Emil Boc: "Mergem mai departe cu asumarea răspunderii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat vineri că din punctul de vedere al Guvernului, asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei poate continua deoarece chiar motivarea Curţii Constituţionale permite acest lucru.

"Decizia Curţii Constituţionale permite Guvernului continuarea procedurii de asumare a raspunderii. Argumente: in cadrul deciziei Curtii, 4 judecatori spun intr-un fel, 4 in alt fel si unul are o opinie concurenta, deci nici in cadrul curtii nu e o opinie clara.

Apoi, au mai intervenit doua elemente noi: acceptarea de catre Parlament a angajarii propriu-zise a raspunderii prin faptul ca premierul a citit angajarea raspunderii in plen. Al doilea element care a aparut: depunerea motiunii de cenzura de catre opozitie in timpul asumarii raspunderii. Deci daca a existat un asa-zis conflict sesizat de Curtea Constitutionala, el s-a terminat cand premierul a citit asumarea si cand opozitia a introdus motiunea.

Nu in ultimul rand, ultima remarca din decizia Curtii Constitutionale este ca CC nu poate impiedica Guvernul sa isi asume raspunderea.

Deci mergem mai departe cu asumarea, acest lucru rezulta din decizia Curtii

Din punctul nostru de vedere, procedura poate continua", a declarat premierul Emil Boc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite