Stiri despre drepturile copiilor

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Barna, Crăciunul, drepturile animalelor şi Newton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barna, Crăciunul, drepturile animalelor şi Newton

  „Oh, Diamnond, Diamnond, nu ai nici cea mai mică idee ce pagubă ai făcut!” Probabil aţi recunoscut vorbele, spuse cu blândeţe de Isaac Newton căţeluşei sale. Aceasta tocmai răsturnase o lampă care a produs arderea unor documente importante la care lucra părintele ştiinţei moderne.

 • Adopţiile internaţionale ar putea fi redeschise. Ce preved amendamentele aduse proiectului Guvernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adopţiile internaţionale ar putea fi redeschise. Ce preved amendamentele aduse proiectului Guvernului

  Legea privind procedura de adopţie ar putea fi modificată pentru a permite adopţia de copii din România de către cetăţeni străini, din nou, asta după ce acest tip de adopţie a fost blocată în timpul Guvernului Năstase. Iniţiatoarea proiectului de modificare a legii motivează că „sunt numeroase cazurile în care copii cu sindromul Down, sindromul Tetra-Amelia (lipsa membrelor) sau cu alte tipuri de dizabilitate nu au şansa de a fi adoptaţi intern”.

 • Fenomenul „sharenting“. Ce spun copiii despre părinţii care distribuie poze cu ei pe Facebook
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fenomenul „sharenting“. Ce spun copiii despre părinţii care distribuie poze cu ei pe Facebook

  Aproape 3 din 10 copii din România spun că părinţii au publicat informaţii despre ei pe internet fără acordul lor. 17% declară că profesorii au făcut acelaşi lucru. Asta arată studiul „Acces, utilizări, riscuri şi oportunităţi ale internetului pentru copiii din România”  de Platforma Digital Lives Research. Education. Intervention (DigiLiv-REI).

 • Lecţiile de civică şi prostia românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţiile de civică şi prostia românească

  Este vorba de copiii României despre care toţi spunem că reprezintă viitorul acestei ţări. Sunt realităţi româneşti triste, nefardate, tragice, vizibile de pe lună dar nebăgate în seamă, netratate cu atenţia cuvenită, doar „rezolvate” în declaraţii electorale, demagogice şi de interes mafiot. De zeci de ani această realitate persistă în societatea românească fără o rezolvare adecvată

 • Adulţii decid pentru copii, fără să-i întrebe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adulţii decid pentru copii, fără să-i întrebe

  Copilul trebuie întrebat cu ce vrea să se îmbrace, unde îşi doreşte să meargă în excursie sau ce ore opţionale vrea să studieze. Astfel, el îşi va dezvolta capacitatea de a lua decizii şi de a se implica în viaţa comunităţii în care trăieşte. Totuşi, majoritatea adulţilor nu iau în seamă opinia copiilor, iar autorităţile nu se obosesc să le ceară părerea privind activităţile desfăşurate în comunitate.

 • Iadul din şcoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iadul din şcoli

  Urmare a unui sondaj efectuat de asociaţia pe care o reprezint, în 2005, ministrul Educaţiei a fost interpelat de un deputat care i-a solicitat să prezinte un punct de vedere cu privire la violenţa fizică în şcolile publice din Buzău. Solicitarea era adresată, totodată, Direcţiei pentru Protecţia Copilului Buzău şi Inspectoratului Şcolar.

 • Adolescenţii
din Moldova vor evalua cum sunt respectate drepturile copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adolescenţii din Moldova vor evalua cum sunt respectate drepturile copiilor

  Un grup de adolescenţi din Moldova s-au întâlnit în perioada 1-3 iulie, la Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova, pentru a elabora un raport de respectare a drepturilor copiilor în Republica Moldova, pe care ulterior îl vor prezenta Comitetului ONU pentru drepturile copilului.

 • Adolescenţii, privaţi
de dreptul de a lua decizii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adolescenţii, privaţi de dreptul de a lua decizii

  Vârsta de la care adolescenţii au dreptul să ia decizii recunoscute drept perfect legale, dar şi vârsta de la care intervine răspunderea pentru acţiunile lor continuă să fie o problemă pentru mulţi adolescenţi. Şi asta pentru că, până la 18 ani, aceşti tineri nu au dreptul să ia decizii, bunăoară, nu-şi pot perfecta actele de identitate sau nu pot face un test medical gen HIV-SIDA.

 • Schimb dur de replici între Vatican şi ONU pe tema drepturilor copiilor: raportul ONU „deformează” realitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimb dur de replici între Vatican şi ONU pe tema drepturilor copiilor: raportul ONU „deformează” realitatea

  Vaticanul a intrat într-o dispută cu reprezentanţii Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului, după ce a fost acuzat miercuri că încalcă Convenţia asupra drepturilor copilului, în cazurile de abuzuri sexuale. Sfântul Scaun Sfântul Scaun a transmis că „a luat act” de acuzaţiile dure formulate de ONU împotriva sa, acuzând Comisia că a manipulat incorect informaţiile raportului.

 • Ziua copiilor invizibili
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua copiilor invizibili

  Încă o dată constat că politicienii noştri se află într-o campanie electorală continuă. Orice eveniment public este transformat în tribună electorală. Unii, cred, nici nu pot vorbi altfel decât de la tribună. M-am convins sâmbătă, urmărind festivităţile organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor.

 • Mass-media se angajează să respecte drepturile copiilor în materialele jurnalistice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mass-media se angajează să respecte drepturile copiilor în materialele jurnalistice

  Peste 20 de organizații și instituții media din Republica Moldova au semnat o declarație prin care și-au asumat respectarea principalelor reguli de scriere în cazul articolelor despre copii, pentru a le proteja drepturile. Declarația a fost lansată în cadrul Expoziției „Mass-media și drepturile copiilor", organizată la Chișinău de Centrul de Investigații Jurnalistice și UNICEF.

 • Andreea Vass, UNICEF şi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andreea Vass, UNICEF şi "Salvaţii Copiii" dezbat astăzi la Zalău

  Peste o mie de copii din Sălaj se află în centre de îngirjire sau case de tip familial. Soarta şi drepturile lor dar şi ale celorlalţi copii, în general, vor fi subiectul unei dezbateri ce va avea loc astăzi, la de la 13.00, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Zalău.

 • Vedetele sar în ajutorul copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vedetele sar în ajutorul copiilor

  Asociaţia Telefonul Copilului şi Kanal D au lansat maratonul tv „UN APEL PIERDUT, O COPILĂRIE PIERDUTĂ", demers prin care luptă împreună împotriva încălcării drepturilor copiilor.

Modifică Setările