Stiri despre elite

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Renaşterea dreptei. Reconectarea la elite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renaşterea dreptei. Reconectarea la elite

  Ultimii ani au dus la schimbări dramatice în echilibrul şi conducerea societăţii prin stricarea echilibrului între elita naturală, elita profesională şi cea politică, respectiv lidershipul în democraţiile liberale. Stânga egalitaristă, progresismul prost înţeles (-şi nu progresul!!!), ca şi populismul de stânga şi de dreapta au dus la dispariţia din discursul public şi din cel politic a referinţei la elite.

 • Părinţii tânărului mort în accidentul produs de Mario Iorgulescu acuză autorităţile că vor muşamalizarea cazului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părinţii tânărului mort în accidentul produs de Mario Iorgulescu acuză autorităţile că vor muşamalizarea cazului

  Părinţii tânărului mort în accidentul provocat de Mario Iorgulescu acuză autorităţile că vor muşamalizarea cazului, pentru că nimeni nu le-a spus nimic despre ce s-a întâmplat în noaptea accidentului. Între timp familia Iorgulescu a transmis că va face „tot ceea ce este omeneşte posibil pentru creşterea şi educaţia celor doi copii” rămaşi orfani. Pe de altă parte medicii anunţă că nici starea lui Mario Iorgulescu nu se îmbunătăţeşte.

 • Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări

  Un studiu al Proiectului Globalizare al YouGov-Cambridge în colaborare cu The Guardian a publicat recent rezultatele  chestionării a peste 20.000 de persoane din 19 ţări democratice din toată lumea în legătură cu atitudini şi convingeri populiste. Cercetătorii au descoperit o relaţie strânsă între populism şi tendinţa de a crede într-o mare varietate de teorii ale conspiraţiei.

 • Reşedinţele elitelor în Parcul Filipescu (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reşedinţele elitelor în Parcul Filipescu (II)

  Cercetarea de arhivă, coroborată cu unele informaţii din memorialistica publicată recent sau cu documente din arhive de familie, au condus la reconstituirea, în măsura dovezilor identificate până acum, a istoriei parcelării, proprietarilor sau chiriaşilor, a creatorilor proiectelor de arhitectură şi antreprizelor de construcţie.

 • O
carte eşuată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte eşuată

  La data de 6 februarie 2018 publicam pe blogurile „adevărul.ro” comentariul intitulat „Radu Călin Cristea - o dezamăgire”.

 • Despre elite, altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre elite, altfel

  Două cărţi, apărute în anul 2004 şi 2005, la editura bucureşteană Curtea veche- Între Vatican şi Kremlin şi Biserica Ortodoxă în primul deceniu comunist, cărţi dedicate feluritelor aspecte ale vieţii religioase şi destinului Bisericii ca instituţie.

 • Ţara, baba şi călăuza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara, baba şi călăuza

  În timp ce unii se arată fascinaţi de coafuri pompoase, „de papucii cu blăniţă sau de tocul cui pe rotile la 2000 de euro bucata“, semnalat de Stela Giurgeanu de la Dilema Veche, iar ţara arde, oare ce preocupă elitele?

 • Cine sunt fetele care au luat 10 la Bacalaureat, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt fetele care au luat 10 la Bacalaureat, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău

  Elevii din cele mai bune licee ale judeţului Bacău, cu rezultate deosebite la concursurile naţionale, şi-au confirmat valoarea din anii de studii şi la Bacalaureat.  Olga Teodora Popescu a devenit şefa de promoţie la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“, cu  10 în anii de liceu şi 10 la Bacalaureat. Cealaltă medie de 10 la Bac îi aparţine Elenei Laura Ionaşcu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“.

 • Contra (Proiectul) de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contra (Proiectul) de ţară

  Încep să mă gândesc dacă nu cumva avalanşa de proiecte de ţară pornite în perioada postdecembristă (majoritatea încremenite în acest stadiu, bineînţeles) nu reprezintă chiar un proiect în sine. Sau un contraproiect de ţară, intenţionat sau nu.

 • Misterul identităţii naţionale sau despre nefericirea de a fi român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterul identităţii naţionale sau despre nefericirea de a fi român

  Când Klaus Iohannis a întrebat în Parlament: „Ce fel de naţiune vrem să fim?!" a ridicat o întrebare veche de o sută şi ceva de ani. De fapt care mai este identitatea naţiunii noastre, acum că ne apropiem de centenarul „Marii Uniri”? Mi se pare tot mai evident că România rămâne un mister identitar. Poate chiar un miracol de incoerenţă a identităţii, care continuă să funcţioneze printr-o fuziune aparent imposibilă.

 • Povestea tristă a fratelui lui Iuliu Haţieganu, supranumit „Hipocrate al românilor“. Cum au eliminat comuniştii elitele cu origini burgheze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea tristă a fratelui lui Iuliu Haţieganu, supranumit „Hipocrate al românilor“. Cum au eliminat comuniştii elitele cu origini burgheze

  Cel mai cunscut dintre cei patru fraţi Haţieganu este medicul internist clujean Iuliu Haţieganu, supranumit „Hipocrate al românilor” pentru contribuţia lui la dezvoltarea medicinei româneşti. Puţină lume cunoaşte activitatea fratelui său, Emil, profesor eminent şi politician, care după ce fost deportat de Gestapo pentru că a înfierat Dictatul de la Viena, a fost trimis de comunişti în puşcărie pentru „activitate PNŢ”.

 • Lupta cu elitele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta cu elitele

  De-a lungul tranziţiei, a revenit destul de des în atenţie chestiunea „elitelor”. S-a spus că regimul comunist a distrus elitele şi, pentru a reconstrui ţara, e nevoie de formarea unor noi elite politice şi intelectuale. Au fost dispute pe tema „elitismului” şi „antielitismului”. Dar se întîmplă şi la case mai mari.

 • Patologia pseudo-elitelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patologia pseudo-elitelor

  Ce au în comun girofarul lui Oprea şi permisul lui Tăriceanu? Ambele situaţii demonstrează că România este parazitată de către un grup compact de indivizi, ale căror interese personale sunt transformate în politici de stat. Statul, pentru pseudo-elitele noastre, nu este construit pentru binele tuturor, ci numai pentru avantajele personale ale acestei eczeme sociale.

 • Când avem nevoie de cure de detoxifiere. Cele mai eficiente metode de refacere a organismului recomandate de specialişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când avem nevoie de cure de detoxifiere. Cele mai eficiente metode de refacere a organismului recomandate de specialişti

  Alimentaţia haotică, stresul, proasta calitate a apei, aerul poluat şi slab oxigenat, sportul insuficient, medicamentele inutile, consumul de alcool şi fumatul sunt doar câţiva dintre factorii care ne fac rău. În ultimul timp se vorbeşte tot mai mult de detoxifiere şi diete, fără să ştim de fapt ce repercusiuni au acestea asupra corpului nostru. În niciun caz detoxifierea nu înseamnă cură de slăbire.

 • Elitele,
între retorica şi realitatea modernităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elitele, între retorica şi realitatea modernităţii

  Este deja un loc comun că modernizarea unei societăţi nu este posibilă fără elitele amodernizatoare. Este necesar să evidenţiez, succint, grupurile societăţii care au promovat şi susţinut modernizarea şi modernitatea.

 • Ce 'Resetare', după noiembrie 2015? Şi alţi 100 de Gânditori Globali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce 'Resetare', după noiembrie 2015? Şi alţi 100 de Gânditori Globali

  Tradiţional, ultima ediţie a anului include o nouă sută de „Gânditori Globali”, selectaţi de redacţia de la Washington. Lebăda foarte neagră din noiembrie a impus ca în ediţia românească să adăugăm un singur subiect, cât mai pe larg: Ce schimbări sunt esenţiale în politică şi în societate – sunt necesare schimbări esenţiale şi în economie?

 • Oamenii Timpului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii Timpului

  Într-o perioadă în care zilnic aflăm despre ilegalităţile celor ce au ocupat de ceva vreme locuri în loja elitei politice a României, aceiaşi care au vrut să se erijeze şi în elite ştiinţifice prin plagiat, în care mass-media a promovat mai mult anomaliile şi mitocăniile decât oamenii şi acţiunile ce ţin în picioare o societate, s-a produs la Iaşi un eveniment ce ne astrage atenţia asupra obligaţiei morale de a ne cunoaşte şi respecta elitele.

 • Bugetul Federaţiei Ruse, pe muchie de cuţit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul Federaţiei Ruse, pe muchie de cuţit

  Guvernul Federaţiei Ruse se străduieşte să elaboreze propuneri de reduceri ale bugetului pentru anul 2015. Potrivit ministrului de Finanţe rus, Anton Siluanov, guvernul ar putea reduce 10 la sută din fondurile tuturor sectoarelor, cu excepţia celui de apărare. Această propunere drastică arată că economia Rusiei scade mai repede decât se aşteptau oficialii, se arată într-o analiză Stratfor.

 • Valori, putere, curaj. România elitelor emergente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valori, putere, curaj. România elitelor emergente

  Conversaţia publică serioasă despre preluarea puterii de către Generaţiile Y şi Z începe cu un proiect de elită: „România noului val". Dragi tineri minunaţi, contractul vostru de integritate este fără echivoc: luaţi puterea şi exercitaţi-o astfel încât cei care vă vor urma să vă poarte în inimi numele şi faptele cu preţuire şi respect pentru felul în care aţi condus România!

 • INTERVIU Partea a II-a. Valentin Guţu, autorul volumului „Dicţionar al greşelilor de limbă“. Bilingvismul şi lupta cu greşelile gramaticale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Partea a II-a. Valentin Guţu, autorul volumului „Dicţionar al greşelilor de limbă“. Bilingvismul şi lupta cu greşelile gramaticale

  În partea a doua a interviului cu autorul Valentin Guţu vorbim despre teza filologului Maxim Kronhaus referitoare la limba rusă, despre limbajul colocvial urban afectat de angloamericanisme, dar şi despre limbajul de lemn, despre sursele şi cauzele greşelilor de limbă din Basarabia în raport cu cele din România, despre jargonul mediilor electronice şi, mai ales, despre armele cu care putem lupta împotriva greşelilor gramaticale.

Modifică Setările