Ziua Eliberării de sub „ocupaţia fascistă românească”- proiect de lege

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membri ai actualei puteri de la Chişinău, declarată pro-europeană, vor care data de 24 august să fie în mod oficial sărbătorită ca Ziua Eliberării de sub ocupaţia fascistă românească. Da, aţi auzit bine, iar actuala putere de la Bucureşti, prin Ministrul său de externe, domnul Titus Corlăţean, nu s-a grăbit spre a cere explicaţii cu privire la acest lucru.

După ce România s-a dovedit de bună credinţă şi a tras practic Republica Moldova spre spaţiul civilizaţiei europene, iată că politicienii din Republica Moldova dovedesc încă odată că sunt subordonaţi intereselor Moscovei.

Membri ai Partidului Democrat din Republica Moldova, binenţeles cu susţinerea opoziţiei socialiste şi comuniste, au propus un proiect de lege prin care Ziua de 24 au gustsă fie sărbătorită în mod oficial ca zi a eliberării de sub ocupaţia fascistă românească.

Este vorba de data încheierii celui de al doilea război mondial, zi ridicată la mare rang de către regimul sovietic şi ulterior de conducerile totalitare de la Chişinău.

Acest eveniment stârneşte puternice controverse în Republica Moldova, unde cei care se consideră români privesc această dată ca începutul calvarului populaţiei româneşti, majoritare în spaţiul de la Est de Prut.

Această declaraţie reprezintă o mare ofensă adusă armateri române care a avut pe frontul de Est aproximativ jumătate de milion de victime, căzute pentru a salva Basarabia de regimul criminal stalinist.

Gravitatea acestei cereri vine din faptul că România şi astăzi investeşte zeci de milioane de euro anual pentru a ajuta guvernarea pro-europeană de la Chişinău, în timp ce aceasta face tot ce se poate pentru a deturna aceste fonduri într-o politică anti-românească.

Dacă cineva din cadrul arcului puterii din România încă mai consideră că la Chişinău nu se va repeta scenariul Ianukovici, atunci cred că ar trebui să se ia în considerare noi experţi pe problematica regională deoarece cei existenţi ne consumă banii degeaba.

Dacă acest proiect de lege va trece, experienţa de anul trecut de la Chişinău ne demonstrează că data de 9 mai va fi una încărcată şi foarte posibil cu incidente. Având în vedere tensiunea existentă în zonă este foarte posibil ca forţe pro-ruse, unele venite special din regiunea transnistreană, să folosească acest eveniment pentru a ridica steagul Rusiei deasupra Republicii Moldova.

Vă las să citiţi mai jos documentele - ele sunt preluate de pe pagina de Facebook a jurnalistului Doru Dendiu.

image
image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite