Stiri despre anotimpuri

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scurtă carte poştală în aşteptarea primăverii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scurtă carte poştală în aşteptarea primăverii

  Ca ultimul ţăran din Slătioara, după Sfântul Ion, nu mai am răbdare cu iarna. Din copilărie şi până mai deunăzi, m-am luptat în nădejdea mea ţărănească cu ambiţia anotimpului alb de a ţine pământul nostru sub viscole şi sub zăpezi şi troiene până dincolo de mijlocul lui februarie, când răbdarea îl părăseşte de tot pe ţăranul adevărat care iese în pridvor la mijlocul nopţii să vadă dacă nu se îngrămădesc norii aducători de moină

 • Gutuile din fereastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gutuile din fereastră

  Am descoperit foarte devreme că oamenii iubesc gutuile. Mie, doar dacă mă gândesc la ele, mi se strepezesc dinţii. De timpuriu, am aflat şi că oamenii iubesc anotimpurile, unii iubesc vara, alţii toamna, mulţi iubesc primăvara, dar sunt o grămadă care se dau în vânt după iarnă. Pe când eu de abia dacă remarc că este august sau februarie sau mai sau noiembrie. Mie nu-mi pasă în ce lună suntem. Poate ploua la fel de bine în orice sezon.

 • Căsuţele din vis şi gutuile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căsuţele din vis şi gutuile

  Trei sferturi de veac am urcat primăvara şi vara şi, mai ales, toamna şi uneori chiar şi iarna, la mijlocul ei, drumul de ţară îngust cât să se strecoare un car cu boi, unul singur şi pe urmă o potecuţă şerpuitoare prin grădini cu pruni albi care duceau la bisericuţa de lemn a Mănăseştilor, încinsă cu bârne de gorun încheiate în coadă de rândunică, uitată ca amintirea unui vis fericit din copilărie, sub ţâţa Măgurii Slătiorului.

 • De ce se scurtează primăvara în fiecare an?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se scurtează primăvara în fiecare an?

  Primăvara astronomică vine mai târziu decât cea calendaristică, iar în fiecare an, anotimpul acesta e mai mic cu 30-60 de secunde, din cauza influenţelor astronomice.

 • Anotimpul în care s-a născut bebeluşul îi influenţează dezvoltarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anotimpul în care s-a născut bebeluşul îi influenţează dezvoltarea

  Sezonul în care vin pe lume bebeluşii îşi pune amprenta asupra ritmului lor de creştere, potrivit specialiştilor. Copiii născuţi în lunile friguroase de iarnă se dezvoltă mai bine decât cei născuţi în lunile de vară, arată un nou studiu.

 • Primăvara de octombrie ţine până sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăvara de octombrie ţine până sâmbătă

  Căldura şi seceta sunt efecte ale schimbărilor climatice. Temperaturile ridicate vor dura până la sfârşitul săptămânii, când vom avea primele precipitaţii serioase din această toamnă.

 • „Anotimpurile“ lui Mike Leigh
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Anotimpurile“ lui Mike Leigh

  „Un an din viaţă“, cel mai recent film al reputatului regizor britanic Mike Leigh, documentează existenţele aparent banale ale unui grup de prieteni, prin intermediul a patru „tablouri“ temporale. Ca şi în celelalte filme ale sale, Mike Leigh este un portretist de excepţie al singurătăţii umane. Pelicula oferă şi câteva performanţe actoriceşti, din partea lui Jim Broadbent sau Lesley Manville.

 • Constanţa: Decembrie, luna celor trei anotimpuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Decembrie, luna celor trei anotimpuri

  Prima lună din iarnă a început cu frig şi lapoviţă, au urmat maxime de 20 de grade Celsius, după care iarna şi-a arătat colţii, iar ninsoarea ne-a acoperit

Modifică Setările