Fermierii au la dispoziţie 60 de zile să ceară ajutorul de minimis destinat agriculturii ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru a depune cererile de ajutor pentru schema de minimis destinată agriculturii ecologice, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern, prin care se introduce o nouă perioadă de depunere a solcitărilor.

Perioada de depunere a cererilor de ajutor pentru schema de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică“ va fi de 60 de zile, începând de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Autorităţile estimează că acest ajutor va fi acordat unui număr total de 9.600 de beneficiari.

Executviul a aprobat, totodată, o schemă de minimis de ajutor pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada ianuarie-august 2014, care se va acorda pentru sectorul vegetal.

De prevederile acestei Hotărâri urmează să beneficieze un număr de peste 7.500 de producători agricoli, resursele financiare necesare, în sumă de 28,229 milioane lei, fiind asigurate de la bugetul de stat.

Ajutoarele de minimis se plătesc întreprinderilor într-o singură tranşă, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Guvernul a completat, de asemenea, printr-o altă hotărâre, lista beneficiarilor programelor naţionale de sprijinire a sectorului vitivinicol care pot primi sprijin din partea Uniunii Europene pentru promovarea vinurilor cu instituţiile sau autorităţile publice aflate în asociere cu una sau mai multe dintre formele asociative profesionale ale sectorului vitivinicol.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite