Stiri despre dreptate

  86 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dreptate pentru creştini?
O analiză juridică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptate pentru creştini? O analiză juridică

  Sentinţa a Curţii de Apel Bucureşti, din 14 decembrie 2020, prin care s-au anulat măsurile restrictive de libertate religioasă, vine ca un act de reparaţie morală la adresa creştinilor care au fost privaţi, în mod nelegal, de posibilitatea de a participa la slujbe şi pelerinaje, la aceasta adăugându-se climatul umilitor şi de presiune în care ei au fost şi sunt obligaţi să îşi manifeste credinţa.

 • „Dreptate până la capăt“ sau
pîine pe masă?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dreptate până la capăt“ sau pîine pe masă?!

  În dreptatea dorită de puternici, diferită de aceea a celor disperaţi, România se îndreaptă către nicăieri. Au trecut ceva ani de la renumitul slogan al „dreptăţii până la capăt“ si de atunci traim in fata aceluiasi balaur politic.

 • Amânare în dosarul Colectiv: Tribunalul Bucureşti se va pronunţa pe 16 decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amânare în dosarul Colectiv: Tribunalul Bucureşti se va pronunţa pe 16 decembrie

  Instanţa a amânat pentru 16 decembrie pronunţarea unei prime sentinţe în dosarul Colectiv.  Procurorii DNA au cerut pedepse maxime pentru patronii clubului, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Piedone, pompierii ISU care nu au verificat autorizaţia clubului, dar şi pentru cei responsabili de montarea focului de artificii.

 • Binele şi adevărul înving întotdeauna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binele şi adevărul înving întotdeauna

  În urmă cu un an şi câteva luni, într-un moment cumplit al vieţii noastre, cu inimile zdrobite de cea mai mare tragedie pe care orice om o poate trăi, un pseudo-jurnalist a găsit de cuviinţă să scrie o serie de articole pe această temă.

 • Singurătatea luptătorului pentru dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea luptătorului pentru dreptate

  Luni seara, Andreea Sârbu, judecător la Judecătoria Sectorului 1, a protestat singură pe treptele Palatului de Justiţie din Bucureşti în ciuda jandarmilor zeloşi care au încercat să o intimideze şi să o determine să renunţe la protest.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Viena, octombrie 2018 ● Sînt, pentru două luni, la Viena, ca cercetător invitat la un institut de studii avansate, fondat la începutul anilor ’80. Mă grăbesc să precizez, pentru simpatizanţii mei din ţară, că stagiul meu aici nu e finanţat de Soros (şi, apropo, că nu sînt nici moştenitorul „pe viaţă“ al fundaţiei sale din Bucureşti, care, în fapt, nu mai există).

 • Ce este egoul constructiv. Metode de „a vindeca“ dorinţa de a câştiga cu orice preţ şi a
avea întotdeauna dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este egoul constructiv. Metode de „a vindeca“ dorinţa de a câştiga cu orice preţ şi a avea întotdeauna dreptate

  Cei mai mulţi dintre noi se lasă dominaţi de ego în diverse situaţii de viaţă, însă de cele mai multe ori acesta este distructiv. Există însă şi un ego constructiv, conform terminologiei psihologice, care se manifestă prin dorinţa de autodepăşire, grija faţă de propria sănătate şi conştientizarea faptului că nu trebuie să ne comparăm decât cu noi înşine.

 • Trump şi simpatia sa pentru totalitarism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi simpatia sa pentru totalitarism

  Întâlnirea dintre Trump şi Putin, aşteptată cu mult interes de toată lumea, a scos la iveală câteva aspecte divergente: unele din ele sunt dezamăgitoare, triste, ba chiar penibile, altele arată o mică speranţă de bine şi de pozitivitate.

 • Cazul „Vlad Dracul”, românul declarat mort deşi s-a prezentat la proces în carne şi oase, a ajuns la Inspecţia Judiciară. Ce decizie s-a luat în cazul judecătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul „Vlad Dracul”, românul declarat mort deşi s-a prezentat la proces în carne şi oase, a ajuns la Inspecţia Judiciară. Ce decizie s-a luat în cazul judecătorilor

  Clujeanul Lucian Todoran a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu judecătorii care au respins apelul unui bărbat de 63 de ani în care cerea anularea hotărârii prin care era declarat mort. Todoran a susţinut că magistraţii au reuşit să facă de ruşine instanţele româneşti în toată lumea, ştirea fiind preluată în presa din Anglia, SUA, India, Rusia, Malaezia etc. În presa internaţională, cazul a devenit cunoscut drept „Vlad Dracul”.

 • O stafie bântuie prin Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O stafie bântuie prin Europa

  Sintagma din titlul acestui text se referea acum 150 de ani la comunism. Spusă de Marx în context revoluţionar, comunismul bântuia bătrânul continent de la un capăt la altul, căci societatea capitalistă, saturată de progres şi dezvoltare, evitase mulţi ani să acorde drepturi muncitorilor.

 • Inumanitatea umanismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inumanitatea umanismului

  S-a tot scris în ultima vreme despre cazul micuţului Alfie Evans. Faptul scandalos care a mişcat multă lume: oameni care decid, aparent legal, dacă un alt om, fie şi doar de câteva luni, are dreptul să trăiască sau nu. Un impas evident al umanismului.

 • Dreptatea femeilor bătute umblă cu capul spart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptatea femeilor bătute umblă cu capul spart

  România a fost condamnată anul trecut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului într-un caz de violenţă asupra unei femei. În hotărârea din 23 mai 2017, în speţa Bălşan contra României, CEDO a stabilit că au fost încălcate articolul 3 din Convenţia Europeană, privind interzicerea tratamentului inuman şi degradant, şi articolul 14, privind interzicerea discriminării.

 • Agresorul social
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agresorul social

  Agresorul social trăieşte într-o deplină convingere că are întotdeauna dreptate deşi greşeşte constant şi are, desigur, siguranţa genialităţii în ciuda unei mediocrităţi evidente. Îşi consacră întreaga energie în a distruge în jurul lor orice atitudine diferită de a lui.

 • La catafalcul dreptăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La catafalcul dreptăţii

  Ce-i face pe români să emigreze în masă? Doar neajunsurile economice? Şi care e distanţa dintre ei şi o patrie complet distrusă? Dar până la una paradiziacă? Oare ce-ar trebui să facă spre a o construi?

 • Care drepturi,
căror oameni. Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care drepturi, căror oameni. Turcia

  În volumul „Turcia de la Atatürk la Erdoğan“ (Cetatea de Scaun, Târgovişte) am analizat paşii instaurării şi consolidării autoritarismului preşedintelui turc. Sporadic, am analizat mişcările grupului Erdoğan. Am înţeles de mult că în Turcia nu poţi avea decât o opinie, cea a preşedintelui, în Turcia nu poţi exista în

 • „Pentru dreptate, multe am pierdut în viaţa mea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pentru dreptate, multe am pierdut în viaţa mea”

  ”Tată, de la mine s-o ai: poţi să duci un român în spate 10 ani, dacă-l  pui jos tot ţiganul naibii o te facă”. Taică—miu a lucrat 45 de ani numai între români. Cu multă muncă şi cu şi mai multă seriozitate ajunsese un fel de şef în portul din Galaţi. Această avansare îl transformase într-o ţintă pentru cei alături de care pornise de jos şi care nu vedeau cu ochi buni faptul că au ajuns să fie coordonaţi de o ”baragladină”.

 • Abuzurile care falimentează unele firme din România: „Am câştigat în justiţie de fiecare dată, însă tot ne-au adus la sapă de lemn“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abuzurile care falimentează unele firme din România: „Am câştigat în justiţie de fiecare dată, însă tot ne-au adus la sapă de lemn“

  Povestea insolvenţei firmei Agriban SRL Berheci este un exemplu concludent despre modul cum procedurile alambicate din sistemul de justiţie din România lasă uneori investitorii la mâna abuzurilor şi ilegalităţilor. Chiar dacă într-un final se face dreptate, afacerile care cad victime sistemului falimentează în majoritatea cazurilor.

Modifică Setările