Stiri despre churchill

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Din cumplitele lecţii ale istoriei despre care nu vorbim: cum a fost negociată România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din cumplitele lecţii ale istoriei despre care nu vorbim: cum a fost negociată România

  Vă povesteam despre bibliotecile discrete care-şi deschid arareori porţile ruginite şi, poate din această cauză, sunt lăsate pradă uitării cu secretele lor cu tot, chiar dacă tot ce este acolo, într-un fel sau altul, ne poate lămuri de ce suntem aşezaţi într-un fel anume pe harta de putere a Europei şi a lumii.

 • Yalta: Trădarea Occidentului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yalta: Trădarea Occidentului?

  Acum 74 de ani zarurile au fost aruncate pentru România şi celelalte ţări din estul şi centrul Europei, după o săptămână de negocieri între Stalin, Churchill şi Roosevelt, pe ţărmul Crimeei. Cei trei lideri ai coaliţiei antihitleriste au trasat ordinea postbelică, împărţindu-şi sferele de influenţă. România a fost abandonată de partea rea a păcii ce se profila. Puteam avea, însă, altă soartă?

 • Şerban Nicolae: Partizanii anticomunişti erau mai degrabă împotriva intereselor României. Stalin şi Churchill, în egală măsură doi criminali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şerban Nicolae: Partizanii anticomunişti erau mai degrabă împotriva intereselor României. Stalin şi Churchill, în egală măsură doi criminali

  Senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat luni, în cadrul dezbaterilor privind declararea zilei de 26 Octombrie - Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă, că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună şi a susţinut că Stalin şi Churchill au fost în egală măsură doi criminali

 • Europa a picat examenul la antiterorism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa a picat examenul la antiterorism

  Ar trebui să ne uimească ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles, patru zile după arestarea lui Salah Abdeslam, presupusul lider al grupării care a înfăptuit atentatele de la Paris? Nu ar trebui, o răzbunare de acest gen era de aşteptat, cu toate că în mod logic, aşa cum au explicat specialiştii în antiterorism, aşa de repede nu se puteau pregăti atentate atât de bine coordonate ca cele din capitala Belgiei.

 • Palatul Sanssouci: Reşedinţa de vară a monarhilor germani era la ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Palatul Sanssouci: Reşedinţa de vară a monarhilor germani era la ţară

  Berlinul se află, fără îndoială, pe lista scurtă a destinaţiilor de vacanţă a oricărui cetăţean cu dor de ducă. Raţiunile nu se discută, căci oricum se justifică. Numai că un tur al Berlinului nu e complet fără o oprire scurtă, de măcar o zi,  în Potsdam. Un microunivers al palatelor impunătoare şi al grădinilor sofisticate.

 • Misterele Yaltei, după 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterele Yaltei, după 70 de ani

  4-11 februarie 1945. O săptămână de foc în care Stalin, Churchill şi Roosevelt au discutat viitorul Europei. Chiar dacă se cunosc aspectele discutate, asupra acestei conferinţe planează un mister: cum i-a convins Stalin pe aliaţi să vină pe „terenul” lui?

 • Conferinţa de la Ialta la 70 de ani. Victoria lui Stalin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conferinţa de la Ialta la 70 de ani. Victoria lui Stalin

  În ciuda mitului, la Ialta nu s-a discutat o împărţire a Europei, ci doar a Germaniei. Conferinţa a fost dominată copios de Stalin. Practic, Uniunea Sovietică a obţinut tot ceea ce îşi propusese, fără să cedeze nimic în schimb. Un Roosevelt muribund a fost incapabil să înţeleagă abilitatea politică a dictatorului sovietic, iar Churchill a asistat neputincios: imperiul britanic era deja istorie.

 • Ribbentrop-Molotov vs Churchill-Stalin. Care pact a fost mai diabolic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ribbentrop-Molotov vs Churchill-Stalin. Care pact a fost mai diabolic?

  Aşa este istoria: scrisă întotdeauna de către învingători. Pactul Ribbentrop-Molotov este prezentat de istoriografia postbelică ca cea mai diabolică înţelegere realizată vreodată, una peste capul popoarelor. Dar oare acest pact diabolic nu a fost depăşit ulterior chiar de către înţelegerea dintre  Churchill şi Stalin?

 • Umbrele vii ale istoriei, de la Marea Neagră până la cea Baltică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umbrele vii ale istoriei, de la Marea Neagră până la cea Baltică

  Eu am o puternică admiraţie şi stimă pentru curajosul popor rus şi pentru preşedintele lui, locotenent-colonelul Putin. Există o simpatie certă şi o bunăvoinţă în toată Europa –şi nu am îndoieli că şi aici, la noi– faţă de toţi ruşii, precum şi o hotărâre de a persevera în stabilirea unor prietenii trainice, cu toate divergenţele şi neînţelegerile existente.

 • Uluitoare
prezicere politică: viitorul Conferinţei de la Yalta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uluitoare prezicere politică: viitorul Conferinţei de la Yalta

  Există în lume câteva cluburi politice de foarte înalt nivel, cu existenţă discretă, acolo unde se dezbat nu evenimentele zilei, ci teoria jocurilor. Se fac nu previziuni, ci se definesc scenarii, adeseori contradictorii şi de aceea supuse dezbaterilor, privind dezvoltările posibile ale relaţiilor geopolitice mondiale şi implicaţiile asupra sectoarelor militar, de securitate, economic, social...

 • FOTO Margaret Thatcher:
Schimbare politică prin curaj şi convingere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Margaret Thatcher: Schimbare politică prin curaj şi convingere

  Margaret Thatcher, personalitate marcantă a politicii britanice, a devenit prima femeie premier în 1979, la 60 de ani după un alt eveniment important al politicii britanice, ce fusese revigorată  în 1919 prin intermediul lui Nancy Astor, prima femeie parlamentar din Regatul Unit.  Ambele aveau calităţi de lider, caractere puternice, oratoria şi persistenţa în susţinerea ideilor fiind definitorii.

 • GALERIE FOTO Autoportrete celebre realizate cu smartphone-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Autoportrete celebre realizate cu smartphone-ul

  Smartphone-ul e o invenţie recentă, abia după 2007 a devenit mai cunoscut, dar cum ar fi arătat câteva momente istorice, dacă ar fi fost surprinse cu un smartphone? Sau şi mai bine, cum ar fi arătat drept autoportrete? Cei de la „Cape Times“ din Africa de Sud nu doar că şi-au imaginat acest lucru, dar l-au pus şi în aplicare.

 • VIDEO Statele Unite ale Europei - de la Churchill la Barroso
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Statele Unite ale Europei - de la Churchill la Barroso

  "Trebuie să construim Statele Unite ale Europei", spunea Winston Churchill în celebrul său discurs de la Universitatea din Zurich, din 1946. "Avem nevoie de o federaţie a statelor naţiune", a spus în urmă cu câteva săptămâni, în Parlamentul European, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

 • Naziştii vroiau să-l ucidă pe Churchill cu ciocolată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naziştii vroiau să-l ucidă pe Churchill cu ciocolată

  Naziştii au încercat să pună la cale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial un complot prin care vizau să-l ucidă pe primul ministru britanic de atunci, Winston Churchill, folosind o ciocolată aparent inofensivă, dar care de fapt disimula exploziv, scrie „The Daily Telegraph".

Modifică Setările