Stiri despre drojdie

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Producător: Nu am majorat preţurile la drojdie. Sunt acţiuni speculative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producător: Nu am majorat preţurile la drojdie. Sunt acţiuni speculative

  Fabrica de drojdie Rompak Paşcani, care produce drojdie de panificaţie sub licenţa Pakmaya, susţine că nu a majorat preţul diferitelor sortimente de drojdie fabricate şi lucrează la capacitate maximă, pentru a se asigura că drojdia Pakmaya ajunge pe rafturile tuturor magazinelor din ţară.

 • Vânzările de drojdie au explodat: livrări de 2 milioane de pachete într-o singură săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânzările de drojdie au explodat: livrări de 2 milioane de pachete într-o singură săptămână

  Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piaţa româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie şi până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID 19) şi în România. O fabrică a livrat 2 milioane de pachete de drojdie într-o singură săptămână, triplu faţă de o perioadă normală. Cantitatea este suficientă pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini.

 • De ce pâinea cu maia este mai bună decât cea dospită cu drojdie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce pâinea cu maia este mai bună decât cea dospită cu drojdie

  Pâinea cu maia este o alternativă sănătoasă la pâinea din comerţ şi o soluţie în prevenirea intoleranţei la gluten. Înlocuitor al drojdiei, maiaua este un aluat din apă şi făină care se lasă la dospit între 8 şi 10 zile. Fermentaţia porneşte de la bacteriile din învelişul bobului de grâu.

 • „Pâinea ar trebui să fie esenţială în alimentaţia zilnică“. Ce ingrediente
de bază ar trebui să conţină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pâinea ar trebui să fie esenţială în alimentaţia zilnică“. Ce ingrediente de bază ar trebui să conţină

  Nu puţine sunt dietele de slăbit care elimină în totalitate pâinea, aliment incriminat adesea că ar aduce nesuferitele kilograme în plus. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti afirmă că ea ar trebui să rămână de bază în alimentaţie, cu mici amendamente: să fie din făină integrală, cu mai puţină sare şi în cantităţi rezonabile.

 • Borşul te menţine sănătos şi energic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Borşul te menţine sănătos şi energic

  Borşul de putină este unul dintre ingredientele specifice bucătăriei româneşti. Preparat în casă, natural, este folosit atât la ciorbe, cât şi pentru a trata anumite afecţiuni, de la astm până la alcoolism. Poate fi folosit cu succes şi în tratamentele cosmetice.

 • Pâine de casă fără frământare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pâine de casă fără frământare

  Din doar patru ingrediente poţi prepara cea mai bună şi mai pufoasă pâine de casă. În plus, nici nu trebuie să o frămânţi mult!

 • Ce putem trata cu drojdie de bere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce putem trata cu drojdie de bere

  Cine ar fi crezut că drojdia de bere pe care o foloseşte bunica la cozonaci este un remediu natural de neegalat în cazul mai multor afecţiuni? Ea are efecte benefice atât în reglarea colesterolului, cât şi în combaterea obezităţii ori a psoriazisului.

 • Remediile care te scapă de anemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remediile care te scapă de anemie

  Anemia feriprivă este cea mai răspândită boală de nutriţie din lume, întrucât afectează peste un sfert din populaţia generală, adică aproximativ 1,8 miliarde de oameni (OMS). Combaterea ei trebuie să fie o prioritate, petnru că este un factor declanşator sau agravant al multor boli cardiovasculare, printre care şi insuficienţa cardiacă.

 • Cum să bei mult fără să te îmbeţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să bei mult fără să te îmbeţi

  O noapte cu prietenii scăldată în băuturi alcoolice se poate lăsa cu dureri de cap, greaţă, dar şi alte stări negative specifice mahmurelii de a doua zi. Deşi consumul moderat de alcool este cea mai bună metodă de prevenire a mahmurelii, expertul Jim Koch, citat de „Esquire“, susţine că există o metodă care ne permite să bem mai mult fără să ne îmbătăm.

 • De ce avem nevoie de drojdie de bere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce avem nevoie de drojdie de bere

  Drojdia de bere este suplimentul alimentar prin excelenţă, fiindcă acoperă „găurile“ nutriţionale create de o alimentaţie dezechilibrată şi de stres.

 • Omul ale cărui intestine produc bere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul ale cărui intestine produc bere

  Un bărbat de 61 de ani din Texas s-a prezentat la camera de gardă acuzând ameţeli. Infirmierele l-au pus să sufle într-un etilotest şi rezultatul a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de cinci ori mai mare decât cea permisă de lege. Totuşi, pacientul nu băuse niciun strop de alcool toată ziua, potrivit NPR.com.

 • O nouă sursă de tinereţe, descoperită în drojdie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă sursă de tinereţe, descoperită în drojdie

  În acest organism monocelular a fost descoperit un mecanism biochimic corelat proceselor de îmbătrânire și întinerire, care spre desosebire de cele deja cunoscute nu are legătură cu restricția calorică.

 • Berea modernă îşi are originile în Argentina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea modernă îşi are originile în Argentina

  Oamenii de ştiinţă au găsit ingredientul pierdut al berii, un tip necunoscut de drojdie, în fagii din Patagonia (Argentina). Ingredientul, care conţine zahăr, a fost purtat de către muştele care se hrănesc în apropierea fagilor argentinieni, scrie „The Daily Mail".

 • Berea rehidratează organismul după efort fizic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea rehidratează organismul după efort fizic

  Consumul moderat de bere, cu sau fără alcool, ajută la recuperarea pierderilor de apă şi de minerale determinate de transpiraţie, arată un studiu recent realizat de cercetătorii spanioli.

Modifică Setările