Stiri despre ioan talpes

  106 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adevărul Live. Scandal strategic la Washington:
perspective incerte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Scandal strategic la Washington: perspective incerte

  Nu este vorba doar despre un scandal enorm, alimentat zilnic cu noi elemente care explodează din ce în ce mai spectaculos. Nu mai este vorba nici măcar despre perspectiva, deja evocată de unii, de demitere a preşedintelui SUA. Este vorba, pe fond, despre o problemă infinit mai gravă, anume că, cel puţin în acest moment, există doar perspective incerte în ce priveşte modul în care va fi rezolvat scandalul strategic de la Washington.

 • Adevărul Live. Trianon 100: Propagandă sau manipulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Trianon 100: Propagandă sau manipulare

  Informaţia iniţială despre existenţa unui departament special al Guvernului de la Budapesta, Trianon 100, care ar fi început să contracareze acţiunile preconizate de România pentru aniversarea, în anul 2018, a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansată de Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii din Cluj-Napoca.

 • ANALIZĂ România, echilibristică pe axa Moscova-Ankara. Cât de apărată este ţara noastră în cazul unui război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ România, echilibristică pe axa Moscova-Ankara. Cât de apărată este ţara noastră în cazul unui război

  Între doi adversari istorici, Rusia şi Turcia, care şi-au disputat supremaţia în Balcani şi mai ales asupra Mării Negre, România are un rol strategic în securitatea întregii Europe şi în păstrarea balanţei pe plan mondial. Experţii sunt de părere că ţara noastră trebuie să se apere, în primul rând, de nerespectarea termenilor impuşi de parteneriatele strategice care ne asigură liniştea.

 • Talpeş, mesaj către Băsescu privind posibila fraudare a alegerilor din 2009: Cum, măi amărâtule, le dădeai peste bot? Erai în alegeri, de ei depindeai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Talpeş, mesaj către Băsescu privind posibila fraudare a alegerilor din 2009: Cum, măi amărâtule, le dădeai peste bot? Erai în alegeri, de ei depindeai

  Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, a comentat, miercuri, la Adevărul Live, declaraţiile făcute de Dan Andronic, fostul sfetnic al lui Traian Băsescu, referitoare la posibila fraudare a alegerile prezidenţiale din 2009. Talpeş a subliniat că aceste declaraţii ar trebui cercetate de instituţiile abilitate pentru a fi văzute dacă sunt sau nu adevărate.

 • Adevărul Live: Ce urmează - implozia Marii Britanii sau un nou Commonwealth?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Ce urmează - implozia Marii Britanii sau un nou Commonwealth?

  De-abia începem să întrezărim unele dintre consecinţele pe care le implică BREXIT. Dincolo de problemele enorme juridice, financiare, general economice şi sociale apare la orizont marea dilemă a modului în care, pe viitor, urmează să supravieţuiască entitatea statală denumită Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 • Adevărul Live: Bătălia între serviciile americane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Bătălia între serviciile americane

  A fost s-au n-a fost un atac cibernetic major, coordonat de profesionişti, asupra sistemelor americane în perioada de dinainte şi din timpul alegerilor prezidenţiale? A fost lansat de ruşi? În cazul în care se confirmă, care sunt implicaţiile de securitate ale Raportului agenţiilor de informaţii reunite din SUA şi al concluziilor acestora?

 • Despre democraţie şi servicii secrete, la Adevărul Live, ora 13.00
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre democraţie şi servicii secrete, la Adevărul Live, ora 13.00

  Care este raportul care există între serviciile secrete şi instituţiile dintr-un stat democratic? O întrebare care revine, ciclic, în toate ţările, ridicând teme dificile şi sensibile că, pe fond, este vorba despre o discuţie esenţială în ce priveşte organizarea sănătoasă şi transparentă a mersului a ceea ce denumim “treburile publice”.

 • Începutul Administraţiei Trump: promisiuni şi perspective, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începutul Administraţiei Trump: promisiuni şi perspective, la Adevărul Live

  Cum va evolua Administraţia Trump? Deocamdată, putem doar să facem presupuneri pe baza promisiunilor de campanie. Doar atât. Dar, fie şi numai atât, a fost suficient pentru a declanşa recţii politice pe tot mapamondul, dintre cele mai diferite, unele chiar complet antagonice, mergând de la entuzism la profundă depresie.

 • Adevărul Live. 2017: anul Trump?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. 2017: anul Trump?

  Foarte multe lucruri care se vor petrece în lume depind de răspunsul la această întrebare. Nimeni nu poate, încă, să prevadă cu exactitate modificările care se vor produce pe palierele multiple ale politicii mondiale, dar există semnale de forţă, conjugate, cele care creionează portrertul unul lider puternic, relativ imprevizibil şi care anunţă că va pune în aplicare marile sale promisiuni electorale.

 • Adevărul Live: Fost şef SIE, Ioan Talpeş, despre acordul pe Siria. Se redesenează Orientul Mijlociu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Fost şef SIE, Ioan Talpeş, despre acordul pe Siria. Se redesenează Orientul Mijlociu?

  Generalul Ioan Talpeş, fost şef al SIE, şi analistul de politică esternă Cristian Unteanu au dezbătut, la Adevărul Live, acordul semnat la Moscova, prin care Siria va fi împărţită în zone informale de influenţă regională, iar Bashar al-Assad va rămâne preşedinte încă cel puţin câţiva ani. Astfel de aranjament preliminar a fost convenit de Rusia, Turcia şi Iran între Rusia şi Turcia pentru încetarea focului în toată Siria.

 • Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional

  Este una dintre dezbaterile importante ale momentului, impulsionată de politica protecţionistă anunţată de noua Administraţie americană, dar prezentă, chiar foarte prezentă, în spaţiul european, odată cu ridicarea în sondaje a partidelor naţionaliste.

 • Protecţionismul, noua realitate a politicii americane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protecţionismul, noua realitate a politicii americane

  După reuniunea Merkel-Obama, a devenit limpede, ca mesaj oficial, că Tratatul de liber-schimb USA-UE nu va mai putea fi finalizat în această perioadă, fiind abandonat sine die. Explicaţia ar fi noua politică de tip protecţionist care, conform angajamentelor electorale, urmează să fie favorizată de Administraţia Trump.