Stiri despre dezbatere ponta iohannis

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Dialogul” Ponta - Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dialogul” Ponta - Iohannis

  Retorica este Teoria discursului, care poate fi mai mult sau mai puţin convingător. În conceptul modern de „discursivitate” intră toate formele de comunicare, care au la bază o opinie, respectiv o părere, şi care au ca finalitate convingerea.

 • Cine a pierdut alegerile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a pierdut alegerile?

  S-a spus, s-a repetat obsesiv şi nu fără îndreptăţire că nu prea avem motive de mulţumire pentru felul în care s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014.

 • VIDEO House of Cards şi „glonţul de argint”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO House of Cards şi „glonţul de argint”

  În seara primei confruntări dintre Ponta şi Iohannis am declarat pentru „Adevărul” că Ponta a plagiat scena din serialul „House of Cards” în care congresmenul Frank Underwood, interpretat de Kevin Spacey, îi solicita oponentului, în direct pe un post naţional de televiziune, să îi ceară scuze soţiei pentru o falsă problemă.

 • Găina pesedistă, o victimă de renume mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Găina pesedistă, o victimă de renume mondial

  Uciderea simbolică a păsărilor de curte de către activiştii PSD în scopul provocării adversarilor politici se distanţează ca o cruzime cu totul originală în campaniile electorale ale secolului 21. Abjecţia campaniei din România s-a internaţionalizat exhibând încă un atavism al celor "mandri că sunt români". Scopul nici nu mai importă.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta invocă greşit Constituţia. Preşedintele are mai multă imunitate decât parlamentarii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta invocă greşit Constituţia. Preşedintele are mai multă imunitate decât parlamentarii

  Victor Ponta a insistat în ambele dezbateri avute cu Klaus Iohannis că preşedintele României are aceeaşi imunitate ca şi parlamentarii, iar adversarul său se află într-o eroare atunci când susţine contrariul. Constiuţia arată însă că preşedintele se bucură de imunitate totală pe durata mandatului, pe când parlamentarii, nu.

 • A doua rundă Ponta - Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua rundă Ponta - Iohannis

  În limbajul dialecticii, prima rundă a fost Teza, iar a doua rundă a fost Antiteza. Urmează, în mod logic, Sinteza. La sfârşitul rundei a doua, Victor Ponta, citându-l exact pe Klaus Iohannis, ca un doctorand conştiincios, foloseşte cuvântul „normal”.

 • România votează un preşedinte pentru spaţiul-timp din galaxia IOK-1
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România votează un preşedinte pentru spaţiul-timp din galaxia IOK-1

  România asta a noastră, de votăm în ea duminică, este în Galaxia Căii Lactee. Dar putea fi la fel de bine în IOK-1, cea mai depărtată galaxie cunoscută, aflată la o distanţă confortabilă de urnele noastre electorale, la 12.800 ani-lumină.

 • Adrian Năstase, despre dezbaterea Ponta-Iohannis: „Victor, spune că eşti de acord cu propunerea lui Iohannis“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Năstase, despre dezbaterea Ponta-Iohannis: „Victor, spune că eşti de acord cu propunerea lui Iohannis“

  Fostul premier Adrian Năstase, care şi-a petrecut în închisoare un an şi jumătate, îl îndeamnă pe Victor Ponta să accepte provocarea lansată de Klaus Iohannis, de a respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea din Parlament. Fostul premier spune că respingerea proiectului din Parlament nu va conduce la îngroparea definitivă a legii amnistiei şi a graţierii.

 • Politica profesionistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica profesionistă

  „Noi suntem procurori, profesori, oameni de afaceri etc. În politică suntem ca să vă facem vouă un bine...” What?! Cum ar zice corporatistul. Nu ştiu voi, dar eu nu mă las convins. Ar fi onestă şi constructivă asumarea statutului de politician profesionist.

 • Eine kleine Nachtmusik
für Klaus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eine kleine Nachtmusik für Klaus

  Dezbaterea de la B1TV a existat pentru două motive clare. Unul ar fi ca echipa de la ACL să mai repare ce se mai poate repara după dezastrul de la Realitatea. Ce de-al doilea, despre care nu s-a spus nimic, a fost pansarea orgoliului rănit al candidatului însuşi. Să nu ne lăsăm amăgiţi de privirea de cele mai multe ori blajină a lui Klaus Iohannis. În spatele ochilor albaştri zac oceane de nervi şi orgoliu.

 • Premierul Ponta anunţă creşterea PIB înainte de publicarea oficială a datelor de către INS. Şeful Institutului de Statistică: Datele nu au fost transmise premierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Ponta anunţă creşterea PIB înainte de publicarea oficială a datelor de către INS. Şeful Institutului de Statistică: Datele nu au fost transmise premierului

  Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seara, la B1TV, în cadrul dezbaterii cu Klaus Iohannis, date privind evoluţia economică din trimestrul al treilea, dar şi revizuirea datelor pentru primul trimestru din 2014, cu două zile înainte de publicarea lor oficială de către Institutul Naţional de Statistică (INS). Andrei Tudorel, şeful INS, spune că datele nu au fost transmise premierului.

 • Lista declaraţiilor prin care Victor Ponta atacă independenţa justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista declaraţiilor prin care Victor Ponta atacă independenţa justiţiei

  Doar de puţină vreme Ponta îşi ţine gura în privinţa justiţiei, dându-şi seama ce potenţial negativ uriaş au declaraţiile sale. Memoria electronică păstrează însă toate declaraţiile sale prin care şi-a devoalat intenţiile în privinţa independenţei justiţiei, pe cele mai importante le-am trecut în revistă mai jos.

 • Dezbaterile, un ghinion pentru Iohannis - 10 gafe ale
prezidenţiabilului ACL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbaterile, un ghinion pentru Iohannis - 10 gafe ale prezidenţiabilului ACL

  Cele două dezbateri televizate între prezidenţiabili au reprezentat pentru Klaus Iohannis două momente pe care candidatul ACL în mod cert vrea deja să le uite. Iohannis a comis zeci de gafe (de la cele de fond, referitoare la cifre şi detalii legislative, la cele de atitudine şi respect arătat moderatorilor şi interlocutorului) în cele doar 3 ore de confruntare faţă în faţă cu Victor Ponta.

 • Klaus Iohannis, la Adevărul Live: Mă susţine Angela Merkel. Mi-a trimis şi o scrisoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, la Adevărul Live: Mă susţine Angela Merkel. Mi-a trimis şi o scrisoare

  Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale, a  răspuns, joi, la Adevărul Live, întrebărilor venite din partea jurnaliştilor Dan Marinescu şi Liviu Iolu. Liderul PNL a prezentat şi o scrisoare de susţinere din partea cancelarului german Angela Merkel, primită încă din 28 octombrie.

 • Cine a câştigat dezbaterea de la B1 TV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a câştigat dezbaterea de la B1 TV

  Atât Victor Ponta, cât şi Klaus Iohannis sunt jucători de moral. Acest lucru a fost evident în seara aceasta. Iohannis a fost pregătit pentru dezbatere şi acest lucru i-a generat siguranţă. Ponta a fost şicanat şi acest lucru l-a surprins, generând unele momente în care premierul nu a părut atât de sigur de sine.

 • Iohannis revine, jocul se relansează!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis revine, jocul se relansează!

  Spre deosebire de seara de marţi, de data aceasta, surpriza confruntării prezidenţiale a fost însuşi Klaus Iohannis. Trezit din pumni după o primă rundă pierdută lamentabil, candidatul ACL a recuperat spectaculos şi a reuşit să şteargă în bună parte imaginea lăsată cu o seară în urmă.

 • Reacţii după a doua dezbatere. „O confruntare mai echilibrată. Iohannis, mai combativ. Ponta, defensiv“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţii după a doua dezbatere. „O confruntare mai echilibrată. Iohannis, mai combativ. Ponta, defensiv“

  Candidaţii la preşedinţia României, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. După ce dezbaterea de la Realitatae TV l-ar fi scos câştigător pe Victor Ponta, seara de miercuri a egalat balanţa între cei doi prezidenţiabili, spun analiştii politici şi bloggerii adevarul.ro.

 • A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: Iohannis: Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: Iohannis: Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat

  Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. Cei doi contracandidaţi s-au atacat pe temele plagiatului şi incompatibilităţii şi au pus pe tapet numele parlamentarilor PNL şi PSD care au probleme cu legea. Un alt schimb acid de replici a fost pe tema retrocedărilor de la Sibiu.

 • Victor Farfuridi, Klaus Brânzovenescu şi Năpasta jurnalistică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Farfuridi, Klaus Brânzovenescu şi Năpasta jurnalistică

  A fost una dintre cele mai bune piese de teatru la care nu am plătit bilet, dintre cele la care am asistat pănă acum. Dar, în acelaşi timp şi în retrospectivă, a fost şi dintre acele reprezentaţii al cărei spectator nu mi-aş fi dorit să fiu, nici plătit.

 • Ce are de făcut Klaus Iohannis dacă mai vrea să fie Preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce are de făcut Klaus Iohannis dacă mai vrea să fie Preşedinte

  Campania lui Klaus Iohannis a fost un dezastru. Nimic logic, fără strategie, fără organizare, fără logică, fără discursuri. Goală de sens şi lipsită de energia necesară unui candidat care vrea cu adevărat să ajungă la Cotroceni şi să conducă o ţară aflată pe marginea prăpastiei şi lipsită de perspectiva propriei neputinţe. Pentru că suntem paradoxali, mai credem că meciul nu e pierdut şi că mai poate fi câştigat, în prelungiri, cu un gol de aur.

 • Analiza expresivităţii în confruntarea Iohannis – Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiza expresivităţii în confruntarea Iohannis – Ponta

  Îi privim, îi ascultăm pe cei doi contracandidaţi la fotoliul prezidenţial şi realizăm ca mesajele spuse au prea puţină importanţă. A fost prea multă minciună până acum pentru a mai putea crede ceva. Şi totuşi, la ce ne uităm şi ce înţelegem?

Modifică Setările