Stiri despre intelectual

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pleşu, un pretins intelectual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleşu, un pretins intelectual

  Preaslăviţi pretinşi intelectuali pentru că aceşti farsori vă captează bruma de inteligenţă prin regurgitarea unor citate din cărţile pe care degeaba le-au citit.

 • Adrian Papahagi - eşecul intelectualului intrat în politică: „Nu voi mai reveni în politică“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Papahagi - eşecul intelectualului intrat în politică: „Nu voi mai reveni în politică“

  Adrian Papahagi a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că se retrage din M10, fără să mai aibă intenţia de a reveni în viaţa politică. Cunoscut ca unul dintre intelectualii lui Băsescu pe vremea când era în PDL, Papahagi l-a urmat pe fostul preşedinte în PMP, de unde a demisionat după bătălia pierdută în faţa Elenei Udrea. Ulterior, Papahagi a anunţat că se retrage din viaţa politică, dar a revenit în M10.

 • Intelectualul român model. Mic coşmar despre moaşte culturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intelectualul român model. Mic coşmar despre moaşte culturale

  Am avut un coşmar. Un intelectual român din Primăverii, un produs de lux al nomenclaturii comuniste, fost membru PCR, cu cărţi de propagandă comunistă, este etalonul luptei anticomuniste şi stabileşte canonul „istoriei criminale şi ilegitime”.

 • Infuzie de intelectuali în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infuzie de intelectuali în politică

  A atrage intelectuali într-un partid politic reprezintă un gest pe care îl asimilez igienizării. Este ingredientul minune care a lipsit vieţii politice. Cel care a comportat tot felul de imitaţii care frizează penibilul sau căruia i-a lipsit acţiunea autentică şi coerenţa organizaţională.

 • Nu fiţi nomofobi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu fiţi nomofobi!

  „Laurenţiu, de când aştept să te uiţi la mine! Stai cu ochii-n telefonul ăla, ce-oi véde la el nu ştiu. Nu mai ştie, măi, nimeni să vorbească cu celălant, parcă ne-am fi născut toţi cu smartfonu-n mână. Uite-te şi tu, toată lumea cu telefonu’. Păi, aşa am ajuns să comunicăm între noi, unul cu altul?“

 • Robespierre: intelectualii şi femeile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robespierre: intelectualii şi femeile

  Scrie filosoful francez Michel Onfray despre Freud: „Un unghi de atac îmi permite să intru prin efracţie în castelul revoluţionar: am ales femeile. Acest fir al Ariadnei îmi permite să mă mişc în labirint”. Şi mai departe: „Propun aşa dar o contra istorie a Revoluţiei franceze care refuză lectura dominantă”.

 • Vasile Dâncu: Nu sunt întâmplătoare similarităţile intre interviul meu si declaraţia lui Liviu Dragnea. O să se 
consulte cu mine în viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vasile Dâncu: Nu sunt întâmplătoare similarităţile intre interviul meu si declaraţia lui Liviu Dragnea. O să se consulte cu mine în viitor

  Sociologul Vasile Dâncu, fost membru al „Grupului de la Cluj“ din PSD, spune că noul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, se consultă cu el, arătând că nu este doar o coincidenţă faptul că poziţiile lui Dragnea coincid cu ale sale. Liviu Dragnea a declarat că vrea să atragă intelectuali de stânga în PSD şi să acorde o atenţie sporită tinerilor, sfat acordat de Dâncu.

 • Patetismul intelectualului care „se bagă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patetismul intelectualului care „se bagă”

  În urmă cu mai mult de un an la editura Humanitas condusă de filosoful Gabriel Liiceanu, nimeni altul decât semnatarul volumului de „texte civile” asupra căruia aş dori să mă opresc în însemnările mele de astăzi, apărea o carte cu titlul „De ce este România altfel”. Scrisă de istoricul Lucian Boia, autor de bestselleruri garantate.

 • O cafea cu Albert Camus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O cafea cu Albert Camus

  Mi-e dor de un intelectual gen Albert Camus. Nu ca să-l ”urmez”, să-l ”ascult”, în niciun caz la modul acesta gîfîit caracteristic lumii de azi. L-aş urma în linişte şi în năzuinţe.

 • Apostolii lui Stalin. Lucreţiu Pătrăşcanu, comunistul-intelectual care ar fi putut fi: „Îmi plac femeile, dar amanta mea numărul unu rămâne politica“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii lui Stalin. Lucreţiu Pătrăşcanu, comunistul-intelectual care ar fi putut fi: „Îmi plac femeile, dar amanta mea numărul unu rămâne politica“

  Iubit de femei, apreciat de intelectuali, urât de tovarăşii de partid. Istoria contrafactuală încă îi face mari servicii şi construieşte în jurul său o altfel de Românie comunistă, mai puţin criminală. Acesta este Lucreţiu Pătrăşcanu, primul ministru comunist în guvernele postbelice, care controlează justiţia în perioada ’44-’48 şi nu ezită să trimită în închisoare liderii partidelor istorice. Pentru serviciile sale, nu este premiat, ci executat.

 • Corneliu Coposu despre Lucreţiu Pătrăşcanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Coposu despre Lucreţiu Pătrăşcanu

  Am citit în aceste zile o carte pe care tare mult mi-aş fi dorit să o fi parcurs în urmă cu 18 ani, atunci când a văzut pentru prima oară lumina tiparului la editura Anastasia. Cartea se cheamă „Coposu- Confesiuni- Dialoguri cu Doina Alexandru”, conţine în ea testamentul spiritual şi moral al Seniorului şi a fost retipărită cu puţine luni în urmă de editura Vremea.

 • „Mitul“ Lucreţiu Pătrăşcanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mitul“ Lucreţiu Pătrăşcanu

  Se împlinesc 60 de ani de la asasinarea lui Lucreţiu Pătrăşcanu (1900-1954), considerat de mulţi adevăratul intelectualal PCR în anii 1940.