Stiri despre elite

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Părinţii tânărului mort în accidentul produs de Mario Iorgulescu acuză autorităţile că vor muşamalizarea cazului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părinţii tânărului mort în accidentul produs de Mario Iorgulescu acuză autorităţile că vor muşamalizarea cazului

  Părinţii tânărului mort în accidentul provocat de Mario Iorgulescu acuză autorităţile că vor muşamalizarea cazului, pentru că nimeni nu le-a spus nimic despre ce s-a întâmplat în noaptea accidentului. Între timp familia Iorgulescu a transmis că va face „tot ceea ce este omeneşte posibil pentru creşterea şi educaţia celor doi copii” rămaşi orfani. Pe de altă parte medicii anunţă că nici starea lui Mario Iorgulescu nu se îmbunătăţeşte.

 • Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări

  Un studiu al Proiectului Globalizare al YouGov-Cambridge în colaborare cu The Guardian a publicat recent rezultatele  chestionării a peste 20.000 de persoane din 19 ţări democratice din toată lumea în legătură cu atitudini şi convingeri populiste. Cercetătorii au descoperit o relaţie strânsă între populism şi tendinţa de a crede într-o mare varietate de teorii ale conspiraţiei.

 • Reşedinţele elitelor în Parcul Filipescu (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reşedinţele elitelor în Parcul Filipescu (II)

  Cercetarea de arhivă, coroborată cu unele informaţii din memorialistica publicată recent sau cu documente din arhive de familie, au condus la reconstituirea, în măsura dovezilor identificate până acum, a istoriei parcelării, proprietarilor sau chiriaşilor, a creatorilor proiectelor de arhitectură şi antreprizelor de construcţie.

 • O
carte eşuată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte eşuată

  La data de 6 februarie 2018 publicam pe blogurile „adevărul.ro” comentariul intitulat „Radu Călin Cristea - o dezamăgire”.

 • Despre elite, altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre elite, altfel

  Două cărţi, apărute în anul 2004 şi 2005, la editura bucureşteană Curtea veche- Între Vatican şi Kremlin şi Biserica Ortodoxă în primul deceniu comunist, cărţi dedicate feluritelor aspecte ale vieţii religioase şi destinului Bisericii ca instituţie.

 • Ţara, baba şi călăuza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara, baba şi călăuza

  În timp ce unii se arată fascinaţi de coafuri pompoase, „de papucii cu blăniţă sau de tocul cui pe rotile la 2000 de euro bucata“, semnalat de Stela Giurgeanu de la Dilema Veche, iar ţara arde, oare ce preocupă elitele?

 • Cine sunt fetele care au luat 10 la Bacalaureat, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt fetele care au luat 10 la Bacalaureat, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău

  Elevii din cele mai bune licee ale judeţului Bacău, cu rezultate deosebite la concursurile naţionale, şi-au confirmat valoarea din anii de studii şi la Bacalaureat.  Olga Teodora Popescu a devenit şefa de promoţie la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“, cu  10 în anii de liceu şi 10 la Bacalaureat. Cealaltă medie de 10 la Bac îi aparţine Elenei Laura Ionaşcu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“.

 • Contra (Proiectul) de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contra (Proiectul) de ţară

  Încep să mă gândesc dacă nu cumva avalanşa de proiecte de ţară pornite în perioada postdecembristă (majoritatea încremenite în acest stadiu, bineînţeles) nu reprezintă chiar un proiect în sine. Sau un contraproiect de ţară, intenţionat sau nu.

 • Misterul identităţii naţionale sau despre nefericirea de a fi român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterul identităţii naţionale sau despre nefericirea de a fi român

  Când Klaus Iohannis a întrebat în Parlament: „Ce fel de naţiune vrem să fim?!" a ridicat o întrebare veche de o sută şi ceva de ani. De fapt care mai este identitatea naţiunii noastre, acum că ne apropiem de centenarul „Marii Uniri”? Mi se pare tot mai evident că România rămâne un mister identitar. Poate chiar un miracol de incoerenţă a identităţii, care continuă să funcţioneze printr-o fuziune aparent imposibilă.

 • Povestea tristă a fratelui lui Iuliu Haţieganu, supranumit „Hipocrate al românilor“. Cum au eliminat comuniştii elitele cu origini burgheze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea tristă a fratelui lui Iuliu Haţieganu, supranumit „Hipocrate al românilor“. Cum au eliminat comuniştii elitele cu origini burgheze

  Cel mai cunscut dintre cei patru fraţi Haţieganu este medicul internist clujean Iuliu Haţieganu, supranumit „Hipocrate al românilor” pentru contribuţia lui la dezvoltarea medicinei româneşti. Puţină lume cunoaşte activitatea fratelui său, Emil, profesor eminent şi politician, care după ce fost deportat de Gestapo pentru că a înfierat Dictatul de la Viena, a fost trimis de comunişti în puşcărie pentru „activitate PNŢ”.

 • Lupta cu elitele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta cu elitele

  De-a lungul tranziţiei, a revenit destul de des în atenţie chestiunea „elitelor”. S-a spus că regimul comunist a distrus elitele şi, pentru a reconstrui ţara, e nevoie de formarea unor noi elite politice şi intelectuale. Au fost dispute pe tema „elitismului” şi „antielitismului”. Dar se întîmplă şi la case mai mari.

 • Patologia pseudo-elitelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patologia pseudo-elitelor

  Ce au în comun girofarul lui Oprea şi permisul lui Tăriceanu? Ambele situaţii demonstrează că România este parazitată de către un grup compact de indivizi, ale căror interese personale sunt transformate în politici de stat. Statul, pentru pseudo-elitele noastre, nu este construit pentru binele tuturor, ci numai pentru avantajele personale ale acestei eczeme sociale.