
Minoră din centrul de plasament de la Perişoru, dată dispărută
Poliţiştii călărăşeni sunt în alertă, după ce o minoră, în vârstă de 14 ani, internată în centrul de plasament de la Perişoru, a dispărut în timp ce se afla în vizită la bunicul său.
Poliţiştii călărăşeni sunt în alertă, după ce o minoră, în vârstă de 14 ani, internată în centrul de plasament de la Perişoru, a dispărut în timp ce se afla în vizită la bunicul său.
Un tânăr dintr-un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea îşi doreşte ca anul viitor când va ieşi din sistemul de stat să poată să salveze în continuare animale părăsite, prin intermediul propriului adăpost.
O adolescentă, de 16 ani, din municipiul Orşova, a părăsit voluntar centrul fără acordul cadrelor şi nu a mai revenit. Poliţiştii fac apel la cetăţeni pentru identificarea acesteia.
Programul educaţional le oferă tinerilor consiliere în carieră, acces la sesiuni de meditaţii, cursuri specifice de educaţie sexuală şi prevenire a consumului de stupefiante, şi burse private.
Un băiat de 15 ani, care a dispărut de la un centru de plasament din Plopeni, judeţul Prahova, este căutat de poliţişti.
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au trecut pragul Centrului de plasament nr. 3 Galaţi pentru a le dărui pungi cu cadouri copiilor rezidenţi.
O poveste revoltătoare a ieşit la iveală la Arad, după ce o fetiţă a fost luată în plasament de două persoane. Micuţa fusese abuzată sexual în repetate rânduri, în casa de tip familial unde trăise până la vârsta de 11 ani, potrivit ştirileprotv.ro.
Povestea fetei care a devenit matroană de la vârstă fragedă, când nu avea decât 15 ani, este tulburătoare. La finele lunii martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au arestat o tânără de 17 ani, judecată pentru proxenetism în formă continuată, în baza unei sentinţe emise de Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Aceasta provine dintr-un centru de plasament şi este de origine din Şirineasa – Vâlcea.
Copiii din cadrul centrelor SERA şi Făurei le-au făcut o bucurie bătrânelor de la Căminul de Bătrâni din Ciocăneşti, instituţii aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Călăraşi, cărora le-au oferit mărţişoarele lucrate, cu atenţie şi îndemânare, special pentru a le însenina ziua. Surpriza a fost completată de un tort mărţisor, pentru a marca prima zi a primăverii.
Patru case de tip familial vor fi construite în judeţul Sălaj pentru a-I putea găzdui pe copii din Complexul de Servicii Sociale Jibou. Valoarea totală a investiţiilor se apropie de 6 milioane de lei.
Trei spărgători de tonomate de cafea au fost identificaţi weekend-ul trecut în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce încercau să sustragă banii dintr-un automat de cafea. Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă de furt calificat. Camerele de luat vederi i-au surprins în acţiune.
15 angajaţi ai Centrului de plasament Sf. Andrei din Ploieşti, care găzduieşte copii cu handicap grav abandonaţi de părinţi, au recunoscut că aveau un comportament violent la serviciu. Aceştia învinovăţesc sistemul, care nu ar oferi suficient de multe medicamente necesare copiilor.
Cei 11 angajaţi ai centrului de plasament din Ploieşti acuzaţi că au lovit copiii şi le-au furat din mâncare au fost prezentaţi miercuri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Sunt acuzaţi că băteau copiii cu handicap cu pumnii şi cu picioarele, iar pe cei mai neajutoraţi îi lăsau nesupravegheaţi. Şase dintre ei au fost arestaţi preventiv, iar restul au fost plasaţi în control judiciar.
Imagini cu tineri în timp ce distrug jardinierele cu flori de pe un pod din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea au fost surprinse de o cameră de luat vederi a Poliţiei Locale.
Ionuţ Scutaru (40 de ani) a fost abandonat de mamă la casa de copii pe când avea un an, fiind crescut într-un centru de plasament. Tânărul a trecut peste umilinţele şi privaţiunile la care a fost supus şi îşi creşte singur cei doi copii, continuându-şi studiile pentru a-şi împlini visul de a se angaja ca inspector de mediu.
Imagini dure înregistrate la un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea au fost date date publicităţii miercuri, 14 februarie. Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Vâlcea şi oficialii Poliţiei desfăşoară o anchetă.
Senatorul USR Vlad Alexandrescu a scris, într-o postare pe Facebook, că nu a fost lăsat să intre în Centrul de Plasament Cireşarii II din Sectorul 5 al Capitalei, notează Mediafax. În replică, Primăria susţine că, potrivit procedurii, parlamentarul ar fi trebuit să înainteze o solicitare către edil.
Poliţiştii gălăţeni au găsit doi minori, de 12 şi 15 ani, care fugiseră din centre de plasament din Galaţi, aceşti fiind reintroduşi într-un centru de adăpost şi un centru de minori.
Sume uriaşe a investit în ultimii doi ani Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui în modernizarea unui centru de plasament, rămas fără copii din anul 2014, dar care este folosit ca hotel pentru invitaţii instituţiei.
În ediţia de vineri seara a show-ului „X Factor“, de la Antena 1, o trupă formată din doi tineri în vârstă de 18 ani, care provin dintr-un centru de plasament, a reuşit să-i impresioneze pe membrii juriului, însă cel mai emoţionat de povestea lor s-a arătat Ştefan Bănică.
Un copil de 11 ani aflat în grija statului şi-a pus capăt zilelor chiar în camera sa din centrul de plasament în care se afla. Poliţia, dar şi Consiliul Judeţean în subordinea căruia se află Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Copilului au declanşat o anchetă. La începutul acestui an, un raport oficial arăta grave nereguli în sistemul de protecţie a copilului din judeţ.
Ei au fost daţi în urmărire, după ce ieri nu şi-au mai făcut apariţia la cămin. Fata are 14 ani, iar băiatul este cu un an mai mare.
Activitatea Centrului de zi şi de plasament temporar al copiilor orfani „Vatra” a fost suspendată pe perioada anchetei cazului de deces al unui copil, la începutul lunii decembrie. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de către primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.
Cristina Balaban a înfiinţat Asociaţia Benefacto, prin intermediul căreia luptă să facă fericiţi peste 100 de copii instituţionalizaţi la Cehu Silvaniei, în judeţul Sălaj
Un pas mare pentru România. Mecanismul independent de monitorizare a centrelor pentru persoane cu dizabilităţi intră în acţiune! În urma reacţiei societăţii civile şi a ONG-urilor specializate în acest domeniu, s-au găsit soluţii pentru implementarea acestui consiliu independent de monitorizare.
În România mor în fiecare zi cel puţin 3 persoane cu dizabilităţi aflate în grija statului, iar ţara noastră are deja o condamnare la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă. Societatea civilă, dar şi specialiştii în domeniu au iniţiat o PETIŢIE, pentru a determina autorităţile să ofere o protecţie reală persoanelor cu dizabilităţi.
Dănuţ Fleacă, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1, instituţia care are în subordine Centrul de plasament „Sfânta Maria”, de unde şapte angajaţi au fost arestaţi preventiv pentru acuzaţii de abuzuri asupra minorelor asistate spune că procurorii nu pot să intervină în actul medical să spună ce recomandări sunt bune sau nu pentru pacienţi, considerând ancheta "un abuz grosolan”.
Săptămâna aceasta magistraţii Curţii de Apel vor lua în discuţie contestaţia procurorilor bucureşteni la măsura prin care angajaţii centrului de plasament pentru fete „Sfânta Maria”, care îi ţineau ca-n lagăr pe copiii internaţi aici, au fost lăsaţi în libertate. Anchetatorii descriu în detaliu în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a angajaţilor centrului toate abuzurile la care au fost supuse fetele aflate acolo.
Procurorii bucureşteni au reţinut 14 angajaţi ai Centrului de plasament „Sfânta Maria” din Sectorul1 al Capitalei, aceştia fiind acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului, delapidare şi abuz în serviciu. Concret, aceştia sunt suspectaţi că le-ar fi administrat fetelor din centru tratamente psihiatrice deşi nu aveau nevoie şi le-ar fi bătut şi le-ar fi luat mâncarea.
Se întâmplă în centrul Capitalei în anul 2016. Angajaţii Centrului de plasament „Sfânta Maria” din Sectorul 1 sunt acuzaţi că îi băteau crunt pe copiii internaţi aici ca să le fure mâncarea şi bunurile primite de la stat. Mai mult, procurorii Parchetului Capitalei susţin că minorii erau sedaţi pentru a nu se răzvrăti. Peste 20 de persoane sunt cercetate începând de astăzi pentru rele tratamente aplicate minorului, delapidere şi abuz în serviciu.