Stiri despre consens

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Peste
alte opt decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste alte opt decenii

  Recenta rezoluţie a Parlamentului European referitoare la importanţa memoriei trecutului istoric pentru viitorul continentului este foarte bine venită, dar reprezintă nu mai puţin un semnal de alarmă. De ce?

 • Pilonul II de Pensii: nevoia consensului urgent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pilonul II de Pensii: nevoia consensului urgent

  Suntem într-un moment de cumpănă fiscală în ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii. Desigur, trebuie să analizăm cu maximă atenţie tot ceea este prezent în spaţiul public zilele acestea şi să avem puterea necesară de a distinge între mesajele care contează cu adevărat; folosesc persoana întâi plural nu din raţiuni empatice, ci pentru simplul fapt că sunt în aceeaşi situaţie ca majoritatea românilor contributori la Pilonul II de pensii.

 • UE ia în considerare votul majoritar în deciziile de politică externă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE ia în considerare votul majoritar în deciziile de politică externă

  Uniunea Europeană analizează posibilitatea introducerii votului majoritar, în locul sistemului de unanimitate, pentru deciziile în materie de politică externă, a anunţat miercuri seară ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen. Dacă se aprobă, propunerea care ar putea schimba radical luarea deciziilor în UE.

 • Erdogan aprobă componenţa unui cabinet interimar. Un partid prokurd intră la guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erdogan aprobă componenţa unui cabinet interimar. Un partid prokurd intră la guvernare

  Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a aprobat vineri seara componenţa guvernului interimar prezentat de premierul Ahmet Davutoglu, guvern ce urmează să conducă ţara până la alegerile legislative anticipate de la începutul lunii noiembrie, a informat agenţia de presă turcă Anatolie, citată de „ Le Figaro” şi AFP.

 • PSD şi PNL au îngropat reforma electorală lege cu lege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD şi PNL au îngropat reforma electorală lege cu lege

  Puterea şi Opoziţia au votat, umăr la umăr, trei dintre legile electorale asumate în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Marea reformă electorală s-a făcut astfel la mica înţelegere, dintr-un motiv simplu: pachetul legislativ serveşte intereselor ambelor partide.

 • Cine se încumetă să îl împingă pe Victor Ponta pe scări?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine se încumetă să îl împingă pe Victor Ponta pe scări?

  Victor Ponta se agaţă cu toată puterea de rămăşiţele pe care le mai are după eşecul din noiembrie. Deşi nimeni nu îşi manifestă public dorinţa de a-l împinge pe scări, Victor Ponta s-a agăţat deja de pragul uşii şi aruncă preventiv priviri care ne aduc aminte de personajul din ”Puss in boots”. Doar, doar din milă sau alte sentimente creştine va fi cruţat, iertat şi reprimit în prima linie.

 • Forţele politice
din Tunisia au ajuns la un consens privind nominalizarea noului prim-ministru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forţele politice din Tunisia au ajuns la un consens privind nominalizarea noului prim-ministru

  Islamiştii aflaţi la putere în Tunisia şi opoziţia laică au ajuns la un acord privind numirea actualului ministru al Industriei, Mehdi Jomaa, în funcţia de prim-ministru al guvernului interimar până la organizarea alegerilor planificate pentru anul viitor, au anunţat sâmbătă reprezentanţii sindicatului UGTT, cei însărcinaţi în medierea acestei chestiuni.

 • Italia: Bersani şi Berlusconi cad la un consens privind viitorul preşedinte al ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia: Bersani şi Berlusconi cad la un consens privind viitorul preşedinte al ţării

  Deşi nu pot cădea de acord să guverneze împreună ţara şi să o scoată din impasul politic în care se află de aproape două luni, fostul premier Silvio Berlusconi, liderul partidului de centru-dreapta Poporul Libertăţii (PdL), şi Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat (centru-stânga), au ajuns la un consens în ceea ce priveşte cine îl va înlocui pe preşedintele Giorgio Napolitano, al cărui mandat expiră la 15 mai.

 • Consensul la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consensul la Bruxelles

  La câteva ore înainte de începerea acestui nou Summit, cuvântul de ordine la Bruxelles este găsirea cu orice preţ a consensului. La noi, în acest climat prostesc de bătălie pe cât de feroce, pe atât de artificial întreţinută din disperarea unora dintre mai marii sau mai micii jucători ai politicii dâmboviţene care-şi văd periclitate construcţiile de până acum, termenul pare să nici nu poată fi evocat.

 • Consens politic Putere - Opoziţie împotriva FMI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consens politic Putere - Opoziţie împotriva FMI

  Atât liderii Puterii, cât şi cei ai Opoziţiei susţin că nu vor vota modificările cerute de FMI pe Ordonanţa creditelor . Parlamentarii din Comisia de buget îl acuză pe Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului în România, că face lobby pentru bănci.

Modifică Setările