Stiri despre asumare

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lideri vs. politruci în vremea COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lideri vs. politruci în vremea COVID-19

  Lumea întreagă e la răscruce, iar România nu face excepţie. Schimbările radicale de paradigmă se întâmplă în toate domeniile: sănătate, economie, educaţie, politică.

 • Curajul pilotării. Asumarea onestă, antidot şi pentru elitism, şi pentru egalitarism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curajul pilotării. Asumarea onestă, antidot şi pentru elitism, şi pentru egalitarism

  Există un punct în care, ne place ori nu, NU suntem deloc egali între noi: curajul asumării schimbării. Fructificarea unei oportunităţi nu ţine de egalitarism, pentru că nu toţi putem la fel, dar nu e câtuşi de puţin elitistă, pentru că nu e deloc doar pentru "cei aleşi". Vrem să intrăm în joc, intrăm. Nu vrem, nu intrăm. În materia asumării liber-consimţite, relevanţa statistică trece în plan secund. Numele real al jocului: CURAJUL PILOTĂRII.

 • Corina Şuteu îi cere lui Dacian Cioloş să-şi asume, cât mai are timp, dosarul Roşia Montană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Şuteu îi cere lui Dacian Cioloş să-şi asume, cât mai are timp, dosarul Roşia Montană

  Ministerul Culturii a transmis, luni, că dosarul pentru înscrierea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO trebuie asumat de prim-ministrul Dacian Cioloş, Corina Şuteu exprimându-şi îngrijorarea că dacă depunerea documentului nu va fi realizată cu asumarea actualului Guvern, şansele scad considerabil pentru ca acest demers să mai fie finalizat în următoarea guvernare.

 • Ideologia
absenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideologia absenţei

  Locuitori ai unei lumi inundate de etichete, rătăcim într-o magazie de lăzi goale. Am preluat prin simplă imitaţie şi inerţie scheme valorice, structurale şi comportamentale din spaţii de top rămase departe. Trăim fără oprire o dedublare păguboasă între ceva ce totuşi suntem, ceea ce recunoaştem şi ceea ce este de fapt lumea în care trăim.

 • De ce nu ne (mai) iubesc bărbaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu ne (mai) iubesc bărbaţii

  Citesc cu mirare crescândă textul "Femeia de carieră, fără copii, singură la 40 de ani, o bombă nucleară cu efect de praştie", semnat de colegul meu de la "Evenimentul zilei", Mihnea-Petru Pârvu, şi de un psihiatru anonim, devenit acum celebru, Gabriel Diaconu. Un text cu adevărat „bărbătesc”. Domnilor cu pretenţii pseudo-literare, deţinători ai unor „adevăruri” absolute, nu ştiţi nimic, chiar nimic, despre femeia pe care o puneţi la zid.

 • Faţeta nevăzută a norocului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faţeta nevăzută a norocului

  Din dorinţa de a deţine mai mult control asupra situaţiilor incerte, tindem să apelăm la superstiţii pentru a ne simţi mai încrezători şi a ne păstra iluzia controlului. Adeseori apelăm la ritualuri sau talismane sperând că vom influenţa într-un fel sau altul rezultatul acţiunii în desfăşurare.

 • Elevi, părinţi, profesori: triunghiul erorilor fundamentale de atribuire.

Un studiu de caz şi o lecţie de bun simţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevi, părinţi, profesori: triunghiul erorilor fundamentale de atribuire. Un studiu de caz şi o lecţie de bun simţ

  Dacă fiecare dintre noi ne facem treaba serios, atunci acest text e de prisos. Dacă, însă, eu, ELEV, sau eu, PĂRINTE, sau eu, PROFESOR fac (şi ŞTIU că fac) o trăznaie în materia şcolii (copiat? chiul? şpagă? nepăsare crasă faţă de copilul meu? incompetenţă pedagogică specifică / măsurabilă?...), mai degrabă nu voi admite în ruptul capului că vina îmi aparţine mie, ci celor din jur, care „au ceva cu mine“. EU? NEVER! NIMBY: Not In My Back Yard!...

 • Justiţia l-a pus la punct  pe premierul Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţia l-a pus la punct  pe premierul Ponta

  Consiliul Superior al Magistraturii l-a înfierat pe prim-ministrul Victor Ponta pentru atacurile asupra judecătorilor după condamnarea lui Adrian Năstase. În cătarea magistraţilor a intrat şi Dan Şova, iar următoarea ţintă este circarul de la Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

 • Fericirea începe cu tine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fericirea începe cu tine!

  Începând de ieri şi până mâine, mă aflu în Baia Mare, unde am venit să vorbesc cu elevii din două licee şi membrii comunităţii, despre fericire.  Când stai de vorbă cu elevii de liceu despre fericire, deschiderea este surprinzătoare! În cadrul evenimentului de ieri, cred că cele mai importante două idei generate de ei au fost că, pe de o parte, fericirea este cel mai bun fard al unei femei, iar apoi că fericirea începe cu tine!

 • „Ţiganul”
din mine. Trei lecţii exemplare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ţiganul” din mine. Trei lecţii exemplare

  Cristiana Grigore: bursieră Fulbright, publică în „New York Times”. Petrică Dulgheru: bursier Tenaris, doctor în chimie la Dublin. Valeriu Nicolae: automatică făcută la Craiova (Daewoo League!...), fondator al Policy Center for Roma and Minorities; lucrează la firul ierbii cu puştii din ghetoul Ferentarilor. Când îmi vine uneori –rar, dar apăsat– să urlu de neputinţa mea trecătoare, mă gândesc la ei cu drag şi ştiu că nu-i totul pierdut. ÎNCĂ!...

 • Roberta Anastase: Nu a existat nicio cerere privind prezenţa în sala de plen a unor profesori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roberta Anastase: Nu a existat nicio cerere privind prezenţa în sala de plen a unor profesori

  Premierul Emil Boc şi-a angajau luni răspunderea pe proiectul de lege privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ şi asupra proiectului legii Dialogului Social, în două şedinţe comune consecutive. Mai mulţi profesori, membri de sindicat, au făcut cerere oficială să fie primiţi în sală la asumarea răspunderii, însă nu au fost lăsaţi să intre.

 • CCR a decis: Asumarea răspunderii pe Legea educaţiei poate continua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR a decis: Asumarea răspunderii pe Legea educaţiei poate continua

  Judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) au decis, miercuri, că Guvernul poate continua procedura de asumare a Legii educaţiei, admiţând sesizarea premierului Emil Boc că ar exista un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament.

 • Geoană îi cere lui Boc încetarea asumării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geoană îi cere lui Boc încetarea asumării

  Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a trimis ieri o scrisoare premierului Emil Boc, în care îi cere retragerea „din procesul legislativ a proiectului Legii educaţiei naţionale”, asumat de Guvern.

 • Emil Boc:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emil Boc: "Mergem mai departe cu asumarea răspunderii"

  Premierul Emil Boc a declarat vineri că din punctul de vedere al Guvernului, asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei poate continua deoarece chiar motivarea Curţii Constituţionale permite acest lucru.

Modifică Setările