Stiri despre insurectie

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Insurecţie în Venezuela: Maduro arestează 27 de militari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Insurecţie în Venezuela: Maduro arestează 27 de militari

  Douăzeci şi şapte de militari au fost arestaţi după ce s-au ridicat împotriva regimului preşedintelui Nicolas Maduro, cu două zile înaintea unei manifestaţii organizate la apelul opoziţiei în vederea cererii unui Guvern de tranziţie, relatează AFP.

 • Povestea fascinantă a lui Georges Filip Lefort, românul ajuns şef în Rezistenţa Franceză. S-a întors în ţară să clădească socialismul, dar a suferit o mare decepţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea fascinantă a lui Georges Filip Lefort, românul ajuns şef în Rezistenţa Franceză. S-a întors în ţară să clădească socialismul, dar a suferit o mare decepţie

  Un român a condus eliberarea oraşului Villeurbanne de sub ocupaţia germană în cel de-Al Doilea Război Mondial. După ce zgomotul armelor a tăcut, Georges Filip Lefort s-a întors în România, pentru a clădi comunismul. Deşi era un răsfăţat al vremurilor, a fugit din nou în Franţa, unde a luat-o de la zero. Este unul dintre puţinii oameni din lume care au început prin a se bate cu nazismul şi au terminat prin a se lupta cu comunismul.

 • Criza ucraineană se întoarce din Parlament în stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza ucraineană se întoarce din Parlament în stradă

  Situaţia din Ucraina a alunecat din nou pe panta violenţelor de stradă şi a confruntărilor dintre putere şi opoziţie în sălile de lucru ale parlamentului ucrainean. Noua escaladare a confruntărilor civile este a treia de la începutul manifestaţiilor (primele două având loc pe 30 noiembrie şi pe 19 ianuarie), însă se anunţă de pe acum a avea o intensitate mult superioară celorlalte.

 • Prizonierii marelui combinator din Enakievo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prizonierii marelui combinator din Enakievo

  În urmă cu peste o oră, Parlamentul Ucrainei a adoptat cu 232 de voturi (fiind necesare 226) proiectul de lege al amnistiei elaborat de un deputat al Partidului Regiunilor, cu participarea experţilor din partea opoziţiei. Legea prevede eliberarea de către protestatari a tuturor clădirilor administrative ocupate în toată ţara, în schimbul eliberării şi amnistierii insurgenţilor arestaţi.