Stiri despre anita hartig

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Soprana din Cluj care cântă pe cele
mai importante scene din lume: „Politica, în forma ei actuală, e o minciună. Eu, dacă sunt cântăreaţă, nu pretind că pot picta“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana din Cluj care cântă pe cele mai importante scene din lume: „Politica, în forma ei actuală, e o minciună. Eu, dacă sunt cântăreaţă, nu pretind că pot picta“

  Anita Hartig, soprana care la 36 de ani a ajuns să fie aplaudată pe cele mai importante scene de operă din lume - New York, Viena, Milano sau Londra, a fost invitata principală a Balului Operei din Cluj. Cum a ajuns în vârful ierarhiei mondiale, ce crede despre implicarea actorilor din România în proteste sau cum este Balul Operei din Viena sunt câteva dintre întrebările la care artista a răspuns.

 • Fără sushi în poşetă la Balul Operei 2019. „Vom avea un bal de inspiraţie vieneză, simplu, elegant, curat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără sushi în poşetă la Balul Operei 2019. „Vom avea un bal de inspiraţie vieneză, simplu, elegant, curat”

  Balul Operei 2019, care va avea loc în seara de 9 martie, se va apropia şi mai mult de ceea ce înseamnă un bal vienez. Pe lângă invitaţii de calibru, precum soprana Anita Hartig, care a cântat în deschiderea Balului Operei din Viena în 2014, organizatorii au pregătit un eveniment „simplu, elegant, curat” şi insistă asupra unui dress code strict.

 • Momente pe scena Operei
Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Două spectacole ale primei noastre scene lirice mi-au reţinut atenţia în ultima vreme. Motivul? Importanţi cântăreţi români care repurtează succese în străinătate, oaspeţi străini sau tineri debutanţi în roluri principale au fost capetele de afiş.

 • Reluări, reveniri, reconfirmări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reluări, reveniri, reconfirmări

  În toamna anului 2008, la Opera Naţională a văzut lumina rampei noua producţie cu Boema de Puccini, în regia basului Ionel Pantea, cel care a propus ca în rolul Mimi să fie distribuită o foarte tânără soprană ce tocmai absolvise Academia de Muzică din Cluj - Anita Hartig -, marcând astfel debutul absolut pe scena bucureşteană.

 • La bohème în vreme de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La bohème în vreme de război

  Dacă ar fi fost o premieră a unei noi producţii de operă pentru La bohème, atunci cea mai potrivită translaţie a dramei ar fi fost în contextul unui Blitzkrieg pe timp de iarnă.

 • La Opera Naţională în luna cadourilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera Naţională în luna cadourilor

  De-a lungul vremii, comentând momente diverse din lumea muzicală de aici sau de peste hotare, mi-am propus să le privesc cumva „din afară”, astfel încât să pot analiza (pe cât posibil) cu obiectivitate fiecare aspect în parte, lăudând realizările sau reuşitele unor interpreţi aflaţi (şi) la început de drum în carieră, criticând eventuale neîmpliniri sau erori de abordare a unor partituri, dar cu argumente serioase şi detaliate.

 • Evenimente lirice
bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimente lirice bucureştene

  Tradiţionalul Concert Extraordinar de Crăciun al Primăriei Capitalei a programat recent la Ateneul Român întâlnirea cu două tinere vedete ale artei lirice, doi cântăreţi care repurtează succese remarcabile pe marile scene ale lumii, soprana Anita Hartig şi tenorul Teodor Ilincăi.

 • Soprana Anita Hartig la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Anita Hartig la Bucureşti

  Se află în Capitală una dintre cele mai importante artiste lirice românce, tânăra soprană Anita Hartig, reputată prezenţă pe marile scene ale lumii, de la Opera de Stat din Viena şi Marele Teatru Liceu din Barcelona la Opera Regală Covent Garden din Londra şi Scala din Milano, de la Opera din Zürich la Operele din Berlin etc., unde cântă în compania marilor cântăreţi şi dirijori ai prezentului.

 • „Turandot”
la Opera de Stat din Viena, 

cu soprana
Anita Hartig, vedetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Turandot” la Opera de Stat din Viena, cu soprana Anita Hartig, vedetă

  Încerc un fenomen de respingere ori de câte ori un regizor tratează ilustrativ, cu cortina deschisă sau nu, o uvertură, un preludiu, o introducere orchestrală la o operă. Vocea muzicii mi se pare suficientă pentru intrarea în atmosferă, prin tălmăcirea către şi de către public a ceea ce a gândit compozitorul. Am mai susţinut ideea.

 • Soprana Anita Hartig, între
Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat
din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Anita Hartig, între Metropolitan, Covent Garden şi Opera de Stat din Viena

  Costin Popa: Ne aflăm la Opera de Stat din Viena, după premiera cu „Turandot”, în care ai interpretat rolul Liù pentru prima dată aici, după ce l-ai mai cântat şi la Metropolitan Opera. Cum a fost spectacolul? Eu îl voi vedea pe următorul. Care îţi sunt impresiile? Mi s-a spus că ai obţinut succesul serii.

 • Opera Cluj în revista Opera Magazine (UK) - „La bohème“ şi „Evgheni Oneghin“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Cluj în revista Opera Magazine (UK) - „La bohème“ şi „Evgheni Oneghin“

  A apărut numărul pe luna Mai al revistei britanice Opera. Cu toate că evenimentul operatic imediat de la Covent Garden este noua producţie a Luciei di Lammermoor în regia lui Katie Mitchell, deja controversată din cauza avertismentelor privind excesul de violenţă şi de sex deşi nu a fost încă prezentată, totuşi articolul de fond al publicaţiei se concentrează pe următoarea premieră, de data asta una absolută pentru The Royal Opera House: Œdipe.

 • De la Opera din Viena, la o sinagogă din provincie. Două dintre cele mai bune voci pe care le-a dat România s-au întâlnit la Bistriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Opera din Viena, la o sinagogă din provincie. Două dintre cele mai bune voci pe care le-a dat România s-au întâlnit la Bistriţa

  Anita Hartig şi Ştefan Pop, două dintre cele mai bune voci pe care le-a dat România, s-au întâlnit miercuri pe aceeaşi scenă. Cei doi nu s-au întâlnit pe scena operelor din Milano sau Viena, unde obişnuiesc să cânte, ci pe scena unei sinagogi din Bistriţa. Anita Hartig şi Ştefan Pop au primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Bistriţa.

 • VIDEO Despre profesionalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Despre profesionalism

  În ultimele zile, am avut prilejul să mă gândesc de mai multe ori la ceea ce înseamnă profesionalismul şi cât de important este să ai de-a face cu oameni care se pricep să-şi facă meseria.

 • VIDEO Soprana Anita Hartig, în deschiderea Balului Operei din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Soprana Anita Hartig, în deschiderea Balului Operei din Viena

  Mâine, 27 februarie, va avea loc deschiderea celei de-a 58-a ediţii a Balului Operei din Viena. Cu acest prilej, soprana bistriţeancă Anita Hartig (29 de ani) va interpreta aria „Depuis le jour", din opera „Louise" de Gustave Charpentier, alături de orchestra Operei de Stat din Viena, sub bagheta dirijorului francez Marc Minkowski (51 de ani).

 • O ascensiune fulminantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ascensiune fulminantă

  S-a întâmplat, de-a lungul vremii să ascult tineri interpreţi şi să am revelaţia unor date naturale (şi nu numai) care să-i impună curând în circuitul „mare” internaţional. Iar soprana Anita Hartig este un (alt) exemplu elocvent în acest sens.

 • Cel mai longeviv director al Operei din Viena vorbeşte despre „creaţia” sa de pe meleaguri bistriţene: Anita Hartig
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai longeviv director al Operei din Viena vorbeşte despre „creaţia” sa de pe meleaguri bistriţene: Anita Hartig

  Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena, a fost prezent sâmbătă la Bistriţa pentru a vorbi despre cartea sa, despre viaţa sa, dar şi despre cântăreţi pe care i-a dus pe culmile succesului. Este şi cazul bistriţencei Anita Hartig, care în ultimii ani a cucerit marile scene ale lumii, în parte datorită lui Ioan Holender, care a prezentat-o publicului vienez.

 • Soprană din Ardeal vedetă la Balul Operei din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprană din Ardeal vedetă la Balul Operei din Viena

  Soprana Anita Hartig (26 de ani), din Bistriţa, a fost invitată aseară să cânte la unul dintre cele mai importante evenimente mondene din Europa Centrală, Balul Operei din Viena.

Modifică Setările