Stiri despre ioan talpes

  114 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ioan Talpeş, fostul şef SIE, despre cum a pierdut Ceauşescu sprijinul Franţei. I-a oferit lui Mitterrand un sprijin ridicol: 400.000 de dolari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioan Talpeş, fostul şef SIE, despre cum a pierdut Ceauşescu sprijinul Franţei. I-a oferit lui Mitterrand un sprijin ridicol: 400.000 de dolari

  Ioan Talpeş,istoric, fost şef al SIE între anii 1992-1997, a vorbit la Adevărul Live despre situaţia geopolitică a regimului Ceauşescu în anii 80 şi despre cum a reuşit acesta să piardă sprijinul Franţei pentru România. Potrivit lui Talpe, a existat o animozitate personală a lui MItterrand pentru Ceauşeşcu, dată şi de rivalitatea celor doi pentru poziţia de lider al stângii europene.

 • Se
mai poate vorbi despre pericolul dezmembrării României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mai poate vorbi despre pericolul dezmembrării României?

  Discuţia a devenit recurentă şi, cum observaţi, de-abia crezi că s-a încheiat, brusc apare un alt motiv care să justifice intrarea rapidă într-o zonă de propagandă dură, reînviind patimi şi uri de demult.

 • Adevărul Live: Republica Moldova, problemă de securitate la graniţa între imperii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Republica Moldova, problemă de securitate la graniţa între imperii?

  Ceea ce se întămplă acum, ceea ce ar putea urma să se întâmple în Republica Moldova, reprezintă oare o mare provocare de securitate la graniţa UE/NATO cu Rusia tocmai prin proximitatea teritorială şi posibilele consecinţe pe care le-ar putea avea asupra situaţiei din Ucraina şi cea din zona Mării Negre?

 • Cât de mult afectează scandalul din PSD imaginea României? Ioan Talpeş, fost director al SIE: Suntem priviţi ca sălbatici la Bruxelles. Avem o imagine catastrofală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult afectează scandalul din PSD imaginea României? Ioan Talpeş, fost director al SIE: Suntem priviţi ca sălbatici la Bruxelles. Avem o imagine catastrofală

  Fostul director al SIE, Ioan Talpeş, a susţinut, într-o emisiune specială Adevărul Live, că războiul politic intern afectează extrem de grav imaginea României peste hotare. „Eu sunt un om care mai umblu şi pe la Bruxelles. Lumea aceea are o imagine catastrofală despre noi“, a spus Talpeş.

 • Adevărul Live. Scandal strategic la Washington:
perspective incerte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Scandal strategic la Washington: perspective incerte

  Nu este vorba doar despre un scandal enorm, alimentat zilnic cu noi elemente care explodează din ce în ce mai spectaculos. Nu mai este vorba nici măcar despre perspectiva, deja evocată de unii, de demitere a preşedintelui SUA. Este vorba, pe fond, despre o problemă infinit mai gravă, anume că, cel puţin în acest moment, există doar perspective incerte în ce priveşte modul în care va fi rezolvat scandalul strategic de la Washington.

 • Adevărul Live. Trianon 100: Propagandă sau manipulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Trianon 100: Propagandă sau manipulare

  Informaţia iniţială despre existenţa unui departament special al Guvernului de la Budapesta, Trianon 100, care ar fi început să contracareze acţiunile preconizate de România pentru aniversarea, în anul 2018, a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansată de Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii din Cluj-Napoca.

 • ANALIZĂ România, echilibristică pe axa Moscova-Ankara. Cât de apărată este ţara noastră în cazul unui război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ România, echilibristică pe axa Moscova-Ankara. Cât de apărată este ţara noastră în cazul unui război

  Între doi adversari istorici, Rusia şi Turcia, care şi-au disputat supremaţia în Balcani şi mai ales asupra Mării Negre, România are un rol strategic în securitatea întregii Europe şi în păstrarea balanţei pe plan mondial. Experţii sunt de părere că ţara noastră trebuie să se apere, în primul rând, de nerespectarea termenilor impuşi de parteneriatele strategice care ne asigură liniştea.

 • Talpeş, mesaj către Băsescu privind posibila fraudare a alegerilor din 2009: Cum, măi amărâtule, le dădeai peste bot? Erai în alegeri, de ei depindeai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Talpeş, mesaj către Băsescu privind posibila fraudare a alegerilor din 2009: Cum, măi amărâtule, le dădeai peste bot? Erai în alegeri, de ei depindeai

  Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, a comentat, miercuri, la Adevărul Live, declaraţiile făcute de Dan Andronic, fostul sfetnic al lui Traian Băsescu, referitoare la posibila fraudare a alegerile prezidenţiale din 2009. Talpeş a subliniat că aceste declaraţii ar trebui cercetate de instituţiile abilitate pentru a fi văzute dacă sunt sau nu adevărate.

 • Adevărul Live: Ce urmează - implozia Marii Britanii sau un nou Commonwealth?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Ce urmează - implozia Marii Britanii sau un nou Commonwealth?

  De-abia începem să întrezărim unele dintre consecinţele pe care le implică BREXIT. Dincolo de problemele enorme juridice, financiare, general economice şi sociale apare la orizont marea dilemă a modului în care, pe viitor, urmează să supravieţuiască entitatea statală denumită Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 • Adevărul Live: Bătălia între serviciile americane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Bătălia între serviciile americane

  A fost s-au n-a fost un atac cibernetic major, coordonat de profesionişti, asupra sistemelor americane în perioada de dinainte şi din timpul alegerilor prezidenţiale? A fost lansat de ruşi? În cazul în care se confirmă, care sunt implicaţiile de securitate ale Raportului agenţiilor de informaţii reunite din SUA şi al concluziilor acestora?

 • Despre democraţie şi servicii secrete, la Adevărul Live, ora 13.00
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre democraţie şi servicii secrete, la Adevărul Live, ora 13.00

  Care este raportul care există între serviciile secrete şi instituţiile dintr-un stat democratic? O întrebare care revine, ciclic, în toate ţările, ridicând teme dificile şi sensibile că, pe fond, este vorba despre o discuţie esenţială în ce priveşte organizarea sănătoasă şi transparentă a mersului a ceea ce denumim “treburile publice”.

 • Începutul Administraţiei Trump: promisiuni şi perspective, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începutul Administraţiei Trump: promisiuni şi perspective, la Adevărul Live

  Cum va evolua Administraţia Trump? Deocamdată, putem doar să facem presupuneri pe baza promisiunilor de campanie. Doar atât. Dar, fie şi numai atât, a fost suficient pentru a declanşa recţii politice pe tot mapamondul, dintre cele mai diferite, unele chiar complet antagonice, mergând de la entuzism la profundă depresie.

 • Adevărul Live. 2017: anul Trump?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. 2017: anul Trump?

  Foarte multe lucruri care se vor petrece în lume depind de răspunsul la această întrebare. Nimeni nu poate, încă, să prevadă cu exactitate modificările care se vor produce pe palierele multiple ale politicii mondiale, dar există semnale de forţă, conjugate, cele care creionează portrertul unul lider puternic, relativ imprevizibil şi care anunţă că va pune în aplicare marile sale promisiuni electorale.

 • Adevărul Live: Fost şef SIE, Ioan Talpeş, despre acordul pe Siria. Se redesenează Orientul Mijlociu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Fost şef SIE, Ioan Talpeş, despre acordul pe Siria. Se redesenează Orientul Mijlociu?

  Generalul Ioan Talpeş, fost şef al SIE, şi analistul de politică esternă Cristian Unteanu au dezbătut, la Adevărul Live, acordul semnat la Moscova, prin care Siria va fi împărţită în zone informale de influenţă regională, iar Bashar al-Assad va rămâne preşedinte încă cel puţin câţiva ani. Astfel de aranjament preliminar a fost convenit de Rusia, Turcia şi Iran între Rusia şi Turcia pentru încetarea focului în toată Siria.

 • Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional

  Este una dintre dezbaterile importante ale momentului, impulsionată de politica protecţionistă anunţată de noua Administraţie americană, dar prezentă, chiar foarte prezentă, în spaţiul european, odată cu ridicarea în sondaje a partidelor naţionaliste.

 • Protecţionismul, noua realitate a politicii americane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protecţionismul, noua realitate a politicii americane

  După reuniunea Merkel-Obama, a devenit limpede, ca mesaj oficial, că Tratatul de liber-schimb USA-UE nu va mai putea fi finalizat în această perioadă, fiind abandonat sine die. Explicaţia ar fi noua politică de tip protecţionist care, conform angajamentelor electorale, urmează să fie favorizată de Administraţia Trump.

 • Adevărul Live, ora 16:00. Apocalipsa după Trump?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 16:00. Apocalipsa după Trump?

  Ce se va întâmpla după instalarea noului locatar de la Casa Albă? Va urma o adevărată Apocalipsă ce va antrena schimbări dramatice la nivelul ordinii globale, aşa cum avertizează acum, zi de zi, majoritatea analiştilor europeni?

 • Adevărul Live, ora 16.00: Rusia ameninţă cu pacea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 16.00: Rusia ameninţă cu pacea

  Preşedintele Putin le cere americanilor să stabilească o înţelegere, altfel… Ce înseamnă acest mesaj ultimativ? Alt bluf strategic sau chiar ameninţare reală, combinată cu tensiunile, la fel de aproape de punctul de explozie, pe linia care pleacă din ţările baltice, trece prin Ucraina, poate atinge R. Moldova, poate aprinde zona Mării Negre şi ajunge la punctul deja explodat, Siria, de unde lucrurile pot genera într-o confruntare mondială?

 • Adevărul Live: Între Europa regiunilor si Europa referendumurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Între Europa regiunilor si Europa referendumurilor

  Asistăm la o bătălie între adepţii proeictului european bazat pe principiile federalismului şi mişcările naţionaliste care promovează ideea reîntoarcerii la statul naţional. Care sunt drumurile pe care poate merge acum Europa (şi cu ce riscuri în perspectivă) într-un moment în care se multiplică apelurile pentru autonomie înţeleasă ca pas determinant spre obţinerea independenţei?

 • Adevărul Live, ora 15.00. Ucraina sub semnul întrebării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 15.00. Ucraina sub semnul întrebării

  În imediata noastră proximitate este deschisă, rămâne deschisă, una dintre zonele de tensiune cele mai primejdioase ale planetei. Ea poate evolua oricând într-un conflict deschis de amploare care, prin extensie, să dea foc întregii regiuni şi, în consecinţă, să pună în primejdie pacea continentului noastru şi chiar a lumii întregi.

Modifică Setările