
Dorin Cocoş îşi va petrece sărbătorile în arest
Omul de afaceri Dorin Cocoş îşi va petrece sărbătorile în spatele gratiilor după ce magistraţii Curţii Supreme au respins cererea afaceristului de înlocuire a arestului preventiv.
Omul de afaceri Dorin Cocoş îşi va petrece sărbătorile în spatele gratiilor după ce magistraţii Curţii Supreme au respins cererea afaceristului de înlocuire a arestului preventiv.
Deputatul Sebastian Ghiţă a vorbit, la Adevărul Live, despre dosarul Microsoft, care a lovit în clasa politică, dar şi în domeniul IT, unde parlamentarul îşi desfăşoară o parte din activitate. El s-a declarat apreciativ faţă de activitatea procurorilor anticorupţie şi a subliniat că nu crede în influenţarea justiţiei de către factorii politici.
Audierea Ecaterinei Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, şi a lui Şerban Mihăilescu, fostul secretar general al Guvernului, a fost reprogramată pentru sfârşitul săptămânii. Cei doi sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) încă de săptămână trecută pentru a fi audiaţi în dosarul „Microsoft”.
Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a anunţat ieri în plen că autorităţile române au trimis solicitarea de începere a urmăririi penale a europarlamentarului PSD, Dan Nica.
Procurorii anticorupţie au sistat, pentru moment, audierea Ecaterinei Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, şi a lui Şerban Mihăilescu, fostul secretar general al Guvernului, pentru că nici până acum la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu au ajuns, de la Parlament, avizele date de colegii acestora.
Senatul a votat astăzi pentru începerea urmăririi penale a Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu, însă votul a fost foarte strâns, ceea ce arată că parlamentarii Puterii nu au ţinut cont cu toţii de îndemnul lui Victor Ponta.
Comisia Juridică a Senatului a dat aviz pozitiv pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, în dosarul „Microsoft“. Imediat după ce juriştii au dat verdictul, oficialii DNA au anunţat că au trimis către Senat patru volume conţinând acte de urmărire penală pentru ca senatorii să le poată studia înainte de a vota în plen.
Fostul ministru Gabriel Sandu, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv. Decizia Curţii Supreme este definitivă.
Fostul ministru Gabriel Sandu, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru află miercuri dacă vor fi cercetaţi în continuare în arest, Curtea Supremă a amânat pentru mâine o decizie în acest caz. Magistraţii arată în motivarea arestării că nicio altă măsură preventivă nu este proporţională cu gravitatea infracţiunilor care ar fi fost comise de cei patru suspecţi.
Procurorii anticorupţie au obţinut miercuri primele mandate de arestare în dosarul „Microsoft“. Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, dar şi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi-au petrecut prima noapte în arest.
Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, spune că nu a avut cunoştinţă de afacerile fostului său soţ, Dorin Cocoş, şi că banii pe care i-ar fi primit acesta sub formă de mită în dosarul „Microsoft“, potrivit referatului DNA, nu au intrat în conturile familiei Udrea-Cocoş din acea vreme.
Procurorii anticorupţie arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, cum Dorin Cocoş îi cerea lui Dinu Pescariu să semneze nişte chitanţe antedatate. Mai mult, într-o discuţie care a avut loc în septembrie, Cocoş spune că a vorbit cu o anume Elena.
Fostul ministru Gabriel Sandu şi Dorin Cocoş au fost ridicaţi de poliţişti de la locuinţele lor şi duşi în arestul Poliţiei Capitalei, iar Nicolae Dumitru „Niro” s-a predat după ce Curtea Supremă a emis miercuri pe numele lor mandate de arestare preventivă în dosarul „Microsoft”.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, miercuri dimineaţă, arestarea preventivă a fostului ministru Gabriel Sandu, a primarului oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe „Pinalti” Ştefan, şi a oamenilor de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, acuzaţi de fapte de corupţie în dosarul licenţelor Microsoft.
Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, să amâne până după turul II al alegerilor prezidenţiale votul privind încuviinţarea urmăririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.
Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ, dar şi afaceriştii Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae au fost duşi marţi în faţa magistraţilor Curţii Supreme cu propunerea de arestare preventivă. După ce a judecat mai bine de trei ore cererea procurorilor, instanţa a rămas în pronunţare. Cei patru au fost reţinuţi, luni noaptea, pentru corupţie, în dosarul „Microsoft”.
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, marţi, după audierea sa în Comisia juridică din Parlament în legătură cu cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în dosarul Microsoft, că nu există probe împotriva sa şi că nu-şi va da demisia, pentru că nu se consideră vinovată. Comisia juridică a anunţat că votul pentru ridicarea imunităţii pentru aceasta şi pentru Şerban Mihăilescu a fost amânat pentru 19 noiembrie.
Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, la Adevărul Live, despre ultima săptămână de campanie, despre anchetele DNA aflate în derulare, despre planurile sale după expirarea mandatului, dar şi despre şansele Elenei Udrea de a ajunge la Cotroceni.
Fostul ministru Gabriel Sandu, primarul de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (Pinalti), precum şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost reţinuţi noaptea trecută de procurorii anticorupţie în dosarul „Microsoft”. Toţi patru şi-au petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi judecătorilor instanţei supreme cu propunerea de arestare preventivă.
Prezent la o conferinţă dedicată antreprenoriatului, Silviu Hotăran, fost director general al Microsoft România (1996-2008), a vorbit din proprie iniţiativă despre scandalul şpăgilor în care – potrivit procurorilor – au fost implicaţi mai mulţi demnitari de rang înalt din statul român.
Adriana Ţicău, fostul ministru al Comunicaţiilor, a fost audiată miercuri de procurorii anticorupţie în dosarul „Microsoft”. Cu această ocazie, Ţicău a aflat că a fost pusă sub urmărire penală pentru corupţie. În acest dosar mai este urmărit penal şi fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu.
Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei, a fost pus sub urmărire penală astăzi de procurorii anticorupţie. Acuzaţia: abuz în serviciu. Funeriu s-a prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) unde mai bine de două ore a dat declaraţii în dosarul Microsoft. În acest caz, DNA acuză nouă foşti miniştri de fapte corupţie.
Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, s-a prezentat luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul „Microsoft”. În acest caz, Sandu este suspectat de trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu. Alături de el mai sunt suspectaţi alţi 8 foşti miniştri.
„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.
Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.
Recentele scandaluri de pe scena politică românească au în centru, fără a fi o surpriză pentru mine, sistemul naţional de educaţie. Spun că nu e o surpriză pentru mine, în condiţiile în care sunt mai mulţi ani de când scriu despre tot felul de matrapazlâcuri ce au loc în acest sistem.
Procurorii anticorupţie au făcut joi nu mai puţin de 56 de percheziţii în dosarul „Licenţe Microsoft contra şpagă”. Printre locuinţele şi birourile vizate de descinderile anchetatorilor s-au numărat şi cele ale fostului şef al SIE, Cătălin Harnagea, ale oamenilor de afaceri Dorin Cocoş şi Remus Truică, dar şi sediul firmei lui Claudiu Florică, fostul şef al Fujitsu în România, considerat creierul acestei mega-afaceri.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut, joi, 56 de percheziţii în ancheta desfăşurată în dosarul de corupţie „Microsoft”. Descinderile vizează şi locuinţa lui Remus Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, dar şi pe cea a fostului şef al SIE Cătălin Harnagea. Mai mult, procurorii au mers şi la casa fostului ministru Gabriel Sandu, la cea a fostului consilier prezidenţial Dorin Marian şi la Fundaţia Dinu Pescariu.
Camera Deputaţilor a votat în favoarea urmăririi penale a lui Valerian Vreme, deputat din tabăra Opoziţiei, în timp ce pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, Comisia Juridică a Senatului a inventat argumente pentru a trage de timp
Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor, a rămas fără imunitate parlamentară. Acesta este acuzat de procurorii anticorupţie, în Dosarul Microsoft, de abuz în serviciu.