agricultura ecologica - ultimele știri
Scopul agriculturii ecologice este producerea de alimente în cel mai natural mod cu putinţă, cu reducerea la minimum a impactului asupra mediului.
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a transmis, vineri, că până în 2030 UE îşi propune reducerea cu 50% a consumului de pesticide în domeniul agriculturii, reducerea cu 20% a consumului de îngrăşăminte, agricultură ecologică pe minimum 25% din supra...
Planul Uniunii Europene de a aloca agriculturii ecologice 25% din totalul suprafeţelor agricole ar putea reduce dramatic producţia de cereale, potrivit Asociaţiei Europene a Producătorilor de Cereale (Coceral), nefiind exclus ca UE să devină importat...
Guvernul modifică legislaţia în domeniul produselor agroalimentare ecologice, iar amendamentele propuse în actul normativ nu presupun costuri suplimentare, a anunţat Ministerul Agriculturii
Proiectul de lege privind dezvoltarea agriculturii ecologice în Republica Moldova este o restanţă a autorităţilor. Deşi legea trebuia să fie votată de către Parlament anul trecut, agricultorii constată că agricultura ecologică nu a fost o prioritate ...
În satul Ardan din comuna Şieu (judeţul Bistriţa-Năsăud) mai toţi locuitorii practică agricultură ecologică, s-au organizat într-o asociaţie şi s-au conformat normelor actuale....
Un producător român de inputuri ecologice lansează un produs revoluţionar: îngrăşământ ecologic sub formă de tabletă efervescentă. În prima fază, produsul este destinat pieţelor din România, Spania şi Croaţia....
Pasionat de agricultură şi sătul de legumele din “plastic” arătoase, dar fără gust din magazine, Viorel Piperea, fratele celebrului avocat Gheorghe Piperea, a pus pe picioare o fermă de legume eco în localitatea natală....
În urmă cu aproape patru ani, Nicoleta şi Cristian Oros, doi tineri sălăjeni, au prins curaj şi s-au implicat într-o mică afacere în domeniul agricol, în localitatea Bădăcin. Prin demersul lor, vor să ducă mai departe moştenirea de la bunici şi străb...
Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Ialomiţa recunosc faptul că foarte puţini dintre agricultorii care înfiinţează culturi ecologice respectă prevederile impuse de Uniunea Europeană şi Ministerul Agriculturii.
Specialiştii atrag atenţia că legumele şi alimentele organice nu pot fi recunoscute de cumpărători. Cu toate acestea, tot mai multe persoane aleg să adopte conceptul cu încredere.
Aflăm că agricultori înţelepţi revin la asocieri lucrative... O bancă româneasă şi o companie de telecom autohtonă suflă tot mai puternic în ceafa competitoarelor străine. Vechi şi foarte vechi industrii locale redecolează, periodic. Exportăm apă cu ...
Spre deosebire de alte plante medicinale, menta este utilizată, pe lângă industria alimentară, şi în fabricarea de produse pentru îngrijire personală, astfel că nivelul cererii pe piaţă este întotdeauna ridicat. Vă prezentăm câteva detalii utile pent...
Fermierii vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru a depune cererile de ajutor pentru schema de minimis destinată agriculturii ecologice, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern, prin care se introduce o nouă perioadă de depunere a solci...
Întoarcerea la tradiţie s-a dovedit preţul succesului pentru un medic veterinar care a pus pe picioare o afacere cu produse ecologice, inspirate din reţete biblice. De aceeaşi faimă se bucură şi un inginer agronom care creşte văcuţe franţuzeşti în a...
Fermierii care se ocupă de sectorul bio au motiv de bucurie. Autorităţile au prelungit termenul de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor specific de minimis compensatoriu exploataţiilor vegetale din agricultura ecologică.
Oamenii trebuie să trăiască sănătos pentru a fi într-o relaţie bună cu Dumnezeu. Acesta este crezul pe care l-a urmat un medic veterinar, aplicând cu succes în alimentaţia zilelor noastre reţete folosite în urmă cu mii de ani....
România, cu 4.400 de ferme ecologice, de peste zece ori mai mult decât în tot restul Europei, a compromis termenul de „agricultură ecologică“, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), potrivit Mediaf...
Fermierii brăileni care vor să practice agricultura ecologică au posibilitatea să depună cereri de finanţare la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până pe data de 28 noiembrie a.c....
Fermieri, producători de produse ecologice, specialişti din domeniul agricol şi din cercetare, autorităţi şi instituţii publice din 20 de judeţe ale ţării se întâlnesc la Bacău, pe 25 septembrie, pentru conferinţa „Agricultura Ecologică“. Evenimentu...
Constănţenii pot învăţa cum pot fi crescute animalele în sistem ecologic, vor primi informaţii despre cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio....
Moştenitorul Coroanei britanice şi-a continuat sâmbătă programul de vizite în Capitală. După ce a discutat la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea Bucureşti, prinţul Charles a avut o înt...
Suntem ceea ce mâncăm, spune o vorbă înţeleaptă. Alimentele bio – organice, sau ecologice - par a fi o opţiune „curată” şi sănătoasă într-o lume invadată de chimicale. Dar ştii ce presupune certificarea bio?...
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură Sălaj, la nivelul judeţului sunt înregistraţi ca şi practicanţi ai agriculturii ecologice 631 de fermieri.
Parlamentul European, Consiliul de Miniştrii al Uniunii Europene şi Comisia Europeană au ajuns marţi noapte la un acord pentru a finaliza reforma Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2013-2020....
În urmă cu 9 ani, un grup de 5-6 gospodari bio din judeţele Sibiu şi Mureş s-au organizat pentru a le oferi sibienilor şi vizitatorilor de pretutindeni produse sănătoase, locale, certificate ecologic. Sunt uniţi sub numele de Biocoop, înfiinţând astf...
Acum, niciuna, dar un agronom vrea să-i implice pe slujitorii domnului în salvarea agriculturii româneşti.
Alimentele care conţin organisme modificate genetic sunt, în general, semnalate prin etichetă. Însă majoritatea produselor au în compoziţie, prin contaminare, „urme" de produse „mutante".
În timp ce peste hotare alimentele ecologice sunt la mare căutare, în Moldova ele sunt cumpărate doar de amatori. Producătoriii, dar şi oficialii explică acest fapt prin lipsa de cunoaştere a oamenilor, dar şi prin preţurile mai mari.
Doi importanţi oameni de afaceri din Germania doresc să ofere expertiză tehnică fermierilor din Botoşani şi să asigure contracte ferme de export pentru producţia agricolă ecologică. Şi japonezii sunt interesaţi de culturile ecologice de la noi....
„Adevărul“ analizează o tendinţă ce prinde contur în mentalităţile românilor: alimentaţia ecologică. Apele tulburi ale discuţiilor despre problemele de nutriţie conduc adesea către soluţia „industriei“ eco. Este varianta alimentaţiei „bio“ o necesita...
Doar trei cereri au fost depuse până acum pentru schemele de ajutor acordate producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate şi îmbunătăţirii calităţii produselor agricole, în sectorul de agricultură ecologică, însă două dintre acestea au fos...
Până la 31 august, ora 24.00 s-au depus mai puţine cereri pentru subvenţiile destinate agriculturii ecologice decât era aşteptat. În consecinţă, în 15 septembrie fermierilor sălăjeni li se dă a doua şansă....