Stiri despre dreptate

  81 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Dreptate până la capăt“ sau
pîine pe masă?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dreptate până la capăt“ sau pîine pe masă?!

  În dreptatea dorită de puternici, diferită de aceea a celor disperaţi, România se îndreaptă către nicăieri. Au trecut ceva ani de la renumitul slogan al „dreptăţii până la capăt“ si de atunci traim in fata aceluiasi balaur politic.

 • Amânare în dosarul Colectiv: Tribunalul Bucureşti se va pronunţa pe 16 decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amânare în dosarul Colectiv: Tribunalul Bucureşti se va pronunţa pe 16 decembrie

  Instanţa a amânat pentru 16 decembrie pronunţarea unei prime sentinţe în dosarul Colectiv.  Procurorii DNA au cerut pedepse maxime pentru patronii clubului, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Piedone, pompierii ISU care nu au verificat autorizaţia clubului, dar şi pentru cei responsabili de montarea focului de artificii.

 • Binele şi adevărul înving întotdeauna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binele şi adevărul înving întotdeauna

  În urmă cu un an şi câteva luni, într-un moment cumplit al vieţii noastre, cu inimile zdrobite de cea mai mare tragedie pe care orice om o poate trăi, un pseudo-jurnalist a găsit de cuviinţă să scrie o serie de articole pe această temă.

 • Singurătatea luptătorului pentru dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea luptătorului pentru dreptate

  Luni seara, Andreea Sârbu, judecător la Judecătoria Sectorului 1, a protestat singură pe treptele Palatului de Justiţie din Bucureşti în ciuda jandarmilor zeloşi care au încercat să o intimideze şi să o determine să renunţe la protest.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Viena, octombrie 2018 ● Sînt, pentru două luni, la Viena, ca cercetător invitat la un institut de studii avansate, fondat la începutul anilor ’80. Mă grăbesc să precizez, pentru simpatizanţii mei din ţară, că stagiul meu aici nu e finanţat de Soros (şi, apropo, că nu sînt nici moştenitorul „pe viaţă“ al fundaţiei sale din Bucureşti, care, în fapt, nu mai există).

 • Ce este egoul constructiv. Metode de „a vindeca“ dorinţa de a câştiga cu orice preţ şi a
avea întotdeauna dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este egoul constructiv. Metode de „a vindeca“ dorinţa de a câştiga cu orice preţ şi a avea întotdeauna dreptate

  Cei mai mulţi dintre noi se lasă dominaţi de ego în diverse situaţii de viaţă, însă de cele mai multe ori acesta este distructiv. Există însă şi un ego constructiv, conform terminologiei psihologice, care se manifestă prin dorinţa de autodepăşire, grija faţă de propria sănătate şi conştientizarea faptului că nu trebuie să ne comparăm decât cu noi înşine.

 • Trump şi simpatia sa pentru totalitarism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi simpatia sa pentru totalitarism

  Întâlnirea dintre Trump şi Putin, aşteptată cu mult interes de toată lumea, a scos la iveală câteva aspecte divergente: unele din ele sunt dezamăgitoare, triste, ba chiar penibile, altele arată o mică speranţă de bine şi de pozitivitate.

 • Cazul „Vlad Dracul”, românul declarat mort deşi s-a prezentat la proces în carne şi oase, a ajuns la Inspecţia Judiciară. Ce decizie s-a luat în cazul judecătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul „Vlad Dracul”, românul declarat mort deşi s-a prezentat la proces în carne şi oase, a ajuns la Inspecţia Judiciară. Ce decizie s-a luat în cazul judecătorilor

  Clujeanul Lucian Todoran a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu judecătorii care au respins apelul unui bărbat de 63 de ani în care cerea anularea hotărârii prin care era declarat mort. Todoran a susţinut că magistraţii au reuşit să facă de ruşine instanţele româneşti în toată lumea, ştirea fiind preluată în presa din Anglia, SUA, India, Rusia, Malaezia etc. În presa internaţională, cazul a devenit cunoscut drept „Vlad Dracul”.

 • O stafie bântuie prin Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O stafie bântuie prin Europa

  Sintagma din titlul acestui text se referea acum 150 de ani la comunism. Spusă de Marx în context revoluţionar, comunismul bântuia bătrânul continent de la un capăt la altul, căci societatea capitalistă, saturată de progres şi dezvoltare, evitase mulţi ani să acorde drepturi muncitorilor.

 • Inumanitatea umanismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inumanitatea umanismului

  S-a tot scris în ultima vreme despre cazul micuţului Alfie Evans. Faptul scandalos care a mişcat multă lume: oameni care decid, aparent legal, dacă un alt om, fie şi doar de câteva luni, are dreptul să trăiască sau nu. Un impas evident al umanismului.

 • Dreptatea femeilor bătute umblă cu capul spart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptatea femeilor bătute umblă cu capul spart

  România a fost condamnată anul trecut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului într-un caz de violenţă asupra unei femei. În hotărârea din 23 mai 2017, în speţa Bălşan contra României, CEDO a stabilit că au fost încălcate articolul 3 din Convenţia Europeană, privind interzicerea tratamentului inuman şi degradant, şi articolul 14, privind interzicerea discriminării.

 • Agresorul social
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agresorul social

  Agresorul social trăieşte într-o deplină convingere că are întotdeauna dreptate deşi greşeşte constant şi are, desigur, siguranţa genialităţii în ciuda unei mediocrităţi evidente. Îşi consacră întreaga energie în a distruge în jurul lor orice atitudine diferită de a lui.

 • La catafalcul dreptăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La catafalcul dreptăţii

  Ce-i face pe români să emigreze în masă? Doar neajunsurile economice? Şi care e distanţa dintre ei şi o patrie complet distrusă? Dar până la una paradiziacă? Oare ce-ar trebui să facă spre a o construi?

 • Care drepturi,
căror oameni. Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care drepturi, căror oameni. Turcia

  În volumul „Turcia de la Atatürk la Erdoğan“ (Cetatea de Scaun, Târgovişte) am analizat paşii instaurării şi consolidării autoritarismului preşedintelui turc. Sporadic, am analizat mişcările grupului Erdoğan. Am înţeles de mult că în Turcia nu poţi avea decât o opinie, cea a preşedintelui, în Turcia nu poţi exista în

 • „Pentru dreptate, multe am pierdut în viaţa mea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pentru dreptate, multe am pierdut în viaţa mea”

  ”Tată, de la mine s-o ai: poţi să duci un român în spate 10 ani, dacă-l  pui jos tot ţiganul naibii o te facă”. Taică—miu a lucrat 45 de ani numai între români. Cu multă muncă şi cu şi mai multă seriozitate ajunsese un fel de şef în portul din Galaţi. Această avansare îl transformase într-o ţintă pentru cei alături de care pornise de jos şi care nu vedeau cu ochi buni faptul că au ajuns să fie coordonaţi de o ”baragladină”.

 • Abuzurile care falimentează unele firme din România: „Am câştigat în justiţie de fiecare dată, însă tot ne-au adus la sapă de lemn“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abuzurile care falimentează unele firme din România: „Am câştigat în justiţie de fiecare dată, însă tot ne-au adus la sapă de lemn“

  Povestea insolvenţei firmei Agriban SRL Berheci este un exemplu concludent despre modul cum procedurile alambicate din sistemul de justiţie din România lasă uneori investitorii la mâna abuzurilor şi ilegalităţilor. Chiar dacă într-un final se face dreptate, afacerile care cad victime sistemului falimentează în majoritatea cazurilor.

 • De ce credem că avem
dreptate chiar şi când greşim. Cum se explică mecanismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce credem că avem dreptate chiar şi când greşim. Cum se explică mecanismul

  Julia Galef este o scriitoare din SUA care se numără printre fondatorii unui ONG ce-i ajută pe oameni să ia cele mai bune decizii. La bază are studii de statistică şi a făcut cercetare în ştiinţe sociale la şcolile de afaceri ale universităţilor Columbia şi Harvard. La una dintre conferinţele TEDx, faimoase în lume pentru ideile expuse, dar şi pentru minţile luminate care le născocesc, Julia a vorbit oamenilor despre cum se iau corect deciziile.

 • Comedy Central Penal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedy Central Penal

  După bob legat la ochi şi frisbee cu nicovala, nu există sport mai periculos decît căutarea dreptăţii. Cărarea celor ce aleargă după justiţie pură e îngustă şi trece departe de mînăstiri. Rătăcirea e uşoară, ba chiar sortită. De o parte a drumului, se cască ridicolul, de cealată, abuzul.

 • Duelul judiciar, metoda sângeroasă prin care se făcea dreptate în Clujul medieval. Lupta se dădea între asasini plătiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul judiciar, metoda sângeroasă prin care se făcea dreptate în Clujul medieval. Lupta se dădea între asasini plătiţi

  Clujul Medieval a fost, spre deosebire de celelalte oraşe ale Transilvaniei, deschis aşezării nobililor, comercianţilor sau meşteşugarilor, dar şi unui mare număr de aventurieri din toate categoriile sociale şi din toate neamurile. Dacă cel mai mare conflict a fost cel între familia Stark şi nemurile lui Petru, clujenii nu erau străini de angajarea unor asasini pentru eliminarea adversarilor şi nici de folosirea acestora în duelurile judiciare.

 • Ispitirea lui Petru Becheru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ispitirea lui Petru Becheru

  Rare sunt momentele când vedem diavolul la treabă. Sau, cu o rotire a caleidoscopului minţii şi înţelegând altfel, rare sunt momentele în care se face clară confruntarea dintre sistemele cerebrale superioare şi structurile subcorticale, cele unde iau naştere pofta şi căutarea plăcerii imediate. Diavolul nu este doar un slujbaş anonim care scutură scara celui care urcă pe ea, ci şi o voce în mintea fiecăruia dintre noi.

 • Invazia
impostorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invazia impostorilor

  Sunt tot felul de oameni care ţin cu tot dinadinsul să aibă dreptate. Deşi habar n-au care este chestiunea. Dar se bagă în seamă, ca să arate că sunt „pregătiţi“, să se ţină cont de „indicaţiile“ lor, ca să se afirme, să le crească „acţiunile“. Asta e impostura.