Stiri despre dinu flamand

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scriitorul portughez António Lobo Antunes,


premiat în deschiderea Festivalului Internaţional de Poezie de la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul portughez António Lobo Antunes, premiat în deschiderea Festivalului Internaţional de Poezie de la Bucureşti

  Cel mai important festival al poeziei din România, ajuns la a IX-a ediţie şi organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi-a deschis porţile la Biblioteca Centrală Universitară « Carol I » din Capitală.  Festivalul Internaţional de Poezie (FIPB) se desfăşoară în perioada 14 – 20 mai 2018, în peste 12 spaţii culturale din Bucuresti unde vor fi gazduiti peste 150 de poeţi din 30 de ţări.

 • Scriitorul Dinu Flămând: „Dictatura ne-a învăţat să fim subtili“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Dinu Flămând: „Dictatura ne-a învăţat să fim subtili“

  Eseist, jurnalist, traducător şi comentator al actualităţii politice în presa română şi internaţională, Dinu Flămând spune că diplomaţia, fie şi culturală, este una dintre cele mai grele meserii şi că a preferat să se întoarcă la „sinceritatea“ din  poezie, care a fost o evadare şi în perioada comunistă

 • Un act de
curaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un act de curaj

  Rectorul celei mai prestigioase universităţi din ţară, cea de la Cluj-Napoca, distinsul istoric Ioan-Aurel Pop, autor cu o impresionantă operă publicată, care este şi cel mai tânăr membru al Academiei Române, a avut minunata idee să organizeze, cu câteva zile în urmă, primul Congres Naţional al Istoricilor Români din ultimii 36 de ani.

 • La belle époque, finie...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La belle époque, finie...

  Trăim pe viu unul dintre acele momente în care istoria accelerează brusc. Toate datele vieţii noastre colective încep să se modifice, fără să avem convingerea că cineva le-ar mai putea ţine sub control.

 • Drum fără întoarcere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drum fără întoarcere

  Şi-a exprimat şi Putin nemulţumirea, poate chiar furia, după ce sistemul american de antirachete instalat pe sol românesc a devenit funcţional.

 • Până când?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Până când?

  În loc de articol, vă rog să vă uitaţi câteva clipe spre cer! În faţa geamului începe să înfrunzească / Umilul copac ciuntit de care mi-e milă...

 • Plecau spre vacanţa morţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plecau spre vacanţa morţii

  Nu-mi iese din minte imaginea celor trei terorişti suprinsă de camerele aeroportului de la Bruxelles. Cu un aer uşor absent, dar niciunul dintre ei muşcându-şi buza de jos cu nervozitate, păreau că pleacă în vacanţă. Plecau spre vacanţa morţii, cu o nonşalanţă care ne poate îngheţa de uimire

 • INTERVIU Dinu Flămând, scriitor: „Lisabona e cel mai tandru
oraş european“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dinu Flămând, scriitor: „Lisabona e cel mai tandru oraş european“

  Poetul şi eseistul Dinu Flămând povesteşte cum l-a descoperit, în perioada comunistă, pe scriitorul portughez Fernando Pessoa (1888-1935), „un mare demodat care tocmai inventează post-post-modernismul abia fecundat“. Flămând, un profund îndrăgostit de Pessoa, este acum traducătorul acestuia în limba română, în seria de autor dedicată geniului lusitan de Editura Humanitas Fiction.

 • Salonul
cărţii de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salonul cărţii de la Paris

  Participăm din nou la Salonul cărţii de la Paris şi e bine că se întâmplă aşa. Din pricina crizei economice multe alte ţări nu mai sunt prezente.

 • Proza poliţistă a celui mai mare scriitor portughez, cântăreţ al Lisabonei, lansată azi la Humanitas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proza poliţistă a celui mai mare scriitor portughez, cântăreţ al Lisabonei, lansată azi la Humanitas

  La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, marţi, 15 martie, de la ora 19.00, are loc lansarea cărţii „Quaresma, descrifrator. Proză poliţistă“, apărută recent la Editura Humanitas Fiction în seria de autor Fernando Pessoa. Acest volum reuneşte pentru prima dată în limba română nouă dintre nuvelele poliţiste ale celebrului scriitor lusitan ce se regăsesc în ediţia realizată de Ana Maria Freitas şi publicată la editura Assírio & Alvim din Lisabona.

 • Cum a crescut nivelul mediu de cultură din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a crescut nivelul mediu de cultură din România

  Celebrul scriitor portughez Fernando Pessoa, considerat foarte greu traductibil, a devenit accesibil cititorilor români datorită admirabilelor traduceri ale lui Dinu Flămând.

 • România la Salonul cărţii de la
Paris. Plus şi minus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România la Salonul cărţii de la Paris. Plus şi minus

  În condiţiile în care oricum noi, între noi, ştim deja că suntem extraordinar de buni, rămîne, în final, o întrebare fundamentală, cînd e vorba de participări la tîrguri de carte internaţionale: noi pe cine vrem să convingem ?

 • Paris, Salon du livre 2014:
o presimţire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paris, Salon du livre 2014: o presimţire

  Te dor picioarele îngrozitor, că nu te poţi sprijini pe cuvinte.Ţi-e sete şi-ţi crapă capul de atîta zgomot. Tîrgurile de carte sunt instalaţii monstruoase, create anume ca să te simţi, la sfîrşitul zilei, sfîrtecat. Unde e sensul acestui dulce ritual masochist? O zi la Salon du livre, Paris, 2014.

 • România şi Moldova merg împreună la Salonul de Carte de la
Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi Moldova merg împreună la Salonul de Carte de la Paris

  România va participa la cea de-a 34-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Paris (21 - 24 martie) cu mai mulţi scriitori români, francezi, dar şi moldoveni, iar standul ţării noastre va avea tema “Cărţile viitorului, viitorul cărţilor”.

 • Puterea din umbră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea din umbră

  Uniunea Europeană a declarat război deschis agenţiilor de cotaţii şi cercurilor financiare care speculează împotriva monedei euro.

 • Un cuvânt la modă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un cuvânt la modă

  Grecia a adoptat scrâşnind din dinţi alte masive reduceri bugetare, însoţite de reforme dureroase, care o vor plonja într-o lungă noapte de sărăcie.

 • Să ne păstrăm calmul...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să ne păstrăm calmul...

  Aceasta pare să fie conduita adoptată în ultima vreme de Consiliul UE, confirmată şi la recentul summit de la Bruxelles.

 • Sabia lui Damocles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sabia lui Damocles

  Grecii trăiesc în aceste zile unul dintre acele mituri abisale pe care tot ei l-au dăruit spiritului occidental încă din noaptea timpului.

 • Scăldatul interzis!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scăldatul interzis!

  Jurnalul oficial care publică deciziile legislative ale instituţiilor europene - Comisia, Parlamentul, Consiliul - oferă deseori o lectură hazlie.

 • O teorie a complotului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O teorie a complotului

  Revoluţiile arabe nu sunt decât lovituri de stat militare mascate, afirmă un  specialist, Eric Denécé, fost membru al serviciilor secrete franceze, actualmente director al unui centru de informaţii.

 • Renunţăm la energia nucleară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renunţăm la energia nucleară?

  Germania anunţă că îşi va desfiinţa până în 2021 toate centralele nucleare, guvernul elveţian intenţionează acelaşi lucru, ţările din G 8 vor să definească un nou program mondial de securitate, omenirea se teme tot mai mult de propriile ei invenţii tehnologice...

 • Justiţia ca spectacol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţia ca spectacol

  Timp de mai bine de o săptămână, principalele mijloace mass-media din întreaga lume au pus în scenă, iar apoi au întors pe toate feţele cazul DSK.

 • Quelle histoire!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Quelle histoire!

  Era funcţionarul cel mai bine plătit din lume, îşi comanda costume de 35.000 de euro bucata, sondajele de opinie îl dădeau câştigător la viitoarelor alegeri prezidenţiale din Franţa, câteva guverne de pe planetă îl curtau asiduu să obţină prin el împrumuturi avantajoase de la FMI, care să le scoată ţara din criză...

 • Hotarele Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hotarele Europei

  Cum peste 3.000 de noi imigranţi africani au debarcat în ultimele trei zile în sudul Italiei, problema frontierelor europene externe revine urgent în actualitate.

 • Au făcut-o!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au făcut-o!

  Uciderea lui Osama bin Laden va avea consecinţe directe şi indirecte asupra mersului istoriei chiar în zilele următoare.

 • God save the Queen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  God save the Queen

  Primăvară fastuoasă pentru cea mai veche instituţie europeană – monarhia britanică.

 • Cât de greu se impune democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de greu se impune democraţia

  Pe măsură ce continuă luptele în Libia, iar trupele lui Gaddafi rezistă, ba chiar trec uneori la ofensivă, intervenţia militară a occidentalilor ia o turnură paradoxală.

 • America, declin sau strălucire?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  America, declin sau strălucire?

  Recent îmi atrăgea atenţia pe pagina întâi a revistei „Times“ un titlul categoric: „Yes, America is in Decline“.

 • La o răscruce nucleară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La o răscruce nucleară

  Teama că încă mai poate exploda miezul unuia  dintre reactoarele centralei de la Fukushima începe să fie înlăturată, însă o întinsă zonă din jur rămâne contaminată, şi întreaga economie japoneză riscă să plătească un greu tribut.

Modifică Setările