dr mihaela bilic - ultimele știri
În nutriție, lucrurile nu sunt în alb și negru, nu există alimente sănătoase și nesănătoase, fiecare ingredient vine cu bune și rele. Iar noi trebuie să fim bine informați ca să facem alegeri corecte, spune dr. Mihaela Bilic. Așadar, ce alegem: carne, ouă sau creveți?
Mestecatul îndelungat este un element care ne protejează de lăcomie- nu doar digestia e ajutată, ci și senzația de sațietate, care se instalează mai rapid, explică dr. Mihaela Bilic. Acesta este cel mai bun obicei pentru o digestie corectă.
Ne încălzim la propriu și la figurat după ce mâncăm, iar asta ajută la slăbit, spune dr.Mihaela Bilic. 10% din cheltuielile energetice zilnice se datorează efectului termic al alimentelor sau TEF (thermic effect of food).
„Cum e posibil ca aceeași felie de pâine cu unt să îngrașe dacă o mănânci cu poftă sau să slăbească când o înghiți cu noduri?” Este întrebarea la care a oferit explicații dr. Mihaela Bilic. Nutriționistul spune că practica arată o diferență de kilograme, în funcție de apetit.
Conține apă în principal și fibre în special, puțină vitamina C și niciun pic de grăsime. Este alimentul ideal care dă sațietate maximă cu doar 35 calorii/100 grame. Unde mai pui că este și foarte gustoasă.
Una dintre cele mai populare metode de a verifica dacă un pepene este copt este testul sunetului. Dr. Mihaela Bilic ne învață cum să nu dăm greș și la ce trebuie să fim atenți pentru a-l alege pe cel mai bun.
Grăsimea vegetală îngrășă mai mult decât cea animală, avertizează dr. Mihaela Bilic. Un gram de grăsime are tot 9 calorii, chiar dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele sunt diferite.
Deliciosul pepene, cel mai răcoritor fruct în zilele toride, este practic o multivitamină. Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune care este mai bun: pepenele roșu sau cel galben? Indiferent de culoare, pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor.
Betacarotenul și licopenul, prezenți în plante, sunt fitonutrienți liposolubili, adică nu pot fi absorbiți și folosiți în organism decât în prezența grăsimii. De aceea, spune dr. Mihaela Bilic, la orice salată de roșii este nevoie de un strop de ulei sau de puțină brânză.