
Băuturi care vă ajută să dormiţi mai bine
Înainte de culcare vă puteţi bucura de o băutură, dar sunt unele băuturi care pot distruge semnificativ calitatea somnului, atrag atenţia specialiştii care se bazează studii în domeniu.
Înainte de culcare vă puteţi bucura de o băutură, dar sunt unele băuturi care pot distruge semnificativ calitatea somnului, atrag atenţia specialiştii care se bazează studii în domeniu.
Oamenii de ştiinţă au descoperit până la 9 tipuri diferite de plastic în materiile fecale ale fiecărui participant ce a luat parte la un studiu realizat la nivel european. „Este inevitabil ca microparticulele de plastic să ajungă în plămâni şi în sistemul digestiv“, spun specialiştii.
Pe măsură ce temperaturile devin tot mai ridicate, majoritatea căutăm modalitati cât mai corecte de a ne hidrata. Şi odată cu acestea apar tot felul de întrebări privind diferenţa dintre apa plată şi cea carbogazoasă, o serie de mituri învârtindu-se în jurul efectelor negative ale celei de-a doua categorii.
Există o comună în România unde s-a cheltuit aproape 1 milion de euro ca oamenii să nu sufere niciodată de sete. Deşi are cele mai multe fântâni pe cap de familie, existând gospodării şi cu câte două puţuri în curte, la Scundu - Vâlcea s-a investit într-un sistem centralizat de apă. Iar apa astfel captată s-a dovedit extrem de pură. Analizele i-au determinat pe cei care administrează comuna să afirme că au apă plată care vine direct la robinet.
Un bărbat a reclamat la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Harghita că s-a îmbătat cu apa plată cumpărată dintr-un supermarket. Bărbatul consideră că producătorul acesteia i-a pus viaţa în pericol, deoarece după ce a băut-o s-a urcat la volan.
Din dorinţa de a simţi, în zilele caniculare, că ne răcorim, recurgem la gesturi care, de fapt, dincolo de senzaţia imediată, ne fac mai mult rău decât bine, spun medicii.
Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpaţi, la o altitudine de 1.100 m în zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. Îmbutelierea apei oligominerale Aquatique a început la data de 30 iunie 2007.
Pline de vitaminele C şi B, precum şi de calciu, fier, magneziu, potasiu, antioxidanţi şi fibre, lămâile pot îmbunătăţi digestia şi sistemul imunitar dacă sunt incluse sistematic în dietă, în amestec cu banala apă.
Calitatea apei pe care o consumăm are o importanţă deosebită pentru buna funcţionare a organismului. Apa plată trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi considerată de calitate, astfel încât compoziţia chimică are un rol primordial.
Potrivit topului celor mai bune produse pentru copii, apa oligominerală naturală Aquatique a fost desemnată câştigătoare la categoria „Apă minerală plată pentru sugari şi copii mici“
Spadasina Simona Pop a povestit cum, alături de Ana-Maria Popescu, a reuşit să le ofere câteva mici bucurii angajaţilor brazilieni care lucrează în Satul Olimpic de la Rio de Janeiro.
Jean Valvis, preşedintele Valvis Holding, deţinătorul brandului de apă minerală Aqua Carpatica, susţine că societatea sârbă VodaVoda a cerut instanţei din România să i se acorde proprietatea intelectuală a formei geometrice „sticla pătrată“, când lumea este invadată de sticle pătrate, şi că va face apel la decizia nefavorabilă a instanţei, care nu e definitivă şi nici executorie.
În timpul iernii, senzaţia de sete nu este percepută acut, dar asta nu înseamnă că trebuie neglijat consumul de lichide. Medicul Valentin Boldea a explicat pentru „Adevărul” cât de importantă este apa pentru organismul nostru şi care este rolul acesteia în păstrarea unei sănătăţi de fier.
Apa minerală este de două feluri: plată şi gazoasă. Termenul „minerală” se referă la conţinutul apei în susbtanţe minerale (calciu, magneziu, sodiu). În general, se recomandă consumul de apă minerală naturală, îmbuteliată, care are o mineralizare mai mică de 1.500 mg/litru reziduu fix. Să vedem care sunt avantajele consumului de apă minerală.
Lămâia este un fruct cu virtuţi surprinzătoare care poate distruge celulele canceroase. Reprezintă o sursă preţioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic şi betacaroten, iar putrea flavonoidelor din citrice este uimitoare.
Deşi românii sunt conştienţi că trebuie să consume cel puţin doi litri de apă pe zi, ei consumă doar jumătate din acest necesar zilnic. Un studiu recent arată că apa plată îmbuteliată este consumată frecvent în timp ce apa minerală carbogazoasă este asociată consumului ocazional, cel mai adesea în combinaţii.
Care este mai bună: apa plată sau apa minerală? Specialiştii nu au ajuns la un acord clar în acest sens, deoarece ambele au calităţile lor, dar şi minusuri, mai ales dacă sunt consumate în exces. O „nouă” categorie de apă pare a fi recomandarea specialiştilor în ceea ce priveşte consumul de apă minerală de pe piaţă, dar neglijată din cauza lipsei de informaţii în acest sens.
Un om de afaceri italian, care s-a mutat în Timişoara în urmă cu mulţi ani, „a reinventat“ apa rece pe care o vinde cu numai 25 de bani pe litru la dozatoare montate în stradă.
Concursul Naţional de Ape Minerale din România va avea loc vineri, 22 noiembrie, la Centrul AROMA din Corbeanca (DN1, şoseaua Bucureşti-Ploieşti, km 19.3, Corbeanca, jud. Ilfov), anunţă organizatorii. În concurs vor intra aproape toate brandurile cunoscute de pe piaţa românească a apelor minerale.
Cantitatea de 122 litri de apă minerală, în valoare de 225 lei, a fost oprită definitiv de la comercializare de Protecţia Consumatorilor Cluj, în urma unui control efectual în perioada 15 iulie – 2 august. Comercianţii nu au respectat condiţiile de depozitare, sticlele fiind păstrate la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.
Aproape 26 de tone de apă îmbuteliată au fost retrase de la comercializare în întreaga ţară. Asta după ce s-a descoperit că apa conţinea o bacterie rezistentă la antibiotic sau o concentraţie de nitraţi peste limita admisă. În Dâmboviţa au fost identificate 66 de peturi la doi litri cu apă care nu corespunde cu normele în vigoare.
Un studiu publicat la Chişinău luna trecută ne arată care ape potabile sunt bune şi care nu se încadrează în normele general acceptate. Pe lista acestora... surpriză! Bucovina şi Dorna.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov monitorizează constant calitatea apei din toate izvoarele de unde mulţi braşoveni se alimentează cu apă pentru consum.
Medicii sanitar-veternari vă sfătuiesc să nu mai beți apă de la Troiţa „Sfânta Treime" şi de la Poiana lui Solomon (aproape de Pietre), întrucât s-au găsit depăşiri bacteriologice, scrie newsbv.ro.
Primăria Cluj-Napoca dă, de azi, 20 iunie, apă plată gratuită şi pahare de unică folosinţă în mai multe farmacii din oraş. Măsura va fi aplicată în perioada în care oraşul va fi sub cod galben de caniculă, 20-22 iunie.
Pentru că i-am lăsat telecomanda lui fiu-meu, televizorul meu a stat preţ de două ore pe Naţional TV dublând astfel audienţa canalului. Din sfert în sfert de oră l-am putut vedea pe Viorel Micula, patronul postului TV, îngheţând de frig alături de un sobor de preoţi la obârşia afacerii sale, Izvorul Minunilor de la Stâna de Vale, judeţul Bihor.
Lanţul de magazine Lidl a hotârăt distrugerea loturilor de apă Saguaro, în urma reclamaţiilor făcute de un consumator.
Atenţie mare la ce fel de apă plată consumaţi. Inspectorii sanitar veterinari au retras din două supermarketuri din Dâmboviţa, peste 1200 de peturi cu apă plată. Analizele au scos la iveală că apa conţinea bacilul pseudomones eruginosa.
Pentru că în următoarele trei zile judeţul Vrancea se află sub avertizare meteorolgică Cod Galben de caniculă, când sunt prognozate temperaturi chiar şi de 40 de grade Celsius, autorităţile au decis să instituie câteva măsuri care să vină în ajutorul populaţiei.
Natalia Surcel susţine că lichidul cumpărat pe post de apă de izvor s-a înverzit după câteva zile.