VIDEO Sute de mii de germani au sărbătorit pe străzile Berlinului succesul naţionalei lor la Cupa Mondială din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de germani au sărbătorit la Berlin, după victoria Germaniei în faţa Argentinei, succes în urmă căruia nemţii devin campioni pentru a patra oară în istoria de 84 de ani a Cupelor Mondiale.

Poarta Brandeburg a fost locul unde peste 250.000 de persoane au susţinut, sărit şi au agitat steagurile germane pe tot parcursul partidei, iar la final au putut cânta melodia trupei Queen, „We are the champions".

Strigătele de bucurie s-au auzit din toate părţile, în mijlocul petardelor, artificiilor şi a claxoanelor.

„Este importantă această victorie pentru Germania reunificată. Ea arată că suntem toţi împreună. La ultima victorie germană la Cupa Mondială aveam 10 ani şi am urmărit meciul acasă, cu părinţii”, a declarat Torsten Kinscher, în un german de 34 de ani.

Golul marcat de Mario Goetze în minutul 113 a produs o adevărată explozie de bucurie în rândul celor prezenţi pe străzile din Germania pentru a asista la meciul naţionalei lor. Momente intense au fost trăite toţi fanii germani, de la copii la oameni în vârstă.

Victoria europenilor a fost sărbătorită şi pe străzile din Rio de Janeiro unde brazilienii au fost încântaţi de înfrângerea de rivalei lor, Argentina. Anterior, o parte a localnicilor care au ieşit să vadă meciurile în locuri unde erau amplasate ecreane gigantice, s-au pregătit de finală vopsindu-şi faţa în culorile Germaniei.

Lucrurile nu au fost asemănătoare la Buenos Aires. Fanii argentinieni şi-au încurajat echipa şi le-au mulţumit jucătorilor conduşi în teren de Messi, însă au fost trişti de înfrângerea suferită de favoriţii lor. La aproape două ore de la finalul partidei, o parte din argentienii de pe străzi şi-au exprimat nemulţumirea prin ciocniri violente cu forţele de ordine.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite