Stiri despre fizica

  284 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românii, ca în Star Wars, dar departe de Star Trek
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, ca în Star Wars, dar departe de Star Trek

  Este un mod jovial de a spune că da, într-adevăr suntem pe cale să participăm la construirea celui mai puternic laser din lume, dar nu, nu vom începe să ne teleportam precum echipajul navei cosmice Enterprise.

 • Satu Mare: Concurs preolimpic de fizică pentru elevi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Satu Mare: Concurs preolimpic de fizică pentru elevi

  La Satu Mare se desfăşoară până mâine a XIV-a ediţie a consursului care reuneşte 21 de tineri fizicieni. La concurs participă loturile olimpice de fizică ale României, Ungariei şi Republicii Moldova.

 • Slobozia: Andra Danciu descoperă misterele fizicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Andra Danciu descoperă misterele fizicii

  Adolescenta este atrasă de disciplina care l-a făcut renumit pe Einstein. A participat constant la concursurile de fizică, unde a reuşit să obţină mai mereu cele mai bune rezultate.

 • Iaşi: Facultăţi dotate şi cu şanse mari de angajare, dar necăutate de tineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Facultăţi dotate şi cu şanse mari de angajare, dar necăutate de tineri

  Facultăţile de Fizică, Chimie şi Matematică se confruntă cu un un număr tot mai mic de studenţi deşi locurile de muncă în aceste domenii sunt abundente. Anul acesta, conducerea Facultăţii de Fizică s-a confruntat cu o situaţie nemaiîntâlnită: are doar 50 de cursanţi, un sfert faţă de cât erau în perioada Revoluţiei. Cei care au optat totuşi pentru acest domeniu spun că laboratoarele în care învaţă sunt performante, i

 • Patrick Schmiedt este tânărul reşiţean care iubeşte literatura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patrick Schmiedt este tânărul reşiţean care iubeşte literatura

  Poveştile din copilărie l-au fascinat aşa de mult, încât a început şi el să scrie, iar talentul său a fost deja răsplătit prin numeroase premii. Tânărul şi-a dorit să urmeze o facultate pe filologie, iar pentru a se putea pregăti din timp, îşi testează cunoştinţele la diferite concursuri.

 • PORTRET Călin Sulea, viitorul fizician pasionat de cubul Rubik
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Călin Sulea, viitorul fizician pasionat de cubul Rubik

  La 15 ani, Călin îşi antrenează memoria cu „speedcubing“, rezolvarea într-un timp cât mai scurt a celebrului cub. Tânărul viitor fizician este un împătimit al materiilor exacte şi al cifrelor. Deşi e la o vârstă fragedă, Călin încearcă de mai bine de un an să îşi perfecţioneze tehnica de rezolvare a cubului lui Rubik.

 • Dascălul care meditează tinerii la inventică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dascălul care meditează tinerii la inventică

  Un profesor de fizică a recrutat de pe băncile şcolii tineri inventatori şi a lucrat cu ei în particular. Timp de trei ani, Alexandru Stoian a fost directorul Centrului Judeţean de Excelenţă şi coordonatorul cercului de inventică.

 • Craiova: „Geografia“ a bătut „Fizica“ la fotbal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: „Geografia“ a bătut „Fizica“ la fotbal

  Echipa de fotbal a Facultăţii de Geografie a câştigat astăzi competiţia între studenţi cu motto-ul „mişcarea înseamnă viaţă“, după ce a învins în finală, cu 11-9, formaţia de la Fizică.

 • Tulcea: Colocviu naţional de fizică, pentru prima dată la Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Colocviu naţional de fizică, pentru prima dată la Tulcea

  Evenimentul a ajuns deja la a XVI-a ediţie şi este pentru  prima dată organizat la Tulcea. Zeci de profesori de fizică, elevi pasionaţi din ţară, dar şi de peste Prut au fost prezenţi în acest sfârşit de săptămână la Tulcea pentru a discuta despre ştiinţele fizicii.

 • VIDEO Corigenţă luată cu banii pe loc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Corigenţă luată cu banii pe loc

  Profesorul Alexandru Donca din Baia Mare a cerut, ieri, câte 15 lei de la o sută de elevi pentru a-i promova examenul de corigenţă la fizică. Conducerea Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu“ susţine că perceperea unei „taxe de corigenţă“ este ilegală şi că până acum în bugetul instituţiei nu a intrat niciun leu.

 • Turnu Severin: Omul pentru care fizica nu mai are secrete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnu Severin: Omul pentru care fizica nu mai are secrete

  Este profesor de fizică de 37 de ani, iar calitatea demersurilor sale se vede în respectul cu care este privit în cercurile de specialitate, dar și în generațiile de elevi de excepție pe care i-a pregătit.

 • Cristina Ghiţiu este pasionată de latura mecanică a fizicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Ghiţiu este pasionată de latura mecanică a fizicii

  Concursurile şi olimpiadele naţionale sunt în fiecare an o provocare. Pe timpul verii tinerei îi place foarte mult să iasă în natură cu prietenii şi să viziteze locuri noi. A fost atrasă de fizică încă din gimnaziu. Ambiţia de a fi la nivelul colegilor ei, a făcut-o pe Cristina să se axeze pe ştiinţele exacte.

 • Educatoare acuzată că terorizează copiii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educatoare acuzată că terorizează copiii

  Părinţii unei fetiţe de şase ani din Craiova susţin că Georgeta Rădulescu o trage pe micuţă de păr şi o pune să-i facă masaj. Erica (6 ani) spune că se teme să mai meargă la grădiniţă, iar conducerea unităţii de învăţământ a sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a început o anchetă.

 • Manualele de fizică depăşesc programa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manualele de fizică depăşesc programa

  În timp ce cărţile de fizică occidentale sunt pline de exemple şi simplu de înţeles, cele româneşti sunt stufoase. O analiză a trei manuale de fizică pentru liceu din România, Franţa şi Italia, realizată de o profesoară de fizică din Constanţa, arată diferenţe importante între acestea.

 • Elitele fizicii au invadat Brăila
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elitele fizicii au invadat Brăila

  198 de fizicieni din 41 de judeţe şi-au dat întâlnire în oraşul în care s-a născut renumita revistă "Evrika!". Pentru trei zile, an de an, Brăila devine capitala fizicii din România. Aici îşi dau întâlnire cei mai buni fizicieni din ţară, elevi şi profesori deopotrivă.