mişustin. Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, Ion Chicu l-a rugat pe premierul rus să susţină „cererea Republicii Moldova de a deveni stat membru al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare (EDB), la care Mihail Mişustin a reacţionat pozitiv”.

 • Întreprinderea de stat Metalferos va fi scoasă la privatizare. Ion Chicu: „Cu o durere de cap mai puţină”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întreprinderea de stat Metalferos va fi scoasă la privatizare. Ion Chicu: „Cu o durere de cap mai puţină”

  Premierul Ion Chicu a anunţat luni, 27 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că întreprinderea de stat „S.A. Metalferos” va fi scoasă la privatizare în scurt timp. Anunţul vine la scurt timp după ce Igor Dodon a afirmat că i-a propus premierului să scoată la privatizare întreprinderea respectivă, pe motiv că „piaţa trebuie liberalizată” şi că nu trebuie admise „monopoluri”.

 • Ion Chicu va participa la şedinţa prim-miniştrilor Uniunii Euroasiatice. Igor Dodon: Este o premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu va participa la şedinţa prim-miniştrilor Uniunii Euroasiatice. Igor Dodon: Este o premieră

  Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, va pleca în această săptămână într-o vizită în Kazahstan pentru a participa la şedinţa prim-miniştrilor Uniunii Euroasiatice. Anunţul a fost făcut luni, 27 ianurie, de către preşedintele Igor Dodon. Şeful statului a dat de înţeles că laudă această decizie a premierului, subliniind că „este o premieră”.

 • Ion Chicu: Fără consens larg în societate nu putem miza pe succesul reformei justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu: Fără consens larg în societate nu putem miza pe succesul reformei justiţiei

  Fără consens larg în societate în raport cu proiectul ce vizează reforma justiţiei nu se va putea miza pe succesul reformei în cauză. Declaraţia aparţine prim-ministrului Ion Chicu. Potrivit lui, dacă nu va exista înţelegere referitor la cât de importantă este reforma justiţiei şi dacă unii reprezentanţi ai societăţii vor căuta dividende politice pe marginea acestui subiect, probabil vor exista probleme în realizarea ei, transmite IPN.

 • Ion Chicu: Republica Moldova a ajuns ţară importatoare de produse agricole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu: Republica Moldova a ajuns ţară importatoare de produse agricole

  Premierul Ion Chicu susţine că Republica Moldova a ajuns la situaţia în care din ţară agricolă a ajuns ţară importatoare de produse agricole. Şeful cabinetului de miniştri cataloghează această situaţie drept gravă şi susţine că trebuie întreprinse acţiuni ce ar dezvolta acest domeniu, inclusiv de a subvenţiona corespunzător sectorul, transmite IPN.

 • Ion Chicu, apel la participare activă la definitivarea proiectului de reformă a justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu, apel la participare activă la definitivarea proiectului de reformă a justiţiei

  Premierul Ion Chicu cheamă la participare activă şi constructivă la procesul de consultare şi definitivare a proiectului de reformă a justiţiei. „Invităm partidele parlamentare şi extra-parlamentare, reprezentanţii societăţii civile şi profesioniştii din domeniul justiţiei, toate persoanele cointeresate, să participe în acest proces şi să acorde suportul necesar pentru reformarea justiţiei în Moldova”, a declarat premierul, transmite IPN.

 • Ion Chicu: Avia Invest oferă temei pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu: Avia Invest oferă temei pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului

  Premierul Ion Chicu susţine că Avia Invest, compania care a concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău, oferă temei ca acest contract de concesionare să fie reziliat. Şeful cabinetului de miniştri afirmă că actualmente se analizează datele privind investiţiile făcute de compania concesionară şi timp de o lună ar putea fi iniţiat procesul de reziliere a contractului, transmite IPN.

 • Ion Chicu: Va fi creat un Grup de monitorizare a preţurilor la carburanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu: Va fi creat un Grup de monitorizare a preţurilor la carburanţi

  Un Grup de monitorizare a preţurilor la carburanţi va fi creat sub auspiciul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor, Sergiu Puşcuţa. Obiectivul principal al acestui grup va fi monitorizarea preţurilor, dar şi analiza temeiniciei argumentării preţurilor. Declaraţia a fost făcută pe premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

 • Au fost lansate concursurile privind reparaţia drumurilor naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au fost lansate concursurile privind reparaţia drumurilor naţionale

  Concursurile privind reparaţia drumurilor naţionale au fost lansate pe platforma electronică MTender. Către luna martie se aşteaptă finalizarea procesului de desemnare a câştigătorilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute de premierul Ion Chicu după întrevederea cu preşedintele Parlamentului şi şefului statului, transmite IPN.

 • Igor Dodon anunţă proiecte de gazificare şi aprovizionare cu apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon anunţă proiecte de gazificare şi aprovizionare cu apă

  Preşedintele Igor Dodon a anunţat după întrevederea cu premierul şi preşedintele Parlamentului mai multe iniţiative, menite să asigure o viaţă mai bună în localităţi. Potrivit şefului statului, este vorba despre programe naţionale de aprovizionare cu apă, iluminare a satelor, finalizare a gazificării localităţilor, precum şi de salubrizare a şi lichidare a gunoiştilor din sate, transmite IPN.

 • Guvernul va evalua săptămânal preţurile la produse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul va evalua săptămânal preţurile la produse

  Guvernul va efectua săptămânal o analiză detaliată a preţurilor la toate tipurile de produse, dar cu accent pe produsele sociale. Anunţul a fost făcut după şedinţa comună de miercuri, 15 ianuarie, cu participarea premierului, preşedintelui Parlamentului şi a şefului statului, transmite IPN.

 • Năstase: Dacă
 ordinul de majorare a tarifelor pentru transportul interurban de 
pasageri nu va fi anulat, vom cere demisia ministrului Economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Năstase: Dacă ordinul de majorare a tarifelor pentru transportul interurban de pasageri nu va fi anulat, vom cere demisia ministrului Economiei

  Liderul PPDA, Andrei Năstase, susţine că formaţiunea sa va depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Economiei, dacă ordinul de majorare a tarifelor pentru transportul interurban de pasageri nu va fi anulat şi nu va exista o abordare complexă a problemei asigurării cetăţenilor cu transport confortabil şi accesibil.

 • Ion Chicu, către Dumitru Alaiba: „Dacă Maia Sandu avea în jur oameni oneşti, nu valeţi de-ai lui Filat, poate reuşea ceva să facă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Chicu, către Dumitru Alaiba: „Dacă Maia Sandu avea în jur oameni oneşti, nu valeţi de-ai lui Filat, poate reuşea ceva să facă”

  Subiectul privind majorarea tarifelor la transportul interurban de pasageri a provocat un schimb de replici, pe Facebook, între premierul Ion Chicu şi deputatul PAS Dumitru Alaiba. Parlamentarul l-a acuzat pe preşedintele Igor Dodon că nu-l mai îngrijorează problemele oamenilor, deşi anterior şeful statului „îşi făcea griji de problemele sociale când Maia Sandu era prim-ministru”.

 • Igor Dodon şi Ion Chicu, în vizită oficială în Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon şi Ion Chicu, în vizită oficială în Turcia

  Premierul Ion Chicu şi preşedintele Igor Dodon întreprind o vizită oficială în Republica Turcia, la invitaţia preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Agenda de lucru include întrevederi cu preşedintele turc, cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, Mustafa Şentop, precum şi întrevederi bilaterale ale miniştrilor, transmite IPN.