V-a dat Victor Ponta zăpada? Nu, a fost Moş Crăciun!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la urmă, după ce trec alegerile şi zgomotul propagandei se stinge, rămânem sprijiniţi în lopeţi, uitându-ne cu admiraţie la muntele de zăpadă ridicat cu propriile braţe. Mergem la administraţia financiară şi ne plătim taxele. Facem calcule să ne ajungem cu banii de la o lună la alta, ne ducem la slujbă şi ne trăim viaţa.

Nu ştiu dacă mai ţine cineva minte ninsoarea de anul trecut. A fost mare tam-tam la Antena 3 pe seama ei. În principiu, se sugera că Emil Boc şi Traian Băsescu sunt vinovaţi pentru căderile masive de zăpadă. Săracul Boc, atunci când a încercat să ţină un discurs şi să ne solidarizeze împotriva vremii grele, a fost acuzat că obligă pensionarii înzăpeziţi să pună mâna pe lopată. Apropo, cine v-a dat zăpada din faţa porţii şi de pe maşină când a nins? A venit cumva Victor Ponta?

Dar, azi, Propaganda TV abia mai dă buletinul meteo, nu care cumva să piardă USL din popularitate. Taxele locale au crescut cu 16% şi e normal să fie aşa, se modifică o dată la trei ani cu rata inflaţiei, conform legii, dar hai să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să presupunem că Emil Boc ar fi fost la guvernare sau Mihai Răzvan Ungureanu. Urgia s-ar fi coborât asupra României, plutonul de intervenţie al lui Dan Voiculescu ar fi mărşăluit spre Piaţa Universităţii, studioul domnului Gâdea s-ar fi umplut de revoltaţi şi cel puţin o învăţătoare ar fi intrat în direct şi în greva foamei.

Într-un fel e de admirat ce-a făcut Antena 3. A reuşit să devină cea mai importantă forţă politică din România şi să ajute USL să zdrobească partidele de dreapta în alegeri. După opt ani de luptă a venit şi victoria cea mare. Şi asta s-a întâmplat pe fondul prăbuşirii presei independente din cauza crizei şi pe fondul polarizării extreme a vieţii politice. Cei cu mai puţine televiziuni au pierdut.

Injecţia cu ură aplicată naţiunii de către Antena 3 va avea efecte pe termen lung, chiar şi după ce postul de ştiri îşi va fi schimbat orientarea politică.

Suntem prea săraci ca să putem gândi cu propriile minţi şi atunci e mai comod să învinovăţim pe altcineva pentru eşecurile şi suferinţele noastre.

Până la urmă, după ce trec alegerile şi zgomotul propagandei se stinge, rămânem sprijiniţi în lopeţi, uitându-ne cu admiraţie la muntele de zăpadă ridicat cu propriile braţe. Mergem la administraţia financiară şi ne plătim taxele. Facem calcule să ne ajungem cu banii de la o lună la alta, ne ducem la slujbă şi ne trăim viaţa. În fapt, asta am făcut mereu şi n-am avut nevoie de vreun prim-ministru să ne dea indicaţii. N-o să vină nici Emil Boc, nici Ponta, nici Băsescu şi nici Voiculescu să ne rezolve problemele, până la urmă o vom face singuri. Dar drama imensă a celor care trăim în această ţară e că se fură prea mult, iar aceste alegeri, în final, reprezintă salvarea hoţilor şi nu condamnarea lor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite