Stiri despre Cupa Mondiala 2014

Alan Turing este considerat drept cel mai important matematician din secolul trecut, specializat în criptologie şi specializat în spargerea de coduri, contribuţia sa personală fiind esenţială în decriptarea secretelor maşinii de codat ENIGMA (foto mai jos) folosită de armata germană.

Este normal ca miniştrii să-şi dorească bani mulţi de la buget pentru domeniul pe care-l păstoresc. Dar tot atât de normal este ca noi, contribuabilii, să ne întrebăm pe ce se duc toţi aceşti bani? Pe lucruri utile şi necesare, sau dispar prin „găurile” sacului bugetar, ca apa în nisip? Este cu atât mai importantă întrebarea în această perioadă când se croieşte bugetul pe 2021, în condiţii severe aduse de criza sanitară şi economică.

acum 2 zile · comentarii (58)

La 162 de ani distanţă de la unirea românilor aflaţi la sud şi est de Munţii Carpaţi, datorită alegerii colonelului Alexandru Ioan Cuza, ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, ulterior şi al Ţării Româneşti, la 24 ianuarie 1859, România de azi continuă eforturile de modernizare, în pofida unor stavile trecătoare, din ultimele trei decenii, unele fiind obiective, altele fiind subiective.

acum 2 zile · comentarii (23)

Eroul şi revoluţionarul Tudor Vladimirescu a fost un revoluţionar desăvârşit, el înţelegând că nu putea contribui la propăşirea poporului şi ţării sale fără a crea o bază programatică solidă, care să fie un act de căpătâi, o ”constituţie” pentru români.

acum 3 zile · comentarii (40)

În ultimii ani, operaţiunile secrete ale Rusiei pot fi descrise drept cinice, criminale, uneori sofisticate, uneori incompentente dar, aproape întotdeauna, deosebit de agresive. Cauzele acestei agresivităţi, precum şi răspunsul Vestului, vor defini acest război al umbrelor, din hoteluri moscovite, în paradisuri fiscale sau în spaţiul virtual, în 2021 şi mai departe.

acum 3 zile · comentarii (24)

România globală începe la... Bruxelles. În siajul crizei Covid-19, Comisia Europeană, la început de 2021, face ceva fără precedent vis-a-vis toate statele membre UE: le transmite să-şi ia înapoi planurile naţionale de redresare şi rezilienţă şi să le facă mai ambiţioase, mai concentrate, mai incisive. O mini-lovitură de teatru.

acum 3 zile · comentarii (1)

Primul meu gând: cum a ajuns copila aia fascinantă să-şi recite poemul de vis în faţa lumii, într-o clipă astrală cu încărcătură simbolică şi intensitate media fără pereche ca impact? Cui i-a dat pronia inspiraţia fără seamăn să ne-o dăruiască tuturor, atunci şi acolo, spre admiraţie şi bucurie? Cine a putut gândi şi acţiona atât de generos? Apoi am aflat: Dr. Jill Biden. The First Lady. Om de şcoală, adică. Educator pe bune. Cum de nu mă miră?

acum 4 zile · comentarii (19)
Modifică Setările