Stiri despre editorial

  670 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cuţitul care
taie oraşul acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuţitul care taie oraşul acesta

  Au făcut o stea din flori galbene în spaţiul verde din intersecţie. Trecem pe lângă ea dimineaţa în tramvaiele infecte şi ar trebui să ne simţim mai bine. Steaua de flori are menirea să te trezească la viaţă, să îţi spună: „Hei, chiar dacă lucrurile nu stau prea bine în general, uită-te totuşi la noi cât de drăguţe suntem, hei!, e clar că vor veni şi vremuri mai bune“.

 • Autostrada mâţelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autostrada mâţelor

  Plouă de cinci zile. Pisicile vecinilor stau zgribulite pe sub streşini, iar când prind zece minute de soare se tolănesc rapid pe o bucată de gard şi se curăţă ca şi cum tocmai ar fi trecut sfârşitul lumii. Numai că, aşa cum următoarele zece minute o vor dovedi, sfârşitul lumii nu a trecut, ba chiar unul mai mic e pregătit să lovească din nou.

 • O vară de poezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O vară de poezie

  Chiar dacă în Bucureşti plouă la ora la care scriu eu acest text, cred că nimic nu-i mai fain decât să te urci în avion sau în tren pe o asemenea vreme şi să te îndrepţi spre o destinaţie unde totul e altfel. Chiar dacă o faci doar pentru o săptămână (sau chiar două) de concediu.

 • Fotbal şi lacrimi la Terasa Fericirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotbal şi lacrimi la Terasa Fericirii

  Ne aflăm în tramvaiul 36. Protagoniştii sunt un bărbat foarte înalt şi foarte gras şi o femeie scundă şi slabă. Cei doi nu se cunosc, dar „atârnă“ la propriu unul lângă celălalt în tramvai. Femeia are cu ea o plasă cu roşii şi castraveţi (a urcat la Obor), iar bărbatul poartă servietă.

 • 10
cărţi de proză cu care să-ţi umpli
rucsacul în concediu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 cărţi de proză cu care să-ţi umpli rucsacul în concediu

  OK, poate n-o fi cazul să le iei pe toate la tine, dar măcar una-două n-ar fi rău, ca să te ajute pe terasa unei cafenele dintr-un oraş foarte agitat sau pe şezlong, la malul mării. Şi eu îmi fac astfel de planuri înainte de o călătorie, oare ce să iau de citit cu mine?, aşa că m-am gândit că poate i-ar ajuta şi pe alţii.

 • 10 lucruri care pot fi dezvăluite dintr-o discuţie secretă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 lucruri care pot fi dezvăluite dintr-o discuţie secretă

  Am luat parte săptămâna trecută la a cincea ediţie a festivalului de literatură “Discuţia secretă”, desfăşurat la Arad, la care au fost invitaţi peste 30 de artişti, de la poeţi şi prozatori, la fotografi, regizori, graficieni sau performance artists.

 • Jurnal de TIFF: intimitate,
dragoste şi foarte mulţi câini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de TIFF: intimitate, dragoste şi foarte mulţi câini

  „Zilele filmului românesc“ din cadrul „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la Cluj-Napoca au debut joi cu două pelicule îndelung aşteptate şi care cu această ocazie au avut premiera naţională. Este vorba despre „Nu mă atinge-mă“, al Adinei Pintilie, câştigător al Ursului de Aur la Berlin, dar şi despre „Charleston“, în regia lui Andei Creţulescu.

 • Jurnal de TIFF: cine l-a ucis pe Don Quijote şi cine i-a omorât pe ceilalţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de TIFF: cine l-a ucis pe Don Quijote şi cine i-a omorât pe ceilalţi

  Transilvania International Film Festival (TIFF) a început la Cluj vineri, 25 mai, şi se încheie duminică, 3 iunie. TIFF-ul meu personal a început sâmbătă, cu „Sarabanda“, filmul lui Ingmar Bergman. De fapt nici n-a fost o alegere prea complicată, pentru că te poţi „întâlni“ cu Bergman pe toate străzile, mai ales că secţiunea „Close-up“ i-a fost dedicată anul acesta.

 • Nepotul invizibil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nepotul invizibil

  Legenda spune că o pensionară din cartier plimba de dimineaţa până seara un bebeluş cu căruciorul prin faţa blocului. Îi cânta în toate felurile, îl legăna, îi vorbea, arunca detalii despre nepotul ei în conversaţiile de convenienţă cu ceilalţi.

 • Unde-au dispărut pisicile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde-au dispărut pisicile?

  În cartierul bucureştean în care locuiesc eu nu există pisici, mi-am zis săptămânile trecute. Doar câini mici şi foarte mici, ciudaţi, agresivi şi mereu puşi pe lătrat. Proprietarii lor, în mare parte pensionari, petrec foarte mult timp în faţa blocului, cu aceşti căţei scoşi să se aerisească.

 • Vremea tramvaiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremea tramvaiului

  Când văd tramvaiul 36 trecând din sens opus mă ia spaima, zice o femeie cu fusta în carouri vernil şi pantofi cu bot de raţă. Tramvaiul 36 trecând în sens opus înseamnă că mai avem de stat încă vreo 15-20 de minute până ajunge la capăt de linie şi întoarce spre noi. Asta dacă nu cumva este deja unul pregătit la capăt de linie, ceea ce nu se întâmplă niciodată.

 • Răzbunare la Terasa Fericirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răzbunare la Terasa Fericirii

  Intră doi bărbaţi la vreo 60 de ani. Amândoi au pantaloni cu dungă. Unul poartă cămaşă în carouri şi un flanel, celălalt – o cămaşă albă, excesiv de largă, scoasă din pantaloni, şi o şapcă (tot albă, să-l protejeze de soare). Tocmai s-au întors de la tribunal, iar domnul cu şapcă este avocatul.

 • TIFF, concediul cu filme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TIFF, concediul cu filme

  Sunt mai multe tipuri de concediu, de la cel în care vizitezi o altă ţară şi eşti în mişcare toată ziua, din muzeu în muzeu, la cel în care ai o problemă şi vei avea nevoie de vreo şase zile de stat la ghişee, concediul în care zaci la soare, cel în care urci pe munţi, concediul în care te vezi cu familia, sapi în grădină, renovezi casa sau pur şi simplu stai toată ziua în pat şi citeşti sau te uiţi la filme. Eu pun pe listă şi concediul TIFF.

 • Trei cărţi care îţi pot salva minivacanţa de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei cărţi care îţi pot salva minivacanţa de Paşte

  Nu ştiu exact câte zile are minivacanţa de Paşte în cazul vostru, nu ştiu dacă plecaţi sau rămâneţi, dacă ieşiţi sau staţi în casă, dacă aţi pregătit filme sau întâlniri cu prietenii, dar un lucru e sigur: ar fi cazul să vă puneţi deoparte măcar o singură carte. Eu, una, am deja pe lista mea personală destul de multe titluri, nu că aş spera să le termin pe toate, dar mă incită că nu m-am decis încă de care să mă apuc.